Ελλάδα

Λούντζης: «Θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω»

Η πρόκριση στα ημιτελικά δεν αρκεί στην Εθνική Νέων που ορέγεται μετάλλιο, ακόμη και το χρυσό, όπως δηλώνει ο Μιχάλης Λούντζης.

Ο Μιχάλης Λούντζης σέβεται, αλλά δεν φοβάται την Ισπανία και ονειρεύεται το βράδυ του Σαββάτου να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού U20.

«Ξέρουμε όλοι πως η Ισπανία είναι πάντα ένας δυνατός αντίπαλος σε όλες τις ηλικίες. Και εδώ διαθέτει μια καλή ομάδα με παίκτες σε κάθε θέση και αρκετές λύσεις», τόνισε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει φόβος ποτέ και φαντάζομαι είναι κάτι που ισχύει για κάθε ομάδα. Σέβεσαι πάντα τον αντίπαλο, οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος και προσεκτικός, αλλά η λέξη φόβος δεν είναι η σωστή».

Οι διεθνείς έχουν ξεκάθαρο στόχο. «Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η νίκη. Όπως άλλωστε και σε αυτό των Ισπανών, όπως είναι φυσικό. Θέλουμε να κάνουμε αυτό το βήμα παραπάνω. Θέλουμε τη νίκη για εμάς, για την ομάδα, για όσους δίπλα μας πάντα, για τον κόσμο που έχει έρθει και μας έχει βοηθήσει. Και περιμένουμε πως θα είναι κοντά μας και αύριο», ανέφερε.

Όσο για το αν υπάρχει άγχος λόγω της διεξαγωγής της διοργάνωσης στο Ηράκλειο και «εντός έδρας», είπε: «Δεν αυξάνει το άγχος μας. Η πίεση είναι εκεί, όση πρέπει να είναι και όση είναι λογικό να είναι, όταν έχεις μπροστά σου τέτοιους αγώνες. Από την άλλη παίρνεις και δύναμη από την εξέδρα, από τους δικούς σου ανθρώπους που είναι εκεί, από τη φωνή, από τους ίδιους τους συμπαίκτες σου».

Ο ίδιος ταλαιπωρήθηκε για το μεγαλύτερο διάστημα της προετοιμασίας από μια θλάση στην γάμπα (κληρονομιά από το φιλικό με την Γερμανία) και πήρε το οκ από το ιατρικό επιτελείο για να βρίσκεται στην Κρήτη μετά και τα τελευταία φιλικά στα Χανιά: «Ήταν ένα δύσκολο διάστημα. Εννοείται πως ήθελα να βρίσκομαι εδώ. Ποιος δεν θα ήθελε; Από την άλλη είτε είσαι στο παρκέ, είτε όχι, όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα προσπαθείς να κάνει ότι καλύτερο μπορείς. Πιστεύω πως στο μυαλό όλων, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, είναι μόνο πως θα βοηθήσουμε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Όσο για το αν έχει στο μυαλό του το χρυσό; «Ποιος δεν θα το ήθελε; Αλλά αν σκεφτούμε αυτό αυτή τη στιγμή, θα έχουμε κάνει το πρώτο λάθος. Το μόνο που βλέπουμε μπροστά μας αυτή τη στιγμή είναι ο αυριανός αγώνας. Σκεφτόμαστε τον ημιτελικό και την Ισπανία! Είναι μια νίκη που τη θέλουμε πολύ, αλλά θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε για να την πετύχουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x