Euroleague

Μπερτομέου κατά FIBA: «Αποδείχθηκε λάθος το καλεντάρι της και τα “παράθυρα”»

Αποδεδειγμένα λανθασμένο είναι το καλεντάρι της FIBA, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου.

Σκληρή κριτική κατά της FIBA άσκησε ο Τζόρντι Μπερτομέου, από το Μιλάνο.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας τόνισε πως είναι λανθασμένο τόσο το καλεντάρι των διοργανώσεων που τελούν υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, όσο και η διαδικασία των «παραθύρων» των εθνικών ομάδων.

Τέλος, ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε πως το καλεντάρι της Ευρωλίγκας δεν πρόκειται να αλλάξει, επιμένοντας στην πρότασή της, πως οι αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων θα πρέπει να διεξάγονται τον Ιούλιο.

«Το καλεντάρι της FIBA αποδείχθηκε λάθος σε όλες τις διοργανώσεις της. Από τη διαδικασία των “παραθύρων” των εθνικών ομάδων μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξάγεται έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη και εάν μεταφερθεί ξανά η ημερομηνία του Παγκοσμίου, το πρόβλημα των παραθύρων παραμένει. Οι εθνικές ομάδες θα πρέπει να δίνουν σημαντικούς εντός έδρας αγώνες, αλλά παραμένουμε στην πρότασή μας πως αυτοί θα πρέπει να διεξάγονται στο πρώτο μισό του Ιουλίου», είπε αρχικά ο Τζόρντι Μπερτομέου και πρόσθεσε:

«Η Ευρωλίγκα δεν έχει καμία σχέση με τη FIBA, η οποία είναι ακόμη ένα σημαντικό μέρος του μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα δεν πρόκειται να αλλάξει τη δομή της, αλλά στο μέλλον ενδεχομένως να προκύψουν διάφορες συνεργασίες, σίγουρα αναφορικά με το Champions League, που από μόνο του δημιουργεί μία σύγχυση με το όνομά του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x