Ελλάδα

Λιμνιάτης στον ΣΠΟΡ FM: «Γι’ αυτό είναι ακόμη πιο μεγάλο αυτό το Κύπελλο»

Ο Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε για ποιον λόγο το Κύπελλο που κατέκτησε η ΑΕΚ έχει επιπλέον αξία.

Δικαιωμένος για τη δουλειά που γίνεται στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιμνιάτης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στάθηκε στις αντιξοότητες μέσα από τις οποίες η «Ένωση» κατάφερε να φτάσει στον τίτλο, ενώ στάθηκε στην προσφορά των «παλιών» αλλά και του Νίκου Ρογκαβόπουλου. Παράλληλα απάντησε στο… κρίσιμο ερώτημα για το πώς και πότε θα μπορέσει η ΑΕΚ να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα απέναντι στους «αιώνιους».

Αναλυτικά, ο Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Ρομπόλη για:

-την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου στο πλευρό του Ηλία Παπαθεοδώρου στο Ηράκλειο μετά το Ευρωπαϊκό U20: «Είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματα. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά δεν περιγράφονται. Το Ηράκλειο έχει φέρει γούρι στον Ηλία και σε μένα. Είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας πολύ δύσκολης από την αρχή της χρονιάς, μέσα από πολλές ατυχίες. Στον τελικό αυτό έλειπαν οι 51 από τους 73 πόντους μας όταν κερδίσαμε τον Προμηθέα στο πρωτάθλημα. Με τις ατυχίες που είχαμε και με την προσθήκη του πολύ σπουδαίου Νίκου Ζήση αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε μια νέα ομάδα σε θέσεις πολύ νευραλγικές που κινούν τα νήματα. Αυτοί οι λόγοι κάνουν ακόμη πιο μεγάλο το επίτευγμά μας».

-το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή το ματς: «Θεωρώ πως η διαφορά που πήραμε ήταν σχετικά ασφαλής για ένα παιχνίδι με τόσο χαμηλό σκορ. Όμως είχαμε κάποιες ευκαιρίες να ξεφύγουμε με διψήφια διαφορά και δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Σε εκείνη τη στιγμή δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις και φοβήθηκα γιατί κάποιες σε τιμωρεί ο Θεός. Είχαμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά δώσαμε την ευκαιρία στον Προμηθέα να αναπνεύσει και μπορούσε να περάσει και μπροστά. Πετύχαμε κάποια μεγάλα καλάθια, όπως το τρίποντο του Ρέι και το καλάθι του Τσάλμερς στην διάσπαση του πρες».

-την προσφορά των μεγάλων σε ηλικία παικτών της ΑΕΚ: «Οι παίκτες αυτοί είναι παιδιά με παραστάσεις από πολύ υψηλό επίπεδο και για να φτάσεις εκεί πρέπει να έχεις νοοτροπία. Είναι αυτονόητο για αυτά τα παιδιά να συνδυάζουν νοοτροπία και τρόπος σκέψης. Η φετινή ΑΕΚ έχει μόνο εξαιρετικούς χαρακτήρες. Το μεγαλύτερο προτέρημα της ομάδας είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει λάθος νοοτροπία. Πάντα στις ομάδες υπάρχει κάποιος που θα αντιδρά, αλλά εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε καλούς χαρακτήρες. Όταν έχεις τέτοιους χαρακτήρες και με σωστή νοοτροπία, ακόμη κι αν έχεις λιγότερους σούπερ σταρ μπορεί να αξίζεις 8 και να παίζεις για 10. Αντίθετα, μπορεί να αξίζεις 10 και να παίζεις για 5».

-την παρουσία του Ρογκαβόπουλου: «Ο Νίκος κέρδισε μόνος του τη συμμετοχή. Είναι ξεκάθαρα δική του κατάκτηση, από τον τρόπο που προπονείται, από τον τρόπο που μπήκε στα παιχνίδια και ανταποκρίθηκε και αυτός είναι ο σωστός τρόπος για όλους τους νέους παίκτες, ώστε να πάρουν περισσότερο χρόνο. Επειδή ασχολούμαι με τις μικρές ηλικίες, όλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν νέα παιδιά, αλλά πρέπει να το κερδίσουν μόνοι τους και ο Νίκος το κάνει αυτό σε πολύ υψηλό βαθμό».

-το στόχο στο BCL: «Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια στην Ευρώπη, παρότι αν και είχαμε τον έλεγχο του ομίλου μας χάσαμε την πρώτη θέση. Καταφέραμε να πάρουμε μια θέση που μας δίνει πλεονέκτημα στην πρώτη φάση. Ο τρόπος που προπονούμαστε και η αυτοπεποίθηση που μας δίνει το Κύπελλο πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε και σε αυτή τη διοργάνωση».

-πώς και πότε θα μπορέσει η ΑΕΚ να χτυπήσει στα ίσα Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει συνηθίσει να παίρνει τίτλους, αλλά όσο και να θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, η απόστασή μας αυτή τη στιγμή δεν μας επιτρέπει τόσο πολύ να λέμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να δημιουργήσουμε μια βάση και η ΑΕΚ αυτό προσπαθεί να κάνει, ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να είναι έτοιμη για να είναι πιο ανταγωνιστική. Αποδείξαμε όμως και στο παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό φέτος ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και κατά κάποιο τρόπο έχουμε μικρύνει την απόσταση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x