Στα ματς της δεύτερης αγωνιστικής των Προκριματικών του Ευρωμπάσκετ ο μέσος όρος προσέλευσης στα γήπεδα που φιλοξένησαν τους αγώνες ήταν 4.600 άνθρωποι, σε ποσοστό πληρότητας των γηπέδων 80%!

Στις πρώτες δύο αγωνιστικές και σε ένα σύνολο 32 αγώνων, σημειώθηκαν 11 sold out, με συνολικό μέσο όρο 5.000 φιλάθλων σε κάθε γήπεδο και ποσοστό πληρότητας 81%.

Οι Top 5 επιδόσεις στα ευρωπαϊκά γήπεδα, για τη δεύτερη αγωνιστική των Προκριματικών ήταν οι εξής:

-11.390 άνθρωποι παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Σουηδίας με την Τουρκία στη Στοκχόλμη, στην Globe Arena, στο γήπεδο που είχε φιλοξενήσει την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2003.

-8.661 φίλαθλοι ήταν παρόντες στο Pabellon Prencipe Felipe στη Σαραγόσα, για τον αγώνα της Ισπανίας με την Πολωνία.

-7.099 εισιτήρια κόπηκαν στον αγώνα της Ρωσίας με την Βόρεια Μακεδονία, στο Περμ, στο Molot Sports Hall.

-6.591 Λιθουανοί απέδειξαν την αγάπη τους για την εθνική ομάδα, δίνοντας το παρών στην Siemens Arena στο Βίλνιους.

-5.257 ήταν οι φίλοι του μπάσκετ που συγκεντρώθηκαν στην Aleksander Nikolic Hall του Βελιγραδίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Σερβίας με τη Γεωργία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των 11.390 φιλάθλων στη Σουηδία αποτελεί και ιστορικό ρεκόρ για τη χώρα, που συνδυάστηκε και με τη νίκη κόντρα στην Τουρκία με 87-80.

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και ισχυρή παρουσία φιλάθλων είχαμε και σε γήπεδα μικρότερης χωρητικότητας, όπως στην Τούζλα, στη Βοσνία, όπου η Ελλάδα επικράτησε 70-65, αλλά και στην Ολλανδία και το Ισραήλ.

Τέλος, περίπου 5 χιλιάδες Γάλλοι πανηγύρισαν τη νίκη της Εθνικής ομάδας τους στο Λα Ρος σιρ Γιον κόντρα στο Μαυροβούνιο.