Euroleague

Με την ψυχή στο στόμα η Εφές την Ζενίτ

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Ανατολού Εφές, με τους εξαιρετικούς Βασίλιε Μίτσιτς και Σέιν Λάρκιν να της δίνουν την νίκη απέναντι στην Ζενίτ (90-88) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Η Ανατολού Εφές αν και τα… χρειάστηκε στο τέλος, επικράτησε με 90-88 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης μέσα στην Τουρκία, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με τους Βασίλιε Μίτσιτς και Σέιν Λάρκιν να συνεχίζουν τις εκπληκτικές εμφανίσεις.

Οι Τούρκοι ήταν ανώτεροι καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι Ρώσοι έκαναν απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψουν από το -19 και απείλησαν να κάνουν την ανατροπή της χρονιάς.

Με αυτή την νίκη η ομάδα του Αταμάν αναρριχήθηκε προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας (6-2), ενώ η Ζενίτ βυθίστηκε στην προτελευταία θέση με μόλις δυο νίκες σε οκτώ παιχνίδια.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πολύ καλό ρυθμό τα πρώτα δυο δεκάλεπτα, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ακολουθήσουν την ταχύτητα της Εφές, η οποία με όπλο τους Μίτσιτς και Λάρκιν έφτασε να προηγείται άνετα με 42-30 στο ημίχρονο.

Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο μέρος έτσι συνεχίστηκε και το δεύτερο, με τους Τούρκους οι οποίοι αγωνίζονταν χωρίς τους Μπράιαντ Ντάνστον και Κρούνοσλαβ Σιμόν, να μην φρενάρουν καθόλου στην επίθεση φτάνοντας με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου στο +19 (69-50).

Κάπου εκεί συνέβη ένα ανεξήγητο αμυντικό μπλακ άουτ για την ομάδα του Αταμάν, την ώρα που η Ζενίτ με «μπροστάρηδες» τους Χόλινς και Αγιόν έκανε πάρτι στην επίθεση. Η απειλή ενός τεράστιου κάζου ήταν ορατή, ωστόσο το αρχικό προβάδισμα ήταν αδύνατο να ανατραπεί (βάση του χρόνου), με τους Ρώσους να αρκούνται απλά στην προσπάθεια και στην θετική προσπάθεια.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 42-30, 69-50, 90-88





Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x