Euroleague

Μπερτομέου: «Σκάνδαλο αν τιμωρηθούν από τη FIBA οι παίκτες της Ευρωλίγκας και όχι του ΝΒΑ»

Για σκάνδαλο της FIBA, σε περίπτωση που τιμωρήσει τους παίκτες της Ευρωλίγκας και όχι του ΝΒΑ που δεν θα κατέβουν στα προκριματικά των εθνικών ομάδων, έκανε λόγο ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Το… γάντι στη FIBA πέταξε ξανά ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας δήλωσε πως οι προτάσεις του για συμβιβαστική λύση για τα «παράθυρα» απορρίπτονται στο… λεπτό από την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ και στη συνέχεια τόνισε πως θα ήταν σκάνδαλο εάν τιμωρηθούν οι παίκτες που δεν θα κατέβουν στα προκριματικά, λόγω των υποχρεώσεών τους στη διοργάνωση, ενώ από την άλλη εκείνοι του ΝΒΑ δεν θα υποστούν καμία κύρωση.

«Η περσινή διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή. Ήδη μάθαμε πολλά από τον πρώτο χρόνο και θα τα πάμε ακόμη καλύτερα, σε όλους τους τομείς, στη συνέχεια», δήλωσε αρχικά ο Τζόρντι Μπερτομέου στον ραδιοφωνικό σταθμό της «Marca» και στη συνέχεια μίλησε για τη διαμάχη με τη FIBA και τα «παράθυρα» μεσούσης της σεζόν:

«Πρόκειται για μία διαμάχη που αφορά το μπάσκετ, καθώς όλοι ενδιαφερόμαστε να έχουμε επιτυχημένες εθνικές ομάδες. Γι’ αυτό, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν ομοσπονδίες που είναι ευχαριστημένες με ομάδες Β’ και Γ’ διαλογής. Για παράδειγμα, ο κόσμος δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος αν δει την ισπανική ομάδα χωρίς τους Μαρκ και Πάου Γκασόλ ή τον Ρούμπιο».

Για να καταλήξει ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, αναφερόμενος στο αν θα υπάρξει τιμωρία στους παίκτες που θα συμμετάσχουν στα προκριματικά: «Θα ήθελα αυτή η διαμάχη να τερματιστεί αύριο, αλλά οι προτάσεις μου απορρίφθηκαν μέσα σε μία νύκτα. Οι παίκτες που θα πάνε στις εθνικές τους ομάδες δεν θα τιμωρηθούν και εάν δεν πάνε, επίσης, δεν θα υπάρξει τιμωρία, καθώς αυτό θα σημαίνει πως υπάρχουν παίκτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Θα ήταν σκάνδαλο αν η FIBA τιμωρήσει τους παίκτες της Ευρωλίγκας και όχι του ΝΒΑ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x