Ευρώπη

Με στόχο τον... τελικό στη μάχη του BCL και η ΑΕΚ

Τη γαλλική Ορτέζ αντιμετωπίζει η Ένωση στo ξεκίνημα των υποχρεώσεών της στον Β' όμιλο του Basketball Champions League, σε μία διοργάνωση στην οποία ψάχνει ακόμα μία διάκριση.

Στη μάχη του BCL μπαίνει σήμερα (19:30, ERT Sports, ΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr) και η ΑΕΚ μετά τον ΠΑΟΚ και το Περιστέρι. Στο γήπεδο που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια του θεσμού τον Μάιο του 2018, η Ένωση υποδέχεται τη γαλλική Ορτέζ.

Οι βλέψεις της προφανώς και δεν σταματάνε στη φάση των ομίλων (του Β’ συγκεκριμένα), αφού όπως έχει εκφραστεί και διά στόματος του προέδρου της, Μάκη Αγγελόπουλου, στόχος της για τη φετινή σεζόν είναι η παρουσία της σε τρεις τελικούς.

Στα ευχάριστα για τον τεχνικό του «δικέφαλου» είναι η επιστροφή του Νίκου Γκίκα (δεν αγωνίστηκε στη σαββατιάτικη ήττα 72-68 από τον Ήφαιστο στη Λήμνο), ο οποίος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του κερατοειδούς στο δεξιό του οφθαλμό. Αντίθετα, παραμένει στα «πιτς» ο Στέφαν Γιάνκοβιτς με κάκωση στον δεξιό ώμο.

Αντίπαλος της ΑΕΚ, λοιπόν, η Ορτέζ, η οποία επιστρέφει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά το 2016 και το FIBA Europe Cup. Η ομάδα του Λοράν Βιλά, αποτελεί μία από τις πλέον παραδοσιακές δυνάμεις στη Γαλλία (9 πρωταθλήματα), ενώ από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς τη σεζόν 1983-84. Μέχρι στιγμής, εντός συνόρων έχει ρεκόρ 2-2.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του B’ Oμίλου:

Τρίτη 15/10

Ράστα Βέχτα-Άνβιλ Βλόκλαβεκ 89-76

Τετάρτη 16/10

ΑΕΚ-Ορτέζ (19:30)
Μπαντιρμά-Χάποελ Ιερουσαλήμ (19:30)
Μπούργκος-Αντβέρπ (21:30)

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x