Ελλάδα

Λιμνιάτης στο sport-fm.gr: «Δύσκολο να αντιμετωπίζεις τη χώρα σου. Μπορεί ψηλά η Εθνική στην Κίνα»

Ο Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε στο sport-fm.gr λίγο πριν τεθεί αντιμέτωπος με τη χώρα του στο αποψινό Ελλάδα-Γεωργία.

Στην… άβολη θέση να βρίσκεται στον αντίπαλο πάγκο στην αποψινή αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γεωργία θα βρεθεί απόψε ο Γιώργος Λιμνιάτης. Ο συνεργάτης του Ηλία Ζούρου μίλησε στο sport-fm.gr για αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση και τα συναισθήματα που του προκαλεί, το «φροντιστήριο» που έχει κάνει στους παίκτες του για την αντιμετώπιση των Ελλήνων διεθνών, την πορεία της Εθνικής (αλλά και της Γεωργίας) στα «παράθυρα», αλλά και τις βλέψεις που μπορεί να έχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Κατ’ αρχάς ποια είναι τα συναισθήματα αντιμετωπίζοντας την Εθνική ως αντίπαλος σε ελληνικό γήπεδο…
«Σίγουρα όταν παίξαμε στην Τιφλίδα το Σεπτέμβριο πήρα την πρώτη κρυάδα και μπήκα λίγο στο κλίμα. Ήταν και τότε κάτι πολύ δύσκολο, αλλά τώρα ίσως να είναι ακόμη περισσότερο. Ξέχωρα ότι αντιμετωπίζεις τη χώρα σου σε ελληνικό έδαφος, στο συγκεκριμένο γήπεδο έχω περάσει αξέχαστες στιγμές με τις μικρές εθνικές ομάδες. Πάντως προσπαθώ να μην το σκέφτομαι τόσο πολύ».

-Πόσο πλεονέκτημα είναι για τη Γεωργία ότι γνωρίζετε καλά τους Έλληνες παίκτες ο Ηλίας Ζούρος κι εσύ;
«Είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν σημαίνει κάτι. Τα υλικά τα δικά μας δεν έχουν καμία σχέση, ειδικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με το ρόστερ της Ελλάδας. Όσο καλά και αν γνωρίζουμε την ελληνική ομάδα, είναι αναμφισβήτητο πως η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα».

inner

-Πάντως νομίζω πως γενικά είστε ικανοποιημένοι από την πορεία της Γεωργίας σε όλη την προκριματική διαδικασία…
«Ναι, αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Στην πρώτη φάση παίξαμε εκτός από το τελευταίο παράθυρο με ρόστερ που αποτελείτο κατά βάση από παίκτες που αγωνίζονται στη Γεωργία. Το επίπεδο της λίγκας δεν είναι πολύ υψηλό, πολύ πιο πίσω από το ελληνικό. Επίσης είχαμε τραυματισμούς παικτών, όπως του Μαρκοϊσβίλι, του Σανάντζε και του Τσιντσάντζε, ενώ στην πορεία χάσαμε και τον Μπιτάντζε, που πήγε σε ομάδα Ευρωλίγκας. Θεωρώ πως ήμασταν πολύ αξιοπρεπείς κι αν εξαιρέσουμε την ήττα στην Τιφλίδα από τη Σερβία, οι εμφανίσεις μας ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Διεκδικήσαμε τη νίκη μέσα στη Γερμανία, ήμασταν ανταγωνιστικοί στη Σερβία και χάσαμε στο τέλος από την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί δεν είχαμε μεγάλη ποιότητα και παρ’ όλα αυτά είχαμε αξιοπρεπέστατη παρουσία».

-Και είχατε πολύ κόσμο στο πλευρό σας…
«Ναι, αν εξαιρέσουμε το ματς της πρώτης φάσης με την Αυστρία, όπου είχαμε 6-7 χιλιάδες φιλάθλους, σε όλα τα άλλα παιχνίδια το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ο κόσμος αγαπά την ομάδα, υπάρχει έντονο το εθνικό στοιχείο της χώρας και φαντάζομαι πως εκτιμάται και η εικόνα μας στα παιχνίδια. Αντιλαμβάνονται πως παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό και αγαπάνε πολύ την εθνική τους ομάδα».

-Πώς κρίνεται την πορεία της Ελλάδας στα προκριματικά;
«Υπήρχε ένα ερωτηματικό, όπως σε όλες τις ομάδες, γιατί χρειάστηκε να κληθούν παιδιά χωρίς εμπειρία από την Εθνική και απουσίαζε η λεγόμενη πρώτη γραμμή. Όμως εξ αρχής εγώ προσωπικά δεν αμφέβαλα πως θα τα κατάφερνε η ελληνική ομάδα. Οι παίκτες που είναι πίσω από την πρώτη γραμμή είναι εξαιρετικοί, η χώρα παράγει συνεχώς παίκτες και το επίπεδο παραμένει υψηλό. Η Εθνική απέδειξε σε όλη την προκριματική διαδικασία τη δυναμική της. Ευτυχώς όλα πήγαν όπως πρέπει και αξίζουν συγχαρητήρια και στους προπονητές, αλλά και στα παιδιά που ήταν άψογοι και για τον τρόπο που έπαιξαν, αλλά και για τη συμπεριφορά τους απέναντι στην Εθνική ομάδα».

-Στα τελικά τι μπορούμε να περιμένουμε; Αν και είναι νωρίς…
«Όντως είναι πολύ νωρίς. Θα παίξει ρόλο ποιοι παίκτες από το ΝΒΑ θα αγωνιστούν, αν και από ό,τι αντιλαμβάνομαι δεν θα υπάρχουν τόσες πολλές απουσίες, γιατί το Παγκόσμιο έχει μεγαλύτερο κύρος από το Ευρωμπάσκετ. Θεωρώ πως έχουμε πάρα πολύ καλό υλικό. Πρέπει όμως να χαμηλώσουμε λίγο τον πήχη, γιατί ακούω κάποιους να λένε πως αν έρθει ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) θα το πάρουμε… Η βάση και θεμέλιο κάθε επιτυχίας είναι η ταπεινότητα και η εργατικότητα. Αν η Εθνική παρουσιάσει την εικόνα που μπορεί βάσει του υλικού της, νομίζω πως έχει τα φόντα να πάει πολύ ψηλά».

-Η επόμενη μέρα για τη Γεωργία;
«Για μας είναι πολύ σημαντικό το αν θα πάρουμε έναν όμιλο για το Ευρωμπάσκετ του 2021, γιατί το διεκδικούμε σαν χώρα. Θα είναι πολύ θετικό, γιατί δεν θα μπούμε στη διαδικασία των προκριματικών και θα έχουμε δύο χρόνια για να δουλέψουμε με έναν βασικό κορμό της ομάδας, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι. Παρότι δεν έχουμε πολύ μεγάλο βάθος, η πλήρης Γεωργία είναι μια σοβαρή δύναμη που μπορεί να κάνει ζημιές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x