Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

«Μακάρι να κατακτήσουμε αήττητοι το πρωτάθλημα»

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει της αναμέτρησης (24/3, 17.00) με τον Δούκα στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2.

Ο πρωτοπόρος της Α2 θα επιδιώξει να κάνει άλλη μια νίκη, την 23η συνεχόμενη την φετινή σεζόν και να διευρύνει, έτσι, το αήττητο σερί, που όμοιο του δεν έχει υπάρξει ξανά στην ιστορία της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Νίκο Καραγιάννη, καθώς ο πολυνίκης τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια των τραυματιών, Μιχάλη Πολυτάρχου που απουσίασε και στο προηγούμενο ματς και Αλέξανδρου Σιγκούνα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ιγκόρ Μιλόσεβιτς.

Ο Άλκης Παππάς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα (gsperisteri.gr) του Συλλόγου μας, αναφέρθηκε στην αήττητη πορεία του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου όπως και στον επερχόμενο εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Δούκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος πλέι μέικερ του ΓΣΠ…

Για το ρεκόρ 22-0 που τρέχει η ομάδα μας:

«Ξεκινώντας την σεζόν δεν πίστευε κανένας ότι θα καταφέρναμε να έχουμε 22 συνεχόμενες νίκες. Είναι ένα πολύ δύσκολο επίτευγμα το οποίο το επιτυγχάνεις σταδιακά, ξεκινάει από την προετοιμασία και μετά… χτίζεται αγώνα με αγώνα.

Νομίζω ότι αυτό που έχουμε καταφέρει είναι πάνω από κάθε προσδοκία. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να κατακτήσουμε αήττητοι το πρωτάθλημα, αλλά θέλει πολύ προσοχή μιας και μας απομένουν οκτώ παιχνίδια μερικά, από τα οποία είναι πολύ δύσκολα και θέλουν ιδιαίτερη συγκέντρωση.

Ωστόσο, όλα αυτά που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, μας δίνει ώθηση και επιπλέον κίνητρο, ώστε να καταφέρουμε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Α2, αυτό το 30-0 θα είναι κάτι το… εξωπραγματικό αν γίνει».

Για τα κομβικά σημεία της φετινής πορείας του ΓΣΠ:

«Σίγουρα σε ένα τέτοιο επίτευγμα τα παιχνίδια που έχεις κερδίσει εκτός έδρας και τα ντέρμπι είναι αυτά που χαρακτηρίζονται ως κομβικά. Αρχικά, ήταν το “διπλό” με τον Εθνικό και για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και ψυχολογικούς ειδικά με τον τρόπο που ήρθε στο τέλος και με την ανατροπή στο σκορ.

Από κει και πέρα, τα ντέρμπι κορυφής με τον Χολαργό και τον Ηρακλή – και τα δυο στο γήπεδο των αντιπάλων μας – ήταν αυτά που μας έδωσαν την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να νικήσουμε σε οποιαδήποτε έδρα, επιβεβαιώνοντας ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Και φυσικά, αυτές οι επιτυχίες μας έχουν δώσει και τεράστιο βαθμολογικό πλεονέκτημα».

Για το φετινό «μυστικό» της επιτυχίας του ΓΣ Περιστερίου:

“Το μυστικό, αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον χαρακτηρισμό, είναι ότι υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Όλοι είμαστε καλοί χαρακτήρες, μερικοί από εμάς ήμασταν και συμπαίκτες πέρυσι, άλλοι έχουμε βρεθεί και μαζί σε άλλες ομάδες.

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι πως οι ρόλοι που έχουμε είναι πολύ ευδιάκριτοι , ο καθένας κάνει αυτό που πρέπει και που χρειάζεται η ομάδα.

Για να πετύχει μια ομάδα ένα ρεκόρ, όπως αυτό το 22-0 πρέπει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια κι αυτό συμβαίνει σε μας τόσο μέσα στο παρκέ και στα αποδυτήρια, όσο και σε όλα τα μικροπράγματα και τις λεπτομέρειες που είναι, όμως, απαραίτητα για να δουλεύουν όλα σαν ρολόι».

Για τη δεύτερη συνεχόμενη σεζόν του με την κυανοκίτρινη φανέλα:

«Όταν ήρθα πρόπερσι το καλοκαίρι (σ.σ. 2016), είχαμε στόχο την άνοδο της ομάδας από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και το καταφέραμε. Έτσι, θεωρώ ότι μπήκαμε με σωστές βάσεις στο πρωτάθλημα της Α2, έχοντας ένα αήττητο 15-0 από την περσινή σεζόν, με το οποίο κατακτήσαμε τον τίτλο.

Φέτος, λοιπόν, κάναμε το μεγάλο άλμα φέρνοντας παίκτες μεγάλης αξίας, πολλοί εκ των οποίων θα μπορούσαν να παίξουν σε καλές ομάδες της Α1.

Το ότι έχουμε τον ΚίΚι Κλαρκ στην ομάδα μας είναι ευτυχία, είναι από τους καλύτερους ξένους που έχουν περάσει από την κατηγορία, για να μην πω ο κορυφαίος! Φοβερή προσωπικότητα εντός και εκτός παρκέ.

Αλλά και πολλοί άλλοι παίκτες όπως ο Βασίλης Σίμτσακ, που έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, ο Γάιος Σκορδίλης, ο Αλέξανδρος Σιγκούνας, ο Ιγκορ Μιλόσεβιτς είναι παίκτες οι οποίοι έχουν παίξει σε ομάδες της Α1 και με έχουν πολλές παραστάσεις και ήρθαν για να προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στην ήδη υπάρχουσα».

Για την επικείμενη (24/3, 17.00) αναμέτρηση με τον Δούκα:

«Εμείς πρέπει να βρίσκουμε κίνητρο ανεξάρτητα από ποιος είναι ο αντίπαλος μας και την βαθμολογική του θέση, αν είναι ψηλά ή τελευταίος. Όλες οι ομάδες και ιδίως, όταν δεν έχουν να χάσουν τίποτα, είναι επικίνδυνες, όπως και ο προσεχής μας αντίπαλος ο Δούκας.

Μην ξεχνάμε εκεί παίζει ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας ο Κυρίτσης, ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Α1 και έχει φοβερή ευχέρεια στο σκοράρισμα. Έχουμε ισχυρό κίνητρο, παίζουμε στο γήπεδο μας, παίζουμε για να διευρύνουμε ένα ρεκόρ και για να κάνουμε τον κόσμο της ομάδας μας περήφανο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x