Ελλάδα

Μπάνκι:«Έτοιμοι να παίξουμε καλά και στον τελικό-Μέρος της ταυτότητάς μας ο κόσμος μας»

Ο Λούκα Μπάνκι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ΑΕΚ στον ημιτελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και υποκλίθηκε στον κόσμο της.

Δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος ο Λούκα Μπάνκι μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Σαν Λορέντζο στον ημιτελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Ο Ιταλός τεχνικός υποκλίθηκε και στον κόσμο της ομάδας, που έκανε αισθητή την παρουσία του και στο Ρίο.

«Είναι η πρώτη μου σεζόν στην ΑΕΚ. Είμαι αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση από την πρώτη μέρα. Είναι μέρος της ταυτότητας της ΑΕΚ. Είναι κάτι που μας κάνει περήφανους και μας δίνει κίνητρο να τους κάνουμε χαρούμενους. Υπάρχουν παντού Έλληνες, όπως και Ιταλοί. Το ξέρουμε αυτό. Όπου πάμε έχουμε κόσμο να στηρίζει την ομάδα. Παίξαμε 7 παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα την απόσταση υπήρχε πάντα κόσμος της ομάδας. Αυτός είναι ο τρόπος να την στηρίξουν. Κάποιοι είναι από την Βραζιλία, την Λατινική Αμερική, την Ευρώπη. Είναι κάτι μοναδικό, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι οικείο για την χώρα μου. Όταν βλέπουν την ΑΕΚ να παίζει θέλουν να την βλέπουν. Είμαι χαρούμενος όταν τους βλέπω χαρούμενους», τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε στην αμυντική προσπάθεια της ομάδας του. «Η άμυνα και η επίθεση είναι τρόπος να καταλάβεις την ομαδική προσπάθεια όταν γυρίζει η μπάλα. Στην άμυνα προσπαθούμε να θέσουμε τον τόνο του αγώνα. Δεν θέλαμε να δώσουμε ελεύθερα σουτ. Αρχίσαμε από την άμυνα, πήγαμε όλοι μαζί και υποστηρίξαμε την ομάδα. Πιέσαμε την μπάλα και κάναμε καλή δουλειά στους σουτέρ τους. Καλύψαμε τη διαφορά, σωματικά, σε κάθε θέση. Δεν υποφέραμε πολύ. Στην άμυνα οι 11 τάπες δείχνουν πως δεν κάναμε την τέλεια επίθεση. Κολλήσαμε λίγο από τους ψηλούς. Μπορούμε να κάνυομε καλύτερη δουλειά. Αυτή είναι η αποστολή μας για το παιχνίδι».

Όσο για τον αντίπαλο στον τελικό της Κυριακής; «Δεν έχω μεγάλη γνώση για τους αντιπάλους. Η Φλαμένγκο παίζει στην έδρα της και έχει τον κόσμο της. Προετοιμαστήκαμε να είμαστε εδώ και να αντιμετωπίσουμε 3 καλές ομάδες. Η ομάδα θα είναι έτοιμη να παίξει καλά, ανεξάρτητα τον αντίπαλο».

Ο κορυφαίος από πλευράς παικτών, Ντελρόι Τζέιμς, σημείωσε με τη σειρά του: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας βγήκαμε και παλέψαμε, παίξαμε άμυνα και ήμασταν σκληροί για 40 λεπτά και θεωρώ πως κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x