Ελλάδα

Λυκογιάννης: «Βρήκαμε λύσεις από την άμυνα»

Στις επιθετικές λύσεις που έφερε η καλή άμυνα των παικτών του Κολοσσού πάνω σε αυτούς των Τρικάλων στάθηκε ο Άρης Λυκογιάννης μετά τη νίκη των Ροδιτών.

Ο τεχνικός των «θαλασσί» τόνισε πως αντιμετώπιζαν μία ομάδα που έψαχνε απεγνωσμένα μια νίκη και είχε διαφορετική ψυχολογία με την αλλαγή προπονητή. Στάθηκε στη βοήθεια από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και ανέλυσε τον τρόπο που αγωνίστηκαν στο διάστημα της υπεροχής τους στο παρκέ, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του Γεωργαλή.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Παίζαμε με μία ομάδα που είναι στη ζώνη κινδύνου και έψαχνε απεγνωσμένα για νίκες. Προερχόταν και από μία πρόσφατη αλλαγή προπονητή, που, ως γνωστόν, αυτό επηρεάζει πάντα θετικά την ψυχολογία των παικτών. Δεν είχαν πολύ χρόνο για να κάνουν αλλαγές στο επιθετικό τους πλάνο, αλλά έκαναν μία μεγάλη αλλαγή στο αμυντικό τους.

Έπαιξαν δυναμικά χετζ άουτ σε κάθε πικ εν ρολ και ήταν κάτι αναμενόμενο ότι θα υπήρχε ένα καινούργιο στοιχείο. Εμείς προερχόμασταν από δύο ήττες σε δύο ματς που παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και αυτό θα έπρεπε να το διαχειριστούμε. Θεωρώ ότι με "όπλο" την άμυνα, κρατώντας τον αντίπαλο χαμηλά, βρήκαμε ηρεμία και λύσεις και με παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο, κυρίως Έλληνες, οι οποίοι ‘διάβασαν’ καλύτερα από τους βασικούς, αυτό που μας έδινε ο αντίπαλος μέχρι εκείνη την στιγμή.

Βάλαμε κάποια σουτ, "άνοιξε" η άμυνα και, από ‘κει και πέρα, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους διαφοράς και διαχειριστήκαμε καλά τις καταστάσεις. Νικήσαμε δίκαια και, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, εύκολα».

Για την επιστροφή του Γεωργαλή: «Ο Γιάννης από αύριο θα προσπαθήσει να μπει με τρέξιμο. Το καλό σενάριο θα είναι να μπορέσει να παίξει στο ματς με τον Άρη, αλλά δεν θα τον ζορίσουμε. Αν χρειαστεί περισσότερο χρόνο, τότε θα του δώσουμε και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος με το Ρέθυμνο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x