Euroleague

Μπαρτζώκας: «Ήταν επαγγελματική απόφαση κι όχι συναισθηματική. Δεν μπορούσα να αρνηθώ» (video)

Ο Γ. Μπαρτζώκας μίλησε για την απόφασή του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι «Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο, ήρθα με πολύ καλύτερο». Έδωσε το στίγμα του για τη συνέχεια.Τι είπε για Άλμπα.

Το στίγμα του για την νέα του θητεία στον Ολυμπιακό έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο 54χρονος τεχνικός μίλησε στη Media Day των «ερυθρόλευκων», τονίζοντας ότι δεν πήρε την απόφαση να επιστρέψει λειτουργώντας με το συναίσθημα και πως ήταν καθαρά συναισθηματική.

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ», επεσήμανε ο έμπειρος κόουτς, ο οποίος οδήγησε τους Πειραιώτες στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2013, ενώ σχολίασε: «Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο από τον Ολυμπιακό ενώ τώρα ήρθα με πολύ καλύτερο».

Επίσης, αναφέρθηκε στο ρόστερ που έχει στα χέρια του, το οποίο είναι κατά πολύ διαφοροποιημένο (σε πρόσωπα) σε σχέση με το φινάλε της προηγούμενης θητείας του και αναφέρθηκε και στην Άλμπα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την επιστροφή του σε γνώριμα λημέρια: «Το ότι είδα γνωστά πρόσωπα και φίλους με χαροποιεί, όμως, δεν είναι τίποτα ίδιο σε σχέση με την τελευταία φορά που ήμουν εδώ. Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο, ενώ τώρα ήρθα με έναν πολύ καλύτερο. Δεν είναι ίδια ακριβώς τα πρόσωπα. Με εξαίρεση τρεις παίκτες (σ.σ. Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου) που ήταν τότε. Πιο πολύ στα γραφεία είναι τα πρόσωπα ίδια. Οι υπάρχοντες παίκτες δεν είναι ίδιοι ως χαρακτήρες ή ως παίκτες με τότε. Ούτε και εγώ δεν είμαι ίδιος με αυτό που ήμουν πριν πέντε χρόνια. Στη ζωή όλα αλλάζουν. Είναι μια νέα πραγματικότητα».

Για το αν είναι πιο μεγάλο το φορτίο και τον... φάκελο με τις αλλαγές που ετοιμάζει: «Ήταν πιο δύσκολα τότε από τώρα. Τότε ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης. Τώρα δεν είναι καλά και καταλαβαίνετε ότι το έργο μου να πάει καλύτερα είναι πιο εύκολο. Η απόφαση μου να γυρίσω δεν ήταν συναισθηματική, αλλά καθαρά επαγγελματική! Ήταν μια πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Κατά τη γνώμη μου πολύ ελκυστική σε όλες τις παραμέτρους της. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο brand name κι ένας σύλλογος όπου ο καθένας θέλει να δουλέψει. Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά εδώ πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για μένα και να επικεντρωθούμε στην ομάδα. Ό,τι ήταν να ειπωθεί, έχει ειπωθεί τις προηγούμενες ημέρες».

Όσον αφορά τον τρόπο που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και την υποδοχή που περιμένει από τον κόσμο των Πειραιωτών: «Στα Βαλκάνια και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ξέρουμε όλοι ποια είναι τα συναισθήματα και ποιες οι αντιδράσεις. Όταν γυρίσαμε με την Ευρωλίγκα είχε 20.000 κόσμου στο πάρκινγκ και ήταν το ίδιο πάρκινγκ που έφυγα εγώ. Εγώ τουλάχιστον είμαι προετοιμασμένος και για τα ακραία συναισθήματα σε εισαγωγικά αποθέωσης και αγάπης, αλλά και για το αντίθετο. Οποιοσδήποτε δουλεύει σε ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι έτοιμος για όλα. Δεν έχει τόση σημασία το τι σκέφτεται ο κόσμος, αλλά η καθημερινότητα της ομάδας».

Για το υλικό που έχει στη διάθεσή του: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το υλικό της ομάδας απεικονίζεται στη θέση που έχει στην βαθμολογία. Η Ευρωλίγκα είναι μια διοργάνωση με πολλά παιχνίδια, ανταγωνίζεσαι με όλους και επί της ουσίας παίρνεις αυτό που αξίζεις. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε μια θέση που αυτή αξίζει μέχρι τώρα. Από κει και πέρα, είμαι σίγουρος πως όλοι είναι πολύ καλύτεροι παίκτες από αυτό που έχουν δείξει μέχρι τώρα και ατομικά και ομαδικά. Άμεσος στόχος μας είναι να βάλουμε λίγο πιο συγκεκριμένους κανόνες, ώστε να παίξουμε καλύτερα».

Για τις αλλαγές που ετοιμάζει στο καθαρά τεχνικό κομμάτι: «Θεωρώ πως ένα από τα προσόντα των προπονητών πρέπει να είναι και η προσαρμοστικότητα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι το υλικό που έχω διαλέξει, αλλά δεν έχει σημασία. Είναι το υλικό που αποφάσισα να δουλέψω μαζί του, οπότε αυτή τη στιγμή οι παίκτες είναι αυτοί που θεωρητικά θα ήθελα να είχα επιλέξει. Έτσι πρέπει να πείσω τον εαυτό μου ότι είναι».

Για τη... διαβολοβδομάδα: «Μένουν 16 αγωνιστικές και με βάση τους αριθμούς θα πρέπει να κάνουμε 11 νίκες για να προκριθούμε. Αυτό από μόνο του φαντάζει πολύ δύσκολο. Οπότε πιο ρεαλιστικό είναι η ομάδα μας να σκέφτεται μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αυτή η διαδικασία είναι πιο εύκολη και εφικτή, από το να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε έναν μεγάλο αριθμό νικών σε πολλά παιχνίδια. Εμείς αυτή τη νοοτροπία θα έχουμε και ελπίζω όλοι να καταλάβουν πως με αυτόν τον τρόπο θα δουλέψει η ομάδα. Θα δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε. Ο Ολυμπιακός έχει έναν ορίζοντα της... επόμενης προπόνησης. Δηλαδή, να περάσουμε μια συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία, να βάλουμε κάποιους κανόνες και σιγά-σιγά να δούμε που πάμε. Προφανώς από τη στιγμή που θα είμαι 2.5 χρόνια εδώ θέλουμε να χτίσουμε. Δεν έχει σημασία τι σκέφτομαι εγώ, αλλά η διοίκηση. Επιμένω, όμως, κι ας ακούγεται κλισέ πως πρέπει να κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς».

Για την Άλμπα: «Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα στα σουτ στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα, που σημαίνει πως είναι καθαρά μια ομάδα ρυθμού. Και αν δεν κάνω λάθος, είναι δεύτερη στα τελευταία δευτερόλεπτα, που σημαίνει πως εκτελεί στο transition, βρίσκει σε ανισορροπία την αντίπαλη άμυνα και επειδή στο μπάσκετ δεν υπάρχει αποκομμένη άμυνα από επίθεση, φυσικά θα πρέπει να αμυνθούμε καλά, αλλά θα πρέπει και να εκτελέσουμε καλά στην επίθεση, χωρίς λάθη και με καλές επιλογές. Να έχουμε καλό επιθετικό ριμπάουντ, γιατί ο πρώτος τρόπος να αμυνθείς στο transition είναι αυτός. Πρέπει να εκτελέσουμε καλά στην επίθεση, έτσι ώστε όταν γυρίσουμε στην άμυνα να μην έχουμε ανισορροπία».

Για το αν μίλησε με τη διοίκηση μετά το «διαζύγιο» με τον Ντειβιντ Μπλατ: «Δεν έχει σημασία αυτό. Για αυτό πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση. Ο προπονητής ποτέ δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x