Ελλάδα Α2 / Β / Γ Εθνική

Μπατής στον ΣΠΟΡ FM: «Έχει προσφέρει ο Βασιλακόπουλος, χρειάζεται ανανέωση το ελληνικό μπάσκετ»

Την προσφορά του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο ελληνικό μπάσκετ αναγνώρισε ο Μάριος Μπατής στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και υπογράμμισε πως έφτασε η στιγμή για νέες ιδέες στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών.

Ως πρωταθλητής στην Α2 σε συνδυασμό με τη μεγάλη εμπειρία του, ο Μάριος Μπατής ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ και την άνοδο του Ιωνικού στο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στο έργο του Γιώργου Βασιλακόπουλου και σε ιδέες που θα φέρουν ανάπτυξη στην ελληνική ομοσπονδία. Με σιγουριά δίνει τη σκυτάλη σε παίκτες που έγραψαν ιστορία, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς επηρεασμένος πάντα από τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να βάλουν την δική τους εμπειρία και γνώση .

Στάσιμο παρουσιάζει το ελληνικό μπάσκετ τη φετινή χρονιά, ενώ οι ομάδες που ξεχωρίζει για την ανοδική τους πορεία είναι το Περιστέρι και ο Προμηθέας. Ως αθλητής σε ομάδα της Α2 κρίνει υπερβολικά τα παράπονα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τα οποία αφορούν τη διαιτησία και υπερασπίζεται τις υπόλοιπες ομάδες στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο τέλος αναφέρθηκε στο μέλλον του, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα, και θα το συζητήσει με τον προπονητή και τη διοίκηση του Ιωνικού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάριος Μπατής στην Ελένη Μπόγρη για την εκπομπή «Παιδιά για Όσ-ΚΑΡ»

Θέλουμε τη γνώμη σου για το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ και ένα σχόλιο για την διαιτησία και τα παράπονα που έχουν οι αιώνιοι. Όλη αυτή η κόντρα θεωρείς οδηγεί σε καλό ή είναι κάτι άσημο για την εξέλιξη του μπάσκετ ;

«Αγωνιστικά η εικόνα του φετινού πρωταθλήματος τη φετινή χρονιά ήτανε περίπου ίδια, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ήταν στο ίδιο επίπεδο μετά η ΑΕΚ, ο Προμηθέας και το Περιστέρι νομίζω ότι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους και μετά όλες οι ομάδες ήταν στο ίδιο καζάνι αν μπορούμε να πούμε και αυτοί που είχαν την καλύτερη πορεία και διατηρήθηκαν σε καλό αγωνιστικό επίπεδο βρέθηκαν στα play off.

Τώρα τα παράπονα των αιωνίων για την διαιτησία, μόνο οι αιώνιοι νομίζω δεν θα έπρεπε να είχαν παράπονα για την διαιτησία, όλες οι άλλες οι ομάδες μπορούν να έχουν. Τα τελευταία χρόνια διαιωνίζεται εκεί μια συζήτηση που δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα στο ελληνικό μπάσκετ , ίσα ίσα που το πάει πίσω. Δεν είμαι εγώ βέβαια αρμόδιος να μιλήσω για το τι πρέπει να γίνει , θα πρέπει να κάτσουν να συζητήσουν όλοι, όπως έγινε τώρα προχθές και να ξεκινήσουν όλα από μηδενική βάση, να γίνει μια συζήτηση με σωστές δομές , έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση, γιατί έχουμε μια κακή εικόνα προς το εξωτερικό. Εκεί που λέγαμε πως το εθνικό μας σπορ είναι το μπάσκετ , αυτή τη στιγμή νομίζω ότι οι άνθρωποι του εξωτερικού και γενικά το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το βλέπει και συνεχώς πέφτουμε στα μάτια τους. Από εκεί και πέρα σίγουρα χρειαζόμαστε και τους επενδυτές γιατί χωρίς τον κύριο Γιαννακόπουλο και τους κύριους Αγγελόπουλους δεν θα υπάρξει ελληνικό μπάσκετ, αλλά νομίζω ότι κάποιοι πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί του, να κάτσουν να ακούσουν να γίνουν καλοί ακροατές και μετά από εκεί να πάρουν τις σωστές λύσεις».

Θα ήθελα ένα σχόλιο για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας τον κύριο Βασιλακόπουλο αναφορικά με τη στάση του σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ και αν βοηθάει σε αυτό.

«Εντάξει ο κύριος Βασιλακόπουλος νομίζω ότι , τόσα χρόνια έχει χτίσει όλο αυτό το οικοδόμημα και μας έχει φτάσει και στο τοπ επίπεδο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά από εκεί και πέρα νομίζω πως χρειάζονται κάποιες καινοτόμες ιδέες, μια ανανέωση που μπορεί και να είναι και ριζική ανανέωση. Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη όπως είναι η Ισπανία, η Ρωσία, η Γαλλία βλέπουμε πρώην αθλητές όπως είναι ο Καρμπαχόσα στην Ισπανία, ο Κιριλένκο στη Ρωσία που είναι μεγάλου αθλητικού κύρους και εμείς έχουμε παίκτες που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση και θα μπορούσαμε κάλλιστα να τους χρησιμοποιήσουμε όπως είναι ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης και ίσως είναι η λύση αυτή να δώσουμε σε έναν άνθρωπο , μπορούν πάρα πολλοί αθλητές που νομίζω ότι έχουν τις κατάλληλες ιδέες να δομήσουν ένα καινούργιο και πιο καινοτόμο τρόπο λειτουργίας όλου του μπασκετικού συνόλου».

θέλουμε να κλείσουμε και να σου ευχηθούμε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στης Α2 με τον Ιωνικό και να σε ρωτήσουμε το επόμενο σου βήμα και πότε θα σε ξαναδούμε στην πρώτη Α1;

«Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια για την ομάδα μας είμαστε πάρα πού χαρούμενοι. Σίγουρα θα ήθελα να παίξω στην Α1 για μια ακόμη φορά, αυτός ήταν και ο στόχος της ομάδας, από εκεί και πέρα το βήμα μιας ομάδας από την Α1 στη Α2 είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα και χρειάζεται σίγουρα σκέψη. Θα υπάρξουν η διοίκηση, ο προπονητής που θα κάνουν το συνδυασμό τους και αν εγώ ταιριάζω στα πλάνα τους πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω . ακόμη είναι νωρίς να σου πω το επόμενο βήμα μου, μόλις σήμερα τελειώσαμε, να κάτσουμε λίγο να απολύσουμε στιγμές και να σκεφτούμε το επόμενο μας βήμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x