Έτοιμος να βοηθήσει την εθνική Ισπανίας στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο δήλωσε ο Μαρκ Γκασόλ. Ο σέντερ των Τορόντο Ράπτορς ξεκαθάρισε πως θέλει να τελειώσει την καριέρα του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχοντας κι άλλα μετάλλια στη συλλογή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαρκ Γκασόλ:
- Για την καριέρα του στην εθνική ομάδα: «Είμαι πιο κοντά στο τέλος παρά στην αρχή, αλλά το κίνητρο είναι πάντα το ίδιο από τη στιγμή που ξεκίνησα να παίζω με την εθνική ομάδα. Απολαμβάνω όλες τις στιγμές με τα παιδιά. Θέλω να βοηθήσω την εθνική να κατακτήσει περισσότερα μετάλλια πριν αποσυρθώ από τα διεθνή μου καθήκοντα. Κοιτάζω τα πάντα βήμα προς βήμα. Τώρα έχουμε ακόμα τη σεζόν στο ΝΒΑ και μετά θα επικεντρωθώ πλήρως στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

- Για τις αναμνήσεις που έχει από το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο μου θυμίζει όμορφες αναμνήσεις. Το 2006 είχαμε κάνει ένα καλό τουρνουά και καταφέραμε να φτάσουμε στην κορυφή του κόσμου. Είναι κάτι που ονειρεύεσαι. Πέρασαν 13 χρόνια από τότε, αλλά ακόμα το έχω φρέσκο στη μνήμη μου. Ήμουν νεότερος και η ομάδα που είχαμε ήταν πολύ καλή. Ήταν μια μοναδική στιγμή χαράς. Από τις καλύτερες της καριέρας μου. Μακάρι όλοι οι παίκτες να μπορούσαν να είχαν αυτήν την εμπειρία. Ήταν ένας πολύ δύσκολος δρόμος μέχρι την κατάκτηση του χρυσού. Όμως είναι κάτι το μοναδικό να το καταφέρνεις και να έχεις τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για τέσσερα χρόνια».

- Για το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας: «Σε τέτοιες διοργανώσεις παίζει μεγάλο ρόλο το πώς θα ξεκινήσεις. Πώς κύλησε το training camp και η προετοιμασία, όπως επίσης και σε τι φυσική κατάσταση θα βρίσκεσαι. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και σε φόρμα από την πρώτη μέρα του τουρνουά».