Ελλάδα

Μαργαρίτης στο sportfm.gr: «Στα 35 διεθνής, γι’ αυτό μην τα παρατάτε ποτέ»

Μάθημα ζωής από τον Β. Μαργαρίτη, που στα 35 του κλήθηκε πρώτη φορά στην Εθνική και μιλά για δικαίωση. «Ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπεις τα όνειρά σου, αλλά να πιστεύεις και να προσπαθείς», τόνισε.

Ζωντανό παράδειγμα πως δεν είναι ποτέ αργά να κυνηγήσεις και να υλοποιήσεις τα όνειρά σου είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Παίζοντας μέχρι τα 30 στην Α2, έκανε το άλμα μέσω του ΠΑΟΚ και πλέον είναι στα 35 του για πρώτη φορά διεθνής. Ο… βετεράνος ρούκι της Εθνικής μίλησε στο sportfm.gr για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο, αλλά και την «επίσημη αγαπημένη» με το ανανεωμένο ρόστερ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαργαρίτη στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Τελικά ποτέ δεν είναι αργά. Στα 35 σου πρώτη φορά στην Εθνική! Θα σε ρωτήσω το κλισέ για το πώς αισθάνεσαι, αλλά είναι σημαντικό να το ακούσουμε από σένα για τη δική του ξεχωριστή περίπτωση…
«Είμαι πολύ χαρούμενος, νιώθω δικαιωμένος. Είναι τιμή για μένα που βρίσκομαι στην Εθνική. Ευχαριστώ τους προπονητές που με επέλεξαν και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό».

-Όταν μέχρι τα 30 αγωνιζόσουν στην Α2 φανταζόσουν ποτέ πως θα έφτανες αρχικά στον ΠΑΟΚ και μετά στην Εθνική ή πίστευες πως το τρένο είχε χαθεί;
«Είναι αλήθεια πως άργησα να παίξω στην Α1 και φυσικά να κληθώ στην Εθνική. Είχα κάποια χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, αλλά όχι πολύ εποικοδομητικά μέχρι να πάω στον ΠΑΟΚ που μου έδωσε την ευκαιρία. Τελικά τα κατάφερα. Δούλεψα πάρα πολύ γι’ αυτό. Το ήθελα πάρα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

-Είναι και ένα μήνυμα το δικό σου παράδειγμα σε όσους βλέπουν να μην καταφέρνουν τους μεγάλους τους στόχους, αλλά συνεχίζουν να παλεύουν και στο τέλος δικαιώνονται;
«Σίγουρα. Μπορεί να λειτουργήσει και ως τέτοια η δική μου περίπτωση. Θέλω κι εγώ να πω στα παιδιά, ειδικά σε νεαρή ηλικία αλλά και σε μεγαλύτερη, ότι όσες δυσκολίες κι αν βρίσκουν μπροστά τους κι ακόμη κι αν νιώθουν πως χάθηκε κάτι, να μην το βάζουν ποτέ κάτω, να συνεχίζουν να πιστεύουν και να ελπίζουν. Με πίστη και δουλειά ξεπερνάς όλες τις δυσκολίες και όλα τα εμπόδια».

-Κι επειδή εσύ ξέρεις από δυσκολίες και πώς να τις ξεπερνάς, αυτή η Εθνική καλείται με τόσα νέα πρόσωπα να γίνει ομάδα μέσα σε λίγες μέρες και να αντιμετωπίσει ομάδες με πιο σταθερό κορμό, όπως η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ. Πώς γίνεται αυτό;
«Αυτό είναι το δύσκολο της κατάστασης. Είναι μια ιδιαίτερη συγκυρία, αλλά οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα αυτή μπορεί να έχει απουσίες, αλλά διαθέτει ταλέντο και εμπειρία, όπως και κάποια νέα παιδιά. Δεν έχει ακόμη χημεία, αλλά θα προσπαθήσει να αποκτήσει σε 3-4 μέρες. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε κάθε λεπτό αυτής της σύντομης προετοιμασίας, για να καταφέρουμε να γίνουμε ένα δεμένο σύνολο και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που πάντα είναι υψηλές για την Εθνική».

-Το χέρι σου πώς είναι;
«Είναι αρκετά καλά. Πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και δεν θέλω να τη χάσω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x