Euroleague

Λημνιάτης στο ΣΠΟΡ FM: «Ο Ολυμπιακός δίνει την αίσθηση πως θα κερδίσει την Εφές»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να νικήσει στην Εφές και θα φέρει τη σειρά πίσω στο ΣΕΦ εξέφρασε ο Γιωργος Λημνιάτης ο οποίος σχολίασε και όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό.

Στο αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή των Αντώνη Καρπετόπουλου και Αντώνη Πανούτσου φιλοξενήθηκε ο βοηθός προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Γιώργος Λημνιάτης.

Ο νεαρός προπονητής αναφέρθηκε στην αποψινή αναμέτρηση (21:15) του Ολυμπιακού κόντρα στην Αναντολού Εφές για το 4ο παιχνίδι της σειράς των play offs, τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει ως ομάδα, ένα «μέταλλο» που «σου δίνει την αίσθηση πως θα φτάσει στη νίκη μέσα στην Τουρκιά» ενώ χαρακτήρισε ως μη αναμενόμενο το ότι η Εφές «κατάφερε να κερδίσει δύο ματς, παρ’ όλο που ο τρόπος του παιχνιδιού δεν της ταιριάζει».

Παράλληλα σχολίασε και τα όσα συμβαίνουν την τελευταία περίοδο στον Παναθηναϊκό, επισημαίνοντας πως το «τριφύλλι» είναι μια ομάδα που «στηρίζεται σε Αμερικάνους και αυτοί έχουν διαφορετική μπασκετική φιλοσοφία από τους αντίστοιχους Έλληνες».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM:

Για το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Εφές:
«Είναι δεδομένο, ότι η Εφές έχει την ψυχολογία και το μομέντουμ αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει την αίσθηση ότι θα κάνει μία νίκη στη Τουρκία και αυτό είναι κάτι που το έχει χτίσει μόνος του. Έχει την εμπειρία για τέτοιου είδους ματς κάτι που δεν έχει η Εφές. Έχει παίκτες με προσωπικότητα και εμπειρία και αυτό είναι υπέρ του».

Για τις ομοιότητες με την προηγούμενη σειρά μεταξύ των δύο ομάδων:
«Η Εφές είχε φτάσει κοντά στην πρόκριση το 2012. Δεν είμαι υπέρ των παραδόσεων παρ ότι το παράδειγμα είναι πρόσφατο. Σημασία έχει μόνο το τώρα και όχι το πριν»

Για την έως τώρα πορεία της σειράς:
«Το να κερδίσει η Εφές με το σκορ να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Στην κανονική διάρκεια, ήταν μια ομάδα με πολλές κατοχές και υψηλό σκοράρισμα είχε όμως και την τρίτη χειρότερη άμυνα της Ευρωλίγκας. Παρ’ ότι δεν της ταιριάζει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού κατάφερε και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Έδειξε καλό αμυντικό πρόσωπο και γενικότερα στη σειρά, έδειξε ότι βελτιώνεται».

Για το αν αντιμετωπίζει επιθετικά προβλήματα ο Ολυμπιακός:
«Είναι λίγοι οι παίκτες που σκοράρουν πολλούς πόντους. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που ξέρεις τι να περιμένεις. Έχει σκληρή αμυντική φιλοσοφία και τακτική. Στην επίθεση, όμως είναι συγκεκριμένα τα πράγματα. Σημαντικό ρόλο στο επιθετικό κομμάτι έχει παίξει και η απουσία του Λότζεσκι. Ο Γκριν έχει μεγάλο ταλέντο στην επίθεση. Το ίδιο και ο Σπανούλης και Πρίντεζης. Τα άλλα παιδιά περιμένουν την δημιουργία των υπολοίπων και δεν την παράγουν μόνοι τους».

Για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό:
«Για μένα έχει μεγάλη σημασία πως η δομή του Παναθηναϊκού είναι φτιαγμένη σε Αμερικάνους, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τέτοια γεγονότα. Αυτοί οι παίκτες δεν πονάνε ούτε αγαπάνε την ομάδα. έτσι είναι η φιλοσοφία τους η μπασκετική. Δεν το λέω με κακό τρόπο. Εμείς ως Έλληνες έχουμε αρκετό συναίσθημα και βγάζουμε μεγάλο ενθουσιασμό που κάποιες φορές μπορεί να λειτουργήσει και ανασταλτικά. Οι Αμερικάνοι δεν λειτουργούν όπως εμείς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x