Euroleague

Μίσιτς: «Ποτέ δεν είσαι σίγουρος με τον Ολυμπιακό!»

Στα συνεχόμενα τρίποντα του Ολυμπιακού, στο τέταρτο δεκάλεπτο, απέδωσε την ήττα της Ζαλγκίρις ο Βασίλιε Μίσιτς.

Στην ποιότητα και την εμπειρία του Ολυμπιακού, αλλά και στα συνεχόμενα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο, απέδωσε ο Βασίλιε Μίσιτς την ήττα της Ζαλγκίρις στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλιε Μίσιτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Που κρίθηκε η νίκη του Ολυμπιακού, η ήττα της Ζαλγκίρις;

«Μας "σκότωσαν" τα τρία διαδοχικά τρίποντα με την έναρξη της 4ης περιόδου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμασταν ισόπαλοι, έχοντας κλείσει με δικό μας καλάθι την 3η περίοδο. Όλα κρίθηκαν στα τρία σερί τρίποντα, στα οποία δεν είχαμε εμείς ανάλογη απάντηση».

Θεωρείς πως μέχρι τότε η Ζαλγκίρις είχε κάνει ό,τι έπρεπε να νικήσει και το 2ο παιχνίδι;

«Φυσικά! Ειδικά στην 3η περίοδο, τους κρατήσαμε στους 13 πόντους, ενώ εμείς σημειώσαμε 22! Τους πιάσαμε και στο σκορ. Όμως, ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα. Είναι μία έμπειρη ομάδα και αυτά τα τρία τρίποντα δεν μας άφησαν επιλογές».

Μετά από δύο μεταξύ σας αγώνες στα πλέι οφ, θεωρείς πως υπάρχει κάποιο φαβορί για την πρόκριση;

«Είναι πολύ νωρίς για να πεις. Γιατί ξέρουμε πως παίζουν, ξέρουμε τι έχουν κάνει τα τελευταία 6 χρόνια κι ακόμη περισσότερο. Βέβαια, δεν παίζει το παρελθόν στο παρκέ. Εμείς βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, παίζουμε καλά και πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα αυτά τα στοιχεία στους δύο αγώνες στη δική μας έδρα».

Πόσο θα σας βοηθήσει η παρουσία των φιλάθλων σας;

«Είναι ήδη "sold out" και τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο Κάουνας πριν το τζάμπολ του 2ου αγώνα στο ΣΕΦ. Όμως, να σου πω την αλήθεια, δεν νομίζω πως θα φοβηθούν το κοινό μας. Έχουν εμπειρία... εδώ παίζουν στο ΟΑΚΑ! Δεν είναι κάτι καινούριο γι' αυτούς. Το θέμα είναι να αξιοποιήσουμε εμείς την ενέργεια του κόσμου μας, να βγάλουμε επιθετικότητα. Να δείξουμε τον χαρακτήρα που δείξαμε όλη τη σεζόν».

Θα έλεγες πως το πιο σημαντικό από τα δύο παιχνίδια στη Λιθουανία, θα είναι το πρώτο;

«Λέγαμε πως και στο ΣΕΦ, το πρώτο θα ήταν το πιο σημαντικό για εμάς. Τώρα πρέπει να αναλύσουμε τα λάθη που κάναμε στο δεύτερο και χάσαμε. Κάθε παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό είναι κρίσιμο. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος μαζί τους!».

Είστε μια ομάδα χωρίς εμπειρία σε πλέι οφ. Πως θα το διαχειριστείτε;

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να πετύχουμε δύο νίκες. Έχουμε την ευκαιρία, θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

Αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Παίζει ρόλο αυτό;

«Όπως είδατε, δεν φάνηκε πως τους λείπουν παίκτες. Έπαιξαν ως ομάδα, ενώ οι παίκτες με μικρό ρόλο στον πρώτο αγώνα, ήταν εξαιρετικοί στον δεύτερο. Ο ΜακΛίν, ο Παπαπέτρου στο τέλος, ενώ κι ο Στρέλνιεκς πέτυχε σημαντικά σουτ. Δεν τίθεται θέμα αν έχουν δυνατότητες και ποιότητα. Αυτό είναι πέρα κάθε αμφισβήτησης. Αυτό που θα μετρήσει είναι πώς θα ελέγξουμε εμείς τα δυνατά τους σημεία».

Πόσο δύσκολο είναι, αλήθεια, να ανταποκριθεί ένας αθλητής στο ρυθμό αγώνων ανά μία ημέρα;

«Όταν μπαίνεις στο ρυθμό των αγώνων της Euroleague εν γένει, χάνεις την αίσθηση της πραγματικότητας. Δεν σκέφτεσαι πια για κούραση, τραυματισμούς. Προσπαθείς να ξεκουραστείς και να... αναρρώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται και ξεχνάς ό,τι σε απασχολεί. Προσωπικά, δεν έχω καν συνειδητοποιήσει πως ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος. Μόνο παίζω και παίζω και παίζω...».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x