Ελλάδα

Μαυροειδής στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Κάθε χρόνο ένα βήμα πιο κοντά σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»

Στην υπομονή που πρέπει να έχει ο κόσμος απέναντι στην συνεχώς ανοδική πορεία της ΑΕΚ στάθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM. Τι είπε για Ντράγκαν Σάκοτα και την επιστροφή του στην Εθνική

Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:
Για τις δύο νίκες της ΑΕΚ με τον Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο: «Μάλλον υπάρχει κάποιο… μαγικό κουμπί, δεν εξηγείται αλλιώς. Τακτικά δεν αλλάξαμε κάτι, δεν προλάβαμε να κάνουμε ούτε προπόνηση, λόγω των σερί ματς. Είναι θέμα ψυχολογίας, συσπείρωσης… Ίσως δεθήκαμε και σκληρύναμε λόγω του ενδεχόμενου αποκλεισμού από την Ευρώπη. Ο προπονητής, πέρα από δύο παίκτες που ήμασταν και πέρυσι, δεν μας ξέρει ακόμα. Δούλεψε κάποια κομμάτια, πειραματίζεται αυτή τη στιγμή, να δει τι μπορεί να πάρει από τον καθένα. Στο ματς με την Εστουδιάντες μπήκαμε με τη λογική ότι πρέπει να κερδίσουμε, για έναν στόχο μεγάλο που έχουμε. Πρώτος στόχος μας είναι το Final-4 και ίσως αυτό έπαιξε το ρόλο του».

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να μπει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Κάθε χρόνο είναι λίγο καλύτερα, προχωράμε ένα βήμα πιο κοντά. Την πρώτη μου χρονιά οι φίλαθλοι ζητούσαν μια νίκη απέναντί σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τότε είχαμε χάσει με διάφορους τρόπους, πέρυσι πήραμε μια νίκη και φέτος δύο. Αυτά γίνονται βήμα, βήμα. Οι φίλαθλοι θέλουν το πρωτάθλημα, αλλά απέναντι υπάρχουν δύο ομάδες που αγωνιστικά και οικονομικά είναι έτσι πάνω από μια δεκαετία. Πρέπει να υπάρχει βάθος χρόνου. Αυτές οι νίκες, ο τελικός Κυπελλου, η πορεία στην Ευρώπη είναι βήματα που δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή».

Για την αστάθεια των αποτελεσμάτων της ΑΕΚ: «Δεν είμαστε ομάδα που θα έπρεπε από την αρχή. Δεν έχουμε το μέταλλο να κερδίσουμε και στην κακή μας μέρα. Αυτό πρέπει να είμαστε δεμένοι, να υπα΄ρχει ομαδικότητα. Να ξέρεις στην κακή σου μέρα τι θα πάρουν από εσένα. Επειδή είχα την τύχη να είμαι σε τέτοιες ομάδες, αυτό για διάφορους λόγους δεν έχει γίνει ακόμα στην ΑΕΚ. Ελπίζω με κάποιες αλλαγές να το πετύχουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια».

Για το κίνητρο που έχει να παίξει μπάσκετ: «Αν δεν έχει κάποιος κίνητρο δεν γίνεται τίποτα. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Κάθε μέρα στην προπόνηση έχω κίνητρο για να αποδώσω. Διαφορετικά το έχεις ήδη παρατήσει. Θέλω να κερδίζει η ομάδα και να είμαι καλός, αυτό είναι το δικό μου κίνητρο. Αν είσαι MVP ομάδας που χάνει, δεν θα πει κανείς κάτι για σένα. Κίνητρο πρέπει να έχεις σε ό,τι κάνεις στη ζωής σου».

Για την επιστροφή του στην Εθνική: «Ήταν ένα κίνητρο που δεν… το είχα βάλει για μένα. Μετά τον τραυματισμό μου δεν ήξερα καν αν θα παίξω μπάσκετ. Ήθελα να δω αν μπορώ να πρωταγωνιστήσω σε καλές ομάδες. Ούτε καν ότι θα παίξω στην ΑΕΚ δεν μπορούσα να σκεφτώ. Αν ήταν όνειρό μου, θα έπρεπε να μην έχω σταματήσει να το κυνηγάω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x