Ελλάδα

Μπάνκι: «Ενοχλητική η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, είμαστε η τρίτη δύναμη και όχι η πρώτη»

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε η ΑΕΚ το ματς με τον Χολαργό.

Ως «ενοχλητική» χαρακτήρισε την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, που τόνισε ότι η ομάδα του είναι η τρίτη δύναμη στο πρωτάθλημα και όχι η πρώτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Χολαργό:

- Για το παιχνίδι με τον Χολαργό: «Ξεκινήσαμε αυτή τη σειρά με μια νίκη και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να ξεκαθαρίσουμε μια σειρά τριών αγώνων. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν ήταν εύκολο να προετοιμαστούν και οι δύο ομάδες τον τελευταίο καιρό. Δεν γνωρίζαμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν τα playoffs. Είχαμε πολύ καλή προσέγγιση στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Δεν μπορέσαμε όμως να εξαργυρώσουμε τη διαφορά των 20 πόντων που χτίσαμε στα πρώτα 12 λεπτά. Τα playoffs μας δίνουν την ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε στο γήπεδο σε λίγες ημέρες. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας γνωρίζοντας ότι θα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση από τον Χολαργό. Στο γήπεδό τους κάνουν μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια τους».

- Για το αν έχει ζήσει κάτι ανάλογο με αυτό που βιώνει στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι ανάλογο. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Ήταν ξεκάθαρος και ο εκνευρισμός των παικτών μας. Δεν σας κρύβω ότι το να βάλουμε δύο νέα παιδιά στην ομάδα, όπως και το να βελτιώσουμε την κατάσταση του Θίοντορ, μας βοήθησαν στο να κρατήσω τη συγκέντρωση της ομάδας. Δεν είναι αυτή η ατμόσφαιρα μιας σειράς playoffs».

- Για το αν πιστεύει πως όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί κακή φήμη για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Φυσικά και το πιστεύω. Είχα κι άλλες ευκαιρίες να το πω. Ισχύει. Σε μια χρονιά που ο Αντετοκούνμπο μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και τον τίτλο του MVP. Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο με παίκτες που είναι προϊόντα αυτού του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Εμείς φτάσαμε πολύ κοντά στο Final Four του BCL. Το ελληνικό μπάσκετ δεν αξίζει αυτή την κατάσταση, αλλά εγώ δεν αλλάζω αυτή την επιλογή μου. Η Ελλάδα είναι μια από τις ποιοτικές χώρες του κόσμου στο μπάσκετ. Χρειαζόμαστε μόνο λίγο περισσότερα σεβασμό».

- Για το αν θα παίξουν ρόλο τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, στην απόφασή του να συνεχίσει στην ΑΕΚ: «Όλο αυτό που ζούμε είναι μια ενοχλητική κατάσταση για το ελληνικό μπάσκετ. Εγώ θέλω να υπογραμμίσω μια άποψη. Το παρκέ δείχνει ποιοι έπρεπε να είναι στην πρώτη και στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου. Εμείς χάσαμε εύκολα από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή είμαστε η τρίτη δύναμη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η μπάλα δεν λέει ψέματα. Έχουμε την πρώτη θέση και εκεί που θα μπορούσαμε να πούμε ότι την αξίζουμε είναι η ηρεμία, η συνέχεια και η συνοχή, η εσωτερική δύναμη. Με αυτά τα στοιχεία το κλαμπ προσπάθησε να αντισταθεί στις ατυχίες, στις ήττες και στο να χάσουμε κάποιους σημαντικούς στόχους. Ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες. Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά ποτέ δεν χάσαμε την κατεύθυνσή μας. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ΑΕΚ και για την επιλογή που έκανα το καλοκαίρι. Η καθημερινότητα του κλαμπ ήταν αυτό που περίμενα να βρω. Η συμπεριφορά των φιλάθλων μας ήταν αυτ που περίμενα . Στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ ένιωσα υπερήφανος σαν άνθρωπος, παρότι χάσαμε αγωνιστικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x