Ελλάδα

Λιμνιάτης στον ΣΠΟΡ FM: «Το μεγαλύτερο μετάλλιο θα είναι τα παιδιά αυτά να παίξουν μπάσκετ»

Η τεράστια επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών θα έχει αντίκρισμα μόνο αν τα παιδιά αυτά καταφέρουν να παίξουν μπάσκετ και να κάνουν καριέρα, σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Λιμνιάτης.

Το μεγαλύτερο μετάλλιο θα είναι αν οι παίκτες που αποτελούσαν την Εθνική Νέων Ανδρών και έφτασαν ως την κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ καταφέρουν να κάνουν καριέρα, σύμφωνα με τον Γιώργο Λιμνιάτη.

Ο 46χρονος προπονητής βρέθηκε στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή των Τόλη Κοτζιά και Μιχάλη Λεάνη, όπου αποκάλυψε πως το μυστικό της επιτυχίας για την Εθνική ομάδα είναι πως δεν λειτουργεί ως εθνική αλλά ως κανονική ομάδα και πως το επίπεδο προετοιμασίας είναι σε εξαιρετικό σημείο.

Παράλληλα σχολιάζοντας την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ελληνικό μπάσκετ, τόνισε πως αυτό που λείπει είναι οι παράγοντες με ισχυρές προσωπικότητες αλλά και το ότι οι ομάδες δεν στηρίζουν τους νεαρούς Έλληνες παίκτες.

Τέλος υποστήριξε πως παρά τις αρκετές επιτυχίες που έχει καταφέρει ο ελληνικός αθλητισμός μέχρι σήμερα, αυτές δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε και δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι οι ελληνικές ομάδες δεν δίνουν ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες:
«Το ελληνικό μπάσκετ πάσχει από παράγοντες. Τα δικά μας τα χρόνια υπήρχαν τεράστιοι παράγοντες. Πλέον είναι η κουλτούρα μας τέτοια που αυτό που μας νοιάζει είναι το αποτέλεσμα. Ο ποδοσφαιρικός Άγιαξ με τόσο χρόνια ιστορίας και στηρίζεται σε νέους και εμείς με τόσα πρωταθλήματα Ευρώπης και δεν το κάνουμε».

Για το αν ο ελληνικός αθλητισμός αξιοποιεί τις επιτυχίες του:
«Νομίζω πως πέρα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ΄87, ο ελληνικός αθλητισμός δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε. Σε όλα τα αθλήματα».

Για την πρόταση των επτά ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα:
«Παλαιότερα είχαμε το φαινόμενο τον –ιτς. Με την δικιά μου γενιά χάσαμε το χρυσό με στον τελικό με την Ιταλία. Τότε υπήρχε το φαινόμενο των Ελληνοπσεων. Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ωστόσο πρέπει να υπάρξει υπομονή και παλέψουμε γιατί τα παιδιά αυτά το αξίζουν».

Για το ότι η εθνική λειτουργεί ως πραγματική ομάδα:
«Αυτή η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα. Το έχει πει και ο Βασίλης Παπαθεοδώρου. Δεν λειτουργούμε σαν εθνική. Ξεκινάμε την προετοιμασία μας όχι από το ''Α'' αλλά από πολύ πιο μετά. Ακόμα και οι τραυματισμοί μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα όρια μας και να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ήμασταν αναγκασμένοι να αντιδράσουμε στους τραυματισμούς».

Για την απόδοση του Καρρά στο τουρνουά:
«Είναι τρομερό αυτό που έκανε ο Θοδωρής. Σε σύγκριση με την έλλειψη αγώνων που έχει τον χειμώνα. Αυτό δείχνει και τις ψυχικές του ικανότητες. Ακόμα και στον ημιτελικό που αγχώθηκε, του μίλησε ο Χαραλαμπόπουλος και έπαιξε καταπληκτικά».

Για το παιχνίδι με την Λιθουανία:
«Αποκτήσαμε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά από αυτή την νίκη. Ήταν το μοναδικό παιχνίδι που βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, όμως το γυρίσαμε και καταφέραμε να επικρατήσουμε».

Για την εθνική Ισραήλ:
«Είναι μια εξαιρετική ομάδα και άξια έφτασε εκεί που έφτασε. Έχει έναν τρομερό παίκτη (σ.σ. Μπλατ) ο οποίος είχε πολλές θεαματικές ασίστ κατά τη διάρκεια του τουρνουά».

Για την εποχή που αγωνιζόταν στον Πανελλήνιο:
«Όταν έφυγε ο Αντώνης ο Σταμάτης για τον Ολυμπιακό και ανέλαβε την ομάδα ο Χολέβας, τότε όλο το εφηβικό της ομάδας προωθήθηκε στους άνδρες. Μάλιστα την στήριξε οικονομικά την ομάδα και φτάσαμε κοντά στο να ανέβουμε στην Α1. Όλοι οι έφηβοι παίξαμε στην πρώτη ομάδα και ο καθένας είχε το ρόλο του».

Για το πώς μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό:
«Με πλησίασε ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Ιωαννίδης για να πάω στην ομάδα. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου μου είπε πως θα μου κάνει ένα δώρο και αυτό θα είναι να πάω στον Ολυμπιακό. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός μου έδινε περισσότερα χρήματα και ενώ μου έδινε την δυνατότητα να μείνω άλλη μία σεζόν στον Πανελλήνιο και να πάω πιο έτοιμος. Ωστόσο αποφασίστηκε από την ομάδα να πάω στον Ολυμπιακό».

Για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει ο Χαραλαμπόπουλος:
«Να βελτιώσει την αθλητικότητά του. Έχει βελτιωθεί αρκετά στο σουτ και έχει γίνει αρκετά συνεπής. Αν βελτιωθεί αθλητικά θεωρώ πως θα αλλάξει επίπεδο. Ο Βασίλης δείχνει πως ξέρει μπάσκετ από τον τρόπο που πασάρει. Αυτό είναι στοιχείο που δείχνει το πόσο καλός είναι ένας παίκτης και πως αντιλαμβάνεται το μπάσκετ».

Για τον μάνατζερ της Εθνικής, Δημήτρη Καρβέλα:
«Είναι το Α και το Ω της Εθνικής. Αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα υπήρχε η ομάδα. Ήταν αυτός που το πίστευε πιο πολύ από όλους».

Για τον μάνατζερ της Εθνικής, Δημήτρη Καρβέλα:
«Είναι το Α και το Ω. Αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα υπήρχε η ομάδα. Ήταν αυτός που το πίστευε πιο πολύ από όλους. Ότι και να πω για αυτό είναι λίγο».

Για τον Γιώργο τον Δοξάκη:
«Είναι ένα διαμάντι. Ευτυχώς που υπάρχει αυτός για εγώ και ο Ηλίας είμαστε ταλιμπάν».

Για τους φυσικοθεραπευτές της ομάδας:
«Έκαναν τρομερή δουλειά. Είχαμε τραυματισμούς με παίκτες που μπορεί να μην έπαιζαν και καθόλου. Ωστόσο με την βοήθεια τους πήγαν όλα καλά».

Για το που αφιερώνει το χρυσό:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς των παικτών για αυτά τα διαμάντια που μας παρέδωσαν. Αλλά και τους προπονητές των παικτών, όχι τόσο αυτούς που έχουν τώρα αλλά αυτούς που είχαν σε νεαρές ηλικίες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x