Ελλάδα

Μαργαρίτης στο sport-fm.gr: «Λένε πολλά οι δέκα νίκες της Εθνικής»

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης στέκεται στην αγωνιστική συνέπεια της Εθνικής σε όλη τη διάρκεια των «παραθύρων» και δηλώνει ευτυχής για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια.

Το ελληνικό μπάσκετ άργησε να εκτιμήσει τις αρετές του Βαγγέλη Μαργαρίτη, που μετά τα 30 άρχισε να καθιερώνεται στον ΠΑΟΚ και μετά τα 35 έγινε στέλεχος της Εθνικής. Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ δηλώνει ευτυχής για τη δική του συμβολή στην πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τονίζει τη σημασία των δέκα νικών σε έντεκα ματς για την «επίσημη αγαπημένη».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαργαρίτη στο sport-fm.gr στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Δέκατη νίκη για την Εθνική, που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, ενώ βλέπουμε άλλες μεγάλες δυνάμεις να έχουν απώλειες, είτε έχουν προκριθεί, είτε όχι. Πώς το κρίνεις αυτό;
«Σίγουρα λέει πολλά. Εμείς από το πρώτο παιχνίδι έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια, σε κάθε ματς προσπαθούμε για τη νίκη και παρότι εξασφαλίσαμε πρώτοι την πρόκριση στα τελικά δεν χάσαμε ποτέ τη συγκέντρωσή μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνέπεια που δείχνουμε, θέλουμε μια ακόμη νίκη για να πάρουμε και την πρώτη θέση στον όμιλο και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε στη Γερμανία την Κυριακή».

-Σας αγχώνει καθόλου αυτή η κουβέντα που γίνεται τις τελευταίες μέρες για το ότι θέλουμε μάλλον δύο νίκες σε αυτό το παράθυρο για να είμαστε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου;
«Όχι, δεν χρειάζεται κανένα άγχος. Όταν βάζεις δεύτερες σκέψεις στο μυαλό σου δημιουργείς περισσότερη πίεση στον εαυτό σου. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο, που ούτως ή άλλως είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι».

inner

-Βλέπουμε ότι πέρα από τα έμπειρα παιδιά βγαίνουν και οι νεότεροι στο προσκήνιο…
«Η Ελλάδα έχει την τύχη και την ικανότητα να αναδεικνύει συνέχεια καλούς παίκτες. Έτσι παιδιά όπως ο Μποχωρίδης ή ο Κόνιαρης ή και άλλα παιδιά δείχνουν τις ικανότητές τους. Έχουν ταλέντο και ρόλο στις ομάδες τους και πλέον έχουν γίνει και στελέχη της Εθνικής. Είναι πολύ θετικό που υπάρχει τέτοια πληθώρα παικτών».

-Τι να περιμένουμε στη Βαμβέργη, που πάμε χωρίς Μπουρούση και Κατσίβελη;
«Κατ’ αρχήν να πω περαστικά στον Δημήτρη. Ο Γιάννης είναι μια μεγάλη απουσία, αλλά όλοι πρέπει να βγάλουμε ενέργεια στο γήπεδο για να καλύψουμε το κενό. Πιστεύω πως η ομάδα διαθέτει αρκετό ταλέντο για να ανταποκριθεί».

-Γύρισες στο γήπεδο που πριν λίγες μέρες μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ έχασε στον τελικό Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό. Πώς ένιωσες;
«Δυστυχώς στον τελικό μάς έμεινε η πικρία. Καταφέραμε να γυρίσουμε ένα ματς 19 πόντων, να περάσουμε μπροστά, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Η νίκη με την Εθνική μάς κάνει πολύ χαρούμενος».

-Φτάνοντας προς το τέλος της προκριματικής διαδικασίας πώς νιώθεις που έγινες σε αυτή την ηλικία στέλεχος της Εθνικής; Μάλλον εμείς φταίμε που σε ανακαλύψαμε καθυστερημένα…
«Δεν ξέρω αν άργησε να έρθει η αναγνώριση ή όχι. Για μένα αυτό που μετρά είναι πως έστω και σε αυτή την ηλικία κατάφερα να παίξω στην Εθνική. Ποτέ δεν είναι αργά. Για μένα είναι μεγάλη τιμή που φοράω αυτή τη φανέλα και θα προσπαθώ κάθε φορά που θα καλούμαι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x