Ελλάδα

Μπήκε στους κορυφαίους με τα 8 τρίποντα ο Γιορκ

Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία των playoffs της Basket League με τα 8 εύστοχα τρίποντα σημείωσε ο γκαρντ της ΑΕΚ, Γκέιμπ Γιορκ!

Η εντυπωσιακή επίδοση του Γκέιμπ Γιορκ στον δεύτερο μικρό τελικό με το Περιστέρι, στον οποίο σημείωσε 8 τρίποντα, έχει ιστορική χροιά, αφού ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη στην ιστορία των playoffs της Basket League!

Κορυφαίος όλων των εποχών στην postseason του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ο γκαρντ του Ηρακλή, Μπάιρον Ντίνκινς, ο οποίο πέτυχε 9 τρίποντα στο ματς με τον ΠΑΟΚ το 1999, ενώ 8 είχε και ο Μανώλης Παπαμακάριος το 2005 -ως παίκτης του Μακεδονικού- στην αναμέτρηση με το Μαρούσι.

Επίσης, με τα 16 εύστοχα τρίποντα της «Ένωσης» ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του φετινού πρωταθλήματος: τόσα είχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στο Περιστέρι τη 13η αγωνιστική και ο Κολοσσός Ρόδου απέναντι στον Πανιώνιο στην 21η «στροφή».

Η ΑΕΚ σημείωσε τη χειρότερη επίδοσή της στα ριμπάουντ στο φετινό πρωτάθλημα, αφού κατέβασε μόνο 21, ενώ και το ένα επιθετικό ήταν αρνητικό ρεκόρ. Από ‘κει και πέρα, ο γκαρντ του «Δικέφαλου», Βασίλης Ξανθόπουλος, έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος που φτάνει στις 400 συμμετοχές, ενόσω πέτυχε και ρεκόρ καριέρας με τις 12 ασίστ.

Από την άλλη, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος συμπλήρωσε 375 εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και έπιασε στην 25η θέση της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής τον Νίκο Γκάλη και τον Γιάννη Γεωργαλλή.

Πηγή: Esake.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x