Ελλάδα

Λιμνιάτης στον ΣΠΟΡ FM: «Σπουδαίο και συγκινητικό αυτό που έκαναν τα παιδιά μας»

Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως χαρακτήρισε την «χρυσή» Εθνική Νέων ο Γιώργος Λιμνιάτης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 την επομένη της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ της Κρήτης.

Τις σκέψεις του για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ της Κρήτης από την Εθνική Νέων μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Λιμνιάτης, ο οποίος είναι άμεσος συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στη γαλανόλευκη.

«Δεν μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος της επιτυχίας, παρότι εμείς το έχουμε ξανακάνει. Είναι πολύ σπουδαίο και συγκινητικό αυτό που έκαναν τα παιδιά μας. Το σημαντικό που έχει πετύχει αυτή η Εθνική είναι ότι λειτουργεί ως ομάδα και θα συνεχίσει να το κάνει τώρα που θα φύγουν αρκετά παιδιά λόγω της ηλικίας», είπε μεταξύ άλλων στους Νικόλα Ακτύπη-Αλέξανδρο Ξενικάκη και στην εκπομπή «Transfer Market Live» και πρόσθεσε: «Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Είμαι σίγουρος ότι θα μείνουν πάντοτε αγαπημένοι».

Αναλυτικά μίλησε για:

-την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: «Διασκεδάσαμε το βράδυ. Δεν μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος της επιτυχίας, παρότι εμείς το έχουμε ξανακάνει. Είναι πολύ σπουδαίο και συγκινητικό αυτό που έκαναν τα παιδιά μας. Το σημαντικό που έχει πετύχει αυτή η Εθνική είναι ότι λειτουργεί ως ομάδα και θα συνεχίσει να το κάνει τώρα που θα φύγουν αρκετά παιδιά λόγω της ηλικίας. Είμαι μαζί με τον Γιώργο Δοξάκη στην ομάδα από το 2011 και τα έχουμε ζήσει αυτά. Αυτό είναι που μετράει, τους το τονίσαμε και το ξέρουν και οι ίδιοι, είναι όταν τελειώσει κάτι πρέπει να είσαι μαζί με τους ίδιους ανθρώπους. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Είμαι σίγουρος ότι θα μείνουν πάντοτε αγαπημένοι».

-τις ευκαιρίες που δίνουν οι σύλλογοι σε νεαρούς αθλητές: «Κανείς δεν το κάνει και όσοι το κάνουν οδηγούνται εκεί εξ’ ανάγκης. Τα τελευταία χρόνια γίνεται, αλλά θα μετρούσε αν ήταν επιλογή. Δυστυχώς συμβαίνει αυτό λόγω της κουλτούρας, που θέλουμε το αποτέλεσμα. Τα ταλέντα τα θεωρούμε ταλέντα μέχρι τα 20 και τα 22 και τότε τα βάζουμε στην ομάδα, ενώ στο εξωτερικό παίζουνε πιο νωρίς. Δεν βλέπω κάποιον που μπορεί να το στηρίξει. Πιστεύω ότι συμβαίνει λόγω συγκυρίας».

-το αν θα είναι καλό το να πάει ο Χαρλαμπόπουλος δανεικός στον ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό και τις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν στα νέα παιδιά: «Είμαι σίγουρος ότι είναι καλό. Έχω προσωπικό παράδειγμα όταν έπαιζα, αλλά δεν θα το αναφέρω για να μην μιλήσω για εμένα. Ο Σλούκας είχε δοθεί δανεικός στον Άρη, ο Μάντζαρης ξεκίνησε από το Περιστέρι, Πρίντεζης δανεικός στην Λάρισα. Κάποιους ξεχνάω. Είναι ωραίες οι εικόνες, αλλά αν δεν παίζεις για να πάρεις αποφάσεις και ευθύνες. Ο Χαραλαμπόπουλος είχε 15 λεπτά στην Α1, αλλά έχει να κάνει και με τον ρόλο που έχεις σε αυτά τα 15 λεπτά».

-το μέλλον του: «Δυστυχώς αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Πήρα λάθος αποφάσεις πέρυσι. Όπως το ότι δεν πήγα στην Αστάνα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου, με τον Ηλία Ζούρο στην Μπουντούτσνοστ. Γενικά με τις αποφάσεις δεν τα πάω καλά (σ.σ. γέλια). Όταν έφυγε ο Ηλίας από την Κηφισιά, υπήρχε η προοπτική να αναλάβω την ομάδα και θα ερχόντουσαν αρκετά από αυτά τα παιδιά. Δυστυχώς δεν έγινε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x