Ελλάδα

«Με τη βοήθεια του κόσμου να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει»

Να ξαναζήσει το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού τις στιγμές του παρελθόντος θέλουν διακαώς το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτριες του «τριφυλλιού», όπως δήλωσαν στο sport-fm.gr.

Να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό εκεί που επιβάλλει η ιστορία του επιθυμούν άπαντες στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.

Την Παρασκευή (18/10) οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν Media Day στο κλειστό γυμναστήριο «Παύλος Γιαννακόπουλος» εν όψει της νέας σεζόν, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει γι' αυτούς με πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και ήττα από τον ΠΑΟΚ στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Εκεί βρέθηκε το sport-fm.gr και συνομίλησε με τον «αρχιτέκτονα» της ομάδας, Γιώργο Καντζιλιέρη, τον τιμ μάνατζερ του «τριφυλλιού», Μάκη Κουτσονικόλα, καθώς και με τις αθλήτριες, Λίλια Καρακασίδου, Παρασκευή Κοιλιά, Αντιγόνη Μαυράκη και Άννα-Μαρία Πρίφτη.

Άπαντες στάθηκαν στην ανάγκη του να επαναλάβει ο Παναθηναϊκός -ο οποίος έπειτα από το «διάλειμμα» ενός έτους επέστρεψε στην Α1- τις επιτυχίες του παρελθόντος. Σ' αυτήν τους την προσπάθεια περιμένουν πολλά από τον κόσμο της ομάδας, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

Καντζιλιέρης: «Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας»



Ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καντζιλιέρης, ο οποίος τον καθοδήγησε και στην περσινή άνοδο, συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια στις υπηρεσίες του συλλόγου. Μιλώντας στο sport-fm.gr, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δομή του νέου ρόστερ αλλά και στους φιλάθλους της ομάδας.

«Στόχος μας για τη φετινή σεζόν είναι να βρεθούμε στα πλέι οφ και να είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού ευχαριστημένος από την εικόνα μας. Θέλουμε οι φίλοι της ομάδας να είναι δίπλα μας όπως πάντα. Να ξέρουν ότι εμείς είμαστε εδώ και παίζουμε όλοι στο 100% και για τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Επιθυμούμε να κερδίσουμε τα εντός έδρας παιχνίδια και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εφόσον μπούμε στα πλέι οφ, στοχεύουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Η αλήθεια είναι, ότι το ρόστερ είναι πιο γεμάτο από πέρυσι, γιατί έχουμε και τις τρεις ξένες (σ.σ.: Σαμάνθα Μακέι, Μόργκαν Πούλινς, Τζούελ Τένσταλ). Επίσης συνεχίζουμε τη δουλειά με κορίτσια από τις ακαδημίες μας, αφού οι πέντε από τις 13 κοπέλες του ρόστερ είναι κάτω των 20 ετών. Είμαι της άποψης ότι οι Ελληνίδες παίκτριες είναι αυτές που κάνουν και πρέπει να κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα».

Κουτσονικόλας: «Κανόνας του Παναθηναϊκού, να είναι οικογένεια»



Ένα από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ των «πρασίνων» -όπως αποδεικνύεται και από τις συχνές σχετικές αναφορές των αθλητριών τους- είναι ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Μάκης Κουτσονικόλας, ο οποίος στάθηκε στην ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού.

«Πρόπερσι ήταν η δυσκολότερη ίσως χρονιά για το γυναικείο μπάσκετ του συλλόγου. Ευτυχώς, βρέθηκαν τα κατάλληλα κορίτσια για να υποστηρίξουν με αξιοπρέπεια την ομάδα. Από εκεί και έπειτα, με την έλευση του προέδρου μας, του κ. Γιαννακόπουλου, όλα αλλάζουν βήμα βήμα. Υπάρχει ανοδική πορεία. Η περσινή χρονιά ήταν άκρως πετυχημένη. Εξασφαλίσαμε σχετικά εύκολα την άνοδο με μόλις μία ήττα. Πήγαμε στο Final Four του Κυπέλλου μόνο με Ελληνίδες παίκτριες. Φέτος έχουμε βάλει τις βάσεις, ώστε σιγά σιγά ο σύλλογος να επιστρέψει στην κορυφή. Φυσικά δεν μπορούν να αλλάξουν όλα από τη μία στιγμή στην άλλη. Όμως, βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Στοχεύουμε να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, να παρουσιάσουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο και να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι σαν οικογένεια. Αυτός είναι ο κανόνας για εμάς. Πάντως, δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Ούτε να κάνουμε βιαστικά βήματα, γιατί πληρώσαμε τα οικονομικά ανοίγματα του παρελθόντος».

Τα... πράσινα νιάτα



Στόχος του Παναθηναϊκού -παράλληλα με την αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα- παραμένει η ανάδειξη νεαρών καλαθοσφαιριστριών, οι οποίες θα μπορέσουν να στελεχώσουν στο κοντινό μέλλον το ελληνικό στοιχείο που θα στηριχθεί η ομάδα. Τέσσερις εξ αυτών παραχώρησαν δηλώσεις στο sport-fm.gr, εστιάζοντας τόσο στην τιμή του να φοράνε τη φανέλα ενός τέτοιου ιστορικού συλλόγου, όσο και στο εξαιρετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο «τριφύλλι».

Λίλια Καρακασίδου: «Καμία ομάδα στο γυναικείο δεν έχει τέτοια υποστήριξη από τον κόσμο. Ακόμα και όταν αντιμετώπιζα τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλος, μου άρεσε πολύ να τους βλέπω. Δίνουν κουράγιο και ώθηση στην ομάδα. Σε ότι αφορά το κλίμα -παρότι είμαι λίγο καιρό εδώ- θεωρώ ότι έχουμε δέσει πολύ τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Όλοι συμπεριφέρονται σαν να είναι μία οικογένεια».

Παρασκευή Κοιλιά: «Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Ήδη έχει διαμορφωθεί ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, που θα μας βοηθήσει στο να συνεχίσουμε ενωμένες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα θέλαμε και στο Κύπελλο να έχουμε μια πορεία αντίστοιχη με την περσινή, όπου -αν και παίζαμε στην Α2- καταφέραμε να φτάσουμε στο Final Four».

Αντιγόνη Μαυράκη: «Και μόνο το όνομα Παναθηναϊκός μας κατατάσσει στις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας. Το ότι αγωνίζομαι σε αυτόν τον σύλλογο μου προκαλεί... δέος. Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο ανατριχιάζω, κοιτάω την ώρα που θα έρθω στην προπόνηση. Είναι μεγάλη η τιμή. Είμαστε σαν οικογένεια και εκτός γηπέδου».

Άννα-Μαρία Πρίφτη: «Πάντα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι ένα στήριγμα για εμάς και παίζουμε και για αυτούς και για τον σύλλογο. Ίσως κάποια φορά να αισθανόμαστε μια μεγαλύτερη ευθύνη -ότι πρέπει να κερδίσουμε για να μην τους απογοητεύσουμε-, αλλά σχεδόν πάντα το βλέπουμε σαν ένα επιπλέον κίνητρο».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος - Μανώλης Μουσουράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x