Ελλάδα

Μεγάλες προκρίσεις για Ηρακλή και Κολοσσό

Ο Ηρακλής με μεγάλη ανατροπή επικράτησε 64-63 του Άρη στο «Nick Galis Hall» και συνεχίζει στο Κύπελλο, όπως και ο Κολοσσός που άλωσε το κλειστό του Πλάτωνα κόντρα στον Ιωνικό.

Μεγάλη πρόκριση με φοβερή ανατροπή μέσα στο Nick Galis Hall πήρε απέναντι στον Άρη ο Ηρακλής με 64-63 για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου. Οι «κυανόλευκοι» επέστρεψαν από το -10 στην τελευταία περίοδο και το -5 στα τελευταία δευτερόλεπτα με κορυφαίο τον Ολιβιέ Χάνλαν που είχε 25 πόντους και τις βολές της νίκης στα τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ μαζί με τον Λευτέρη Μποχωρίδη που είχε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ πάλεψαν από τους γηπεδούχους.

Οι «κίτρινοι» είχαν την υπεροχή για τρία δεκάλεπτα, καθώς προηγήθηκαν με 9-2 στο ξεκίνημα, 29-21 στο δεύτερο δεκάλεπτο και 54-44 περίπου επτά λεπτά πριν το τέλος, ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πάντα έβρισκε τον τρόπο να επιστρέφει στο ματς. Οκερέαφορ και Χάνλαν έφεραν τον «Γηραιό» σε απόσταση αναπνοής, 57-56, Μποχωρίδης και Γκάγκιτς οδήγησαν την μάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ξανά στο +5 (61-56) σχεδόν 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον τελευταίο λόγο. Δύο χαμένες αρχικά και δύο εύστοχες στη συνέχεια βολές του Μποχωρίδη διαμόρφωσαν το 63-60 στα 12’’ δευτερόλεπτα, ο Χάνλαν μείωσε ξανά στον πόντο από την γραμμή και μετά το κλέψιμο του Σούλερ ο Χάνλαν με 2/2 στα τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος ολοκλήρωσε την ανατροπή. Το «σκοτωμένο» τρίποντο του Μόρις στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο και ο Ηρακλής πήρε την μεγάλη νίκη, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται ξανά το Σάββατο, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα στο Ιβανώφειο. Δείτε εδώ την στατιστική της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε η πρόκριση που πήρε ο Κολοσσός μέσα στον «Πλάτωνα» με 79-73 απέναντι στον Ιωνικό Νίκαιας. Ο Λασάν Κρομά με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα ηγήθηκε των Ροδιτών που έκαναν ένα επί μέρους 29-10 στην τελευταία περίοδο. Οι γηπεδούχοι, που είχαν πρώτο σκόρερ τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλου με 14 πόντους, είχαν προηγηθεί με 63-50 στο φινάλε της τρίτης περιόδου αλλά κατέρρευσαν στο φινάλε. Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ο Πανιώνιος πήρε σημαντική νίκη με 80-71 στο Μεσολόγγι απέναντι σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της Α2, τον Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Ρίκι ΜακΓκιλ με 29 και ο Δημήτρης Βεργίνης με 14 πόντους ξεχώρισαν από τους Νεοσμυρνιώτες που μετά το κακό τους ξεκίνημα (21-14) κυριάρχησαν στις υπόλοιπες περιόδους. Ο Φώτης Βασιλόπουλος με 23 πόντους και 5 ασίστ διακρίθηκε από την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου. Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Η Λάρισα πέρασε με 77-67 από την έδρα του Ανατόλια που στον περασμένο γύρο είχε αποκλείσει την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Τερέλ Παρκς με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ έκανε την διαφορά για την ομάδα της Θεσσαλίας, που πάντως οκτώ λεπτά πριν το τέλος ήταν πίσω στο σκορ (62-60). Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Το Λαύριο είχε εύκολο έργο στην έδρα του Μανδραϊκού νικώντας με 79-56. Βασίλης Μουράτος και Πασκάλ Τσούκου είχαν από 14 πόντους για το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη που δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Δείτε εδώ την στατιστική της αναμέτρησης.

Στα δύο ζευγάρια μεταξύ ομάδων της Α2, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων επικράτησε 90-73 του Αμύντα με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ του Νίκου Λιακόπουλου, ενώ η Δάφνη Δαφνίου νίκησε 87-76 τον Κόροιβο με οδηγό τον Γιώργο Αγγέλου που είχε 19 πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Τετάρτης:
Άρης-Ηρακλής 63-64
Ανατόλια-Λάρισα 67-77
Χαρίλαος Τρικούπης-Πανιώνιος 71-80
Δάφνη Δαφνίου-Κόροιβος Αμαλιάδας 87-76
Διαγόρας Δρυοπιδέων-Αμύντας 90-73
Ιωνικός Νίκαιας-Κολοσσός Ρόδου 73-79
Μανδραϊκός-Λαύριο 56-79

Τα ζευγάρια της 2ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης (Τετάρτη 16/10)
Διαγόρας Δρυοπιδέων-Πανιώνιος
Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο
Δάφνη Δαφνίου-Λάρισα
Ρέθυμνο-Ηρακλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x