Ελλάδα

Μεγάλη κίνηση από Λούντζη: Έκανε «δώρο» βολές σε πιτσιρικά του Προμηθέα

Ο Μιχάλης Λούντζης έκανε μια ξεχωριστή κίνηση…

Μπορεί να μην έχει κλείσει καν τα 20 χρόνια ο ίδιος, ωστόσο ο Μιχάλης Λούντζης συμπεριφέρθηκε ως γενναιόδωρος… βετεράνος στον αγώνα των Τρικάλων με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Με τον αγώνα των δύο ομάδων να έχει κριθεί, ο γκαρντ που ανήκει στον Παναθηναϊκό έκανε εσκεμμένα φάουλ στον Δημήτρη Καραΐσκο (εσωτερική φωτογραφία), προκειμένου να τον στείλει στις βολές και να του δώσει τη δυνατότητα να πετύχει τους πρώτους του πόντους στο πρωτάθλημα.

inner

Μιλώντας στη Live Sport, ο διεθνής με την Εθνική Ανδρών εσχάτως είπε: «Ο νικητής είχε κριθεί και είδα πως ο Προμηθέας είχε βάλει τα νεαρά παιδιά στο παρκέ. Εκείνη την ώρα μού φάνηκε το πιο σωστό να κάνω φάουλ. Είναι κάτι που έδωσε χαρά στον αντίπαλο και ειλικρινά το είδα σαν την πιο σωστή κίνηση, σύμφωνα με τις αρχές με τις οποίες έχω μεγαλώσει, αλλά και αυτά που έχω δει σε αντίστοιχες περιπτώσεις από μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες. Είχαμε σταθεί δίπλα-δίπλα για το ριμπάουντ στις βολές, τότε τον ρώτησα αν έχει σκοράρει ξανά στο πρωτάθλημα και αφού με κοίταξε με απορία αρχικά, στη συνέχεια μού απάντησε αρνητικά. Αμέσως του έκανα το φάουλ. Κατάλαβα πως χάρηκε κι αυτό από μόνο του είναι σημαντικό».

Ο 17χρονος σέντερ του Προμηθέα τόνισε με τη σειρά του: «Ήταν οι πρώτοι μου πόντοι στο πρωτάθλημα και θέλω να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Λούντζη, αλλά και τον προπονητή μου για τις ευκαιρίες που μου δίνει. Είχα λίγο άγχος στην αρχή, αλλά όταν μπήκε η πρώτη βολή ήμουν μια χαρά. Το χάρηκα πολύ, ήταν μια πολύ όμορφη κίνηση που δείχνει ωριμότητα από την πλευρά του Λούντζη».

Αντίστοιχες κινήσεις έχουν κάνει κι άλλοι παίκτες στο παρελθόν, όπως ο Νίκος Παππάς του Παναθηναϊκού με τον 17χρονο τότε Θανάση Ιωακειμίδη της Δόξας Λευκάδας και ο 17χρονος Δημήτρης Μωραΐτης της ΑΕΚ με τον 15χρονο Αλέξη Κάτζο του Κοροίβου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x