Ευρώπη

Μάγκας ΠΑΟΚ!

Με παλικαρίσια εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο και την περισσότερη ώρα της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 88-81 τη Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους και προκρίθηκε στους «32» του Euro Cup.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 88-81 τη Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής του Euro Cup και πανηγύρισε την πρόκρισή του στους 32» της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει το ματς της Μπεσίκτας κόντρα στη Ζενίτ και δείχνοντας σε καλή αγωνιστική κατάσταση μετά την προσπάθεια κόντρα στον Παναθηναϊκό την περασμένη Δευτέρα.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έκαναν ένα σερί 10-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου και έφτασαν στο +7 και, στη συνέχεια, στο +13, διατηρώντας την ψυχραιμία τους στη συνέχεια, μετά από πολλά «σκαμπανεβάσματα» που τους έφεραν και στο -8 σε κάποια σημεία της αναμέτρησης.

Οι Χάτσερ και Σχορτσανίτης πρωτοστάτησαν στην «ανατροπή» με 23 και 18 πόντους αντίστοιχα, συνεπικουρούμενοι από τον Βασιλειάδη που σημείωσε 17 πόντους και βοήθησε περισσότερο στην αρχή της αναμέτρησης. Κορυφαίος των Λιθουανών ήταν ο Λαβρίνοβιτς με 18 πόντους.

Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν καλύτερα και έφτασαν στο +4, την ώρα που οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν έβρισκαν λύσεις . Ο Μακεδόνας τεχνικός άλλαξε την άμυνα του «Δικεφάλου» και οι περιφερειακοί βρήκαν τις λύσεις με τον Τέπιτς στην αρχή και με τον Βασιλειάδη στη συνέχεια, αφού με τα συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε τη διαφορά στο +5 για τους «ασπρόμαυρους». Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +2 και +4, όμως με διάφορα σερί οι Λιθουανοί μείωσαν στο -1 και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +2 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Μάρκοβιτς έκανε το 23-27 στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, όμως η Λιέτουβος απάντησε με σερί 9-0 και έφτασε στο +5 με επιθετική πολυφωνία και τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευαν οι παίκτες των γηπεδούχων. Το τρίποντο του Γιουσκεβίτσιους βοήθησε τη Λιέτουβος να διατηρεί ένα +4 με +6 σε εκείνο το διάστημα, με τον Γιεντράιτις να τη φέρνει στο +7. Ο Σχορτσανίτης ανέλαβε δράση κάτω από τα δύο καλάθια και μείωσε με προσωπικό σερί στο -3 δυο φορές, όμως η κακή άμυνα του «Δικεφάλου» βοήθησε τους γηπεδούχους να ολοκληρώσουν το πρώτο ημίχρονο στο +5.

Η Λιέτουβος προηγήθηκε με +8 στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκαν τις λύσεις και με σερί 7-0 με Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη μείωσαν στο -1. Στο 56-52, ένα σερί του «Δικεφάλου» 8-0 έφερε το +4 για τον «Δικέφαλο» με μόνιμους πρωταγωνιστές τους «Σόφο» και «Va-sco». Εκεί, τα περιφερειακά σουτ των Λιθουανών έφεραν σερί 12-0 και ένα +8 με πρωταγωνιστή τον Ορελικ. Ο Χάτσερ με προσωπικό σερί 4-0 έφερε το -4 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Η Λιέτουβος προηγήθηκε με 70-67 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως ο Χάτσερ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 7 πόντους βοήθησε σε ένα σερί 10-0 που έφερε το +7 για τον «Δικέφαλο». Η άμυνα του «Δικεφάλου» και οι σωστές επιλογές από περιφέρεια και ρακέτα έφεραν το +13, με πρωταγωνιστή τον Ντούβνιακ, την ώρα που ο Λαβρίνοβιτς αποχώρησε "φορτωμένος" με τέσσερα φάουλ, έχοντας ήδη 18 πόντους για τους γηπεδούχους. Οι Λιθουανοί μείωσαν με σερί 6-0 από την περιφέρεια στο -7 στο 1’30’’ πριν τη λήξη, όμως μέχρι τη λήξη οι βιαστικές επιλογές εκατέρωθεν δεν άλλαξαν κάτι και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στη δεύτερη φάση.


inner

inner

Δεκάλεπτα: 23-25, 50-45, 68-64, 81-88

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ: Γιουσκεβίτσιους 15, Λαπροβίτολα 3, Λαβρίνοβιτς 18, Γκαϊλιους 10, Ορελικ 12, Γιαναβίτσιους 5, Καβαλιάουσκας 10, Γκιεντράιτις 8

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 6, Βασιλειάδης 17, Κακαρούδης 2, Δέδας 3, Μαργαρίτης 3, Σχορτσανίτης 23, Ντούβνιακ 9, Μάρκοβιτς 7, Χάτσερ 18


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x