Ελλάδα

«Μακάρι να παίξω στην Εθνική με τους Αντετοκούνμπο»

Reunion… Φιλαθλητικού στην Εθνική ονειρεύεται ο Νίκος Γκίκας.

Μετά τις πρώτες παρουσίες του στην Εθνική, ο Νίκος Γκίκας ονειρεύεται να μονιμοποιηθεί στην «επίσημη αγαπημένη» και να αξιωθεί να φορέσει το εθνόσημο παρέα με τους καλούς του φίλους από τον Φιλαθλητικό, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο. Μιλώντας στο sport-fm.gr ο γκαρντ του Προμηθέα αναφέρθηκε στη νέα αποστολή της ελληνικής ομάδας αλλά και τις παγίδες που κρύβουν τα προσεχή ματς με Εσθονία και Μ. Βρετανία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά, ο Νίκος Γκίκας μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-την επιστροφή του στην Εθνική για το δεύτερο «παράθυρο»: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα γνώριμα πρόσωπα. Σίγουρα νομίζω πως η πρώτη ψυχρολουσία ήρθε το Νοέμβριο και τώρα πιστεύω πως πνευματικά θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Βοηθά και το γεγονός ότι παίζουμε δύο ματς στην έδρα μας».

-το αν περιμένει ακόμη καλύτερη την Εθνική σε σχέση με το Νοέμβριο: «Δείξαμε μια καλή χημεία στο πρώτο παράθυρο. Τα περισσότερα παιδιά γνωρίζαμε ο ένας τον άλλο, είτε κάποιοι που ήταν ή είναι συμπαίκτες, είτε κάποιοι που είμαστε συνεχώς αντίπαλοι. Γενικά το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που όταν έχεις καλούς παίκτες που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια είναι σχετικά εύκολο να φτιάξεις ένα καλό σύνολο. Αυτό γίνεται κι εδώ. Γι’ αυτό πιστεύω πως τώρα θα είμαστε ακόμη καλύτεροι σε επίπεδο συνεργασιών και ελπίζω να κερδίσουμε αυτά τα δύο ματς».

-το αν κρύβουν παγίδες τα ματς με Εσθονία και Μ. Βρετανία: «Ο βαθμός επικινδυνότητας είναι όντως αυξημένος, αλλά όλα τα παιδιά στην ομάδα είμαστε επαγγελματίες, πάμε σε όλα τα ματς προετοιμασμένοι, έχουμε ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο και αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την αποστολή μας με την Εθνική. Τη Μεγάλη Βρετανία τη γνωρίζουμε, την Εσθονία θα τη μάθουμε και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το δύο στα δύο».

-την αυτοπεποίθηση που του δίνει η καλή πορεία του Προμηθέα αλλά και οι εμφανίσεις του: «Σίγουρα η πορεία του Προμηθέα και η δική μου προσωπικά τονώνει την αυτοπεποίθησή μου. Η παρουσία μου εδώ είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι για μένα, είναι τιμή και ευχή να παίζεις στην Εθνική. Είναι η απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά σε ανταμείβει και πιστεύω πως μπορώ να δώσω και περισσότερα. Ελπίζω να συνεχίσω να βρίσκομαι εδώ».

-το όνειρο να παίξει με Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο στην Εθνική: «Μακάρι να γίνει! Μόνο στο Antetounbros παίξαμε μαζί τελευταία, μάλιστα εδώ στο ΟΑΚΑ. Είναι δύσκολο, βέβαια, γιατί λείπουν πολλά παιδιά που παίζουν στην Ευρωλίγκα ή στο ΝΒΑ και η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες. Όμως σίγουρα είναι όνειρο να παίξω στην Εθνική μια μέρα μαζί με τον Γιάννη και τον Θανάση».

-την εξέλιξη των μελών της παρέας του Φιλαθλητικού: «Είμαστε όλοι πολλοί χαρούμενοι για την εξέλιξή μας μετά τον Φιλαθλητικό. Το παράδειγμα φυσικά είναι ο Γιάννης, που κάθε χρόνο εμφανίζεται καλύτερος και παίζει στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν έχει επαναπαυτεί σε καμία περίπτωση και συνεχίζει και δουλεύει σκληρά για να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο, όπως πάντα ήθελε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x