Ελλάδα

Με… φόρα ο Παναθηναϊκός για ΤΣΣΚΑ και Φενέρ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods «πάτησε γκάζι» στο β’ δεκάλεπτο και έκανε μια καλή προπόνηση (89-52 τον ΓΣΛ/Φάρο) ενόψει της διπλής αγωνιστικής της Euroleague με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενερμπαχτσέ.

Το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ έκανε ο Παναθηναϊκός Superfoods. Οι «πράσινοι» έκαναν μια καλή προπόνηση απέναντι στον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας/Φάρο, τον οποίο νίκησαν με το εμφατικό 52-89 στο ΕΑΚ Νεάπολης και πλέον σκέφτονται τη διπλή αγωνιστική της επόμενης εβδομάδας στη Euroleague με ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (25/10) και Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ (27/10). Για την θεσσαλική ομάδα, ήταν η δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες.

Οι πρωταθλητές, μετά από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, «πάτησαν γκάζι» στο δεύτερο και με επιμέρους σκορ 32-14 εκτόξευσαν τη διαφορά στους 20 πόντους και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να κατανείμει τον χρόνο συμμετοχής των παικτών, χρησιμοποιώντας και τους δώδεκα διαθέσιμους. Εκτός δωδεκάδας ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς ο οποίος ταξίδεψε στις ΗΠΑ, προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία της γιαγιάς του.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ντένμον και Παππάς, που πέτυχαν από 15 πόντους, ενώ θετική παρουσία με διψήφιο αριθμό πόντων (10) είχε και ο Αντετοκούνμπο. Από πλευράς ηττημένων, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Φορμπς, Γκάλογουεϊ και Διαμαντάκος, οι οποίοι είχαν από 8 πόντους.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε με τους Καλάθη, Ντένμον, Λοτζέσκι, Σίνγκλετον και Βουγιούκα, ενώ η αρχική πεντάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας/Φάρος αποτελούνταν από τους Ουέαρ, Ντρέιπερ, Μουράτο, Σάφτενααρ και Γκάλογουεϊ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα άστοχες, όπως φαίνεται και από το σκορ, που ήταν 2-3 στο πρώτο τρίλεπτο. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 1/4 σουτ και οι φιλοξενούμενοι με 1/7. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια, αφού παρότι «βγήκαν» αρκετά ελεύθερα σουτ εκατέρωθεν, εντούτοις η μπάλα… έβρισκε σίδερο. Το μαρτυρά και το 6-9 στο έβδομο λεπτό. Ο Τσάβι Πασκουάλ άλλαξε σταδιακά όλη την πεντάδα, βάζοντας Λεκαβίτσιους, Παππά, Αντετοκούνμπο, Γκιστ και Όγκαστ, χωρίς ωστόσο να δει αυτά που ήθελε, με το δεκάλεπτο να κλείνει με σκορ 11-13.

Η θεσσαλική ομάδα ισοφάρισε δύο φορές (13-13 και 15-15), αλλά με ένα σερί 9-0 ο Παναθηναϊκός Superfoods ξέφυγε με 15-24 και εν συνεχεία με 20-31. Βασικός «υπαίτιος» της αλλαγής εικόνας των «πράσινων» ήταν ο Παππάς, καθώς σε οχτώ αγωνιστικά λεπτά πρόλαβε να πετύχει 12 πόντους με 2/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Στα 2.40’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, Καλάθης και Γκιστ συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον δεύτερο να «απογειώνεται» και να καρφώνει εντυπωσιακά, ενώ μετά τη χαμένη επίθεση των γηπεδούχων, ο Ντένμον με τρίποντο έκανε το 23-38, με το +15 να είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Μετά τον Παππά, άρχισε να «ζεσταίνεται» και ο Αμερικανός γκαρντ, που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (13) με 2/3 δίποντα και 3/7 τρίποντα. Η διαφορά πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, με το ημίχρονο να κλείνει στο + 20 (25-45), με το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου να είναι 14-32.

Με… φόρα από το δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός Superfoods πέτυχε οχτώ γρήγορους πόντους και εκτόξευσε τη διαφορά στο +26 (27-53) και λίγο αργότερα έκανε double σκορ με 29-58. Μολονότι έμεναν ακόμη 15 αγωνιστικά λεπτά, το παιχνίδι είχε μετατραπεί σε… προπόνηση για τους «πράσινους», που ήδη είχαν αρχίσει να σκέφτονται τη διπλή αγωνιστική της επόμενης εβδομάδας στη Euroleague με ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (25/10) και Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ (27/10). Ο Τσάβι Πασκουάλ «έριξε» στον αγώνα και τον Μήτογλου, που πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 1.46’’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ στην προηγούμενη επίθεση ο Βουγιούκας χάρισε ένα από τα highlights της βραδιάς, καθώς ευστόχησε σε τρίποντο. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 36-73.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» κάπου χαλάρωσαν και έχασαν τη συγκέντρωσή τους, έχοντας πετύχει τέσσερις πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο και έχοντας δεχθεί δώδεκα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός, μείωσαν κάπως τη διαφορά (50-80), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αφυπνίστηκαν και με ένα σερί 9-2, έφτασαν στο 52-89, με την τελική διαφορά να φτάνει τους 37 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 25-45, 36-73, 52-89

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x