Euroleague

Με Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός, με Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

Ολοκληρώθηκε το... παζλ για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να έχουν πλεονέκτημα έδρας και να αντιμετωπίζουν τις Ζαλγκίρις και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.

Οριστικοποιήθηκαν οι αντίπαλοι των αιωνίων του ελληνικού μπάσκετ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, στο... δρόμο προς το Final-4 του Βελιγραδίου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 106-86 της Μπάμπεργκ και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος και θα αντιμετωπίσει την έκτη Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ ο τέταρτος Παναθηναϊκός θα διασταυρώσει με την πέμπτη «βασίλισσα».

Ερυθρόλευκοι και πράσινοι θα έχουν, προφανώς, το πλεονέκτημα έδρας και θα προσπαθήσουν με τη δύναμη του κόσμου τους να κλείσουν θέση στο... μεγάλο ραντεβού που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 18-20 Μαΐου.

Οι αγώνες για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας θα ξεκινήσουν στις 17 Απριλίου και προσεχώς αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμα με μέρες και ώρες όλων των αγώνων. Υπενθυμίζεται πως από την Μεγάλη Πέμπτη γνωρίζαμε τα άλλα δύο ζευγάρια: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Χίμκι και Φενέρ-Μπασκόνια.

Τα τέσσερα ζευγάρια των πλέι οφ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1) -Χίμκι (8)
Φενέρμπαχτσε (2) -Μπασκόνια (7)
Ολυμπιακός (3) -Ζαλγκίρις Κάουνας (6)
Παναθηναϊκός (4) - Ρεάλ Μαδρίτης (5)

Έτσι διασταυρώνονται στο Final-4 (μόνο στον τελικό μπορούμε να δούμε ελληνικό εμφύλιο)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας/Χίμκι - Παναθηναϊκός/Ρεάλ Μαδρίτης
Φενέρμπαχτσε/Μπασκόνια - Ολυμπιακός/Ζαλγκίρις

Η τελική κατάταξη της Ευρωλίγκας

inner

Στο καθαρά αγωνιστικό, η Μπάμπεργκ ήταν άκρως ανταγωνιστική στο πρώτο μέρος στη Μαδρίτη, όπως αποτυπώνει και το γεγονός πως ήταν στο +1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και μόλις στο -3 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι παίκτες του Λάσο έβγαλαν την ποιότητά τους στο παρκέ, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και χάρη στις πολλές λύσεις που έχουν επιθετικά, έφτασαν εύκολα στο ροζ φύλλο. Κορυφαίος των νικητών ο Ράντολφ με 23 πόντους (είχε τους πρώτους 11 της ομάδας του), 5 κλεψίματα, 4 ασίστ, 19 πρόσθεσε ο Κάρολ, 10 ο Ρούντι με 6 ασίστ, 12 ο Ντόντσιτς με 4 ασίστ, ενώ διψήφιος ήταν και ο Αγιόν με 14 πόντους. Από πλευράς ηττημένων, 17 πόντους σημείωσε ο Χάκετ, 16 ο Μούσλι, ενώ ο Νίκος Ζήσης μέτρησε 8 πόντους και 6 τελικές πάσες σε 20'.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x