NBA

ΜακΚόλουμ κατά ιδιοκτητών: «Έχουν δισεκατομμύρια και δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους;»

Λάβρος κατά των ιδιοκτητών των ομάδων του ΝΒΑ ήταν ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο οποίος τόνισε πως είναι αδιανόητο να εξετάζεται η περικοπή των μισθών των υπαλλήλων!

Ο οικονομικός αντίκτυπος, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού, αναμένεται να γίνει ορατός και στο ΝΒΑ. Ένα από τα μέτρα που σκέφτονται αρκετές ομάδες της λίγκας είναι η περικοπή των μισθών των υπαλλήλων, εκτός από τους παίκτες.

Αυτό το ενδεχόμενο σχολίασε «καυστικά» ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο οποίος εναντιώθηκε σφόδρα κατά των ιδιοκτητών, λέγοντας πως είναι αδιανόητο οι δισεκατομμυριούχοι να μην έχουν χρήματα να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους.

Μάλιστα, ο γκαρντ των Μπλέιζερς μίλησε και για τους συναδέλφους του, λέγοντας πως το 1/3 των παικτών που αγωνίζονται αυτή την στιγμή στο ΝΒΑ, δηλαδή περίπου 150 αθλητές, δεν έχουν τη μεγάλη περιουσία και πως ζουν, περιμένοντας το μηνιάτικο.

«Πιστεύω ότι πολλοί παίκτες θα έχουν πρόβλημα στο μέλλον. Ειδικά εκείνοι που έχουν τα μίνιμουμ συμβόλαια και εκείνοι που δεν φύλαξαν χρήματα στην άκρη για τέτοιες δύσκολες ημέρες. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν δανείσει χρήματα στην οικογένεια, σε φίλους και τώρα δεν έχουν άλλα χρήματα. Θα έλεγα ότι από τους 450 παίκτες που είναι στη λίγκα αυτή την στιγμή, οι 150 από αυτούς ζουν περιμένοντας την επιταγή πληρωμής τους κάθε μήνα», δήλωσε αρχικά ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολιτική των περικοπών στους μισθούς των υπαλλήλων που σκέφτονται να ακολουθήσουν αρκετές ομάδες του ΝΒΑ:

«Ξέρω ότι τα χρήματα που βγάζω μπορεί να φαντάζουν απίστευτα για τον μέσο άνθρωπο και επίσης εγώ από την πλευρά του θεωρώ ότι είναι αδιανόητα τα ποσά που έχουν στην τράπεζα οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι πως εγώ υπέγραψα ένα συμβόλαιο αξίας 100 εκατ. δολαρίων και από εκεί μπορείς να καταλάβεις το πόσα χρήματα έχουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Γι’ αυτό, είναι τρομερό να σου λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους που δουλεύουν σκληρά, ώστε να μπορούμε εμείς να παίζουμε».

Από τη φετινή σεζόν, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ έχει λαμβάνειν 27,5 εκατ. δολάρια, ενώ τα άλλα τέσσερα χρόνια συμβολαίου που έχει με την ομάδα του Πόρτλαντ αναμένεται να προσθέσουν στον τραπεζικό του λογαριασμό άλλα 130 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x