Euroleague

Μπλατ: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, αγαπώ τον Ολυμπιακό»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στα όσα έφταιξαν στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας.

Η νίκη επί της Νταρουσάφακα δεν ήταν αρκετή για τον Ολυμπιακό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Ο προπονητής των Πειραιωτών, Ντέιβιντ Μπλατ, ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό της ομάδας του, ενώ τόνισε πως αγαπάει το κλαμπ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου:
- Για τη φετινή σεζόν: «Πρώτα θα ήθελα να πω ευχαριστώ στους φιλάθλους μας. Σε αυτούς που ήρθαν σήμερα και σε αυτούς που μας υποστήριξαν σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Είμαστε όλοι απογοητευμένοι και λυπημένοι. Ελπίζουμε ότι αυτή η εμπειρία θα μας βελτιώσει στο μέλλον. Δεν είναι εύκολο για κανέναν στο κλαμπ να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, αλλά πρέπει να μάθουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Οι παίκτες μας βγήκαν στο παρκέ με θέληση για να τιμήσουν τους εαυτούς τους και την ομάδα τους. Έπαιξαν ένα καλό ματς και αυτός είναι ο σωστός δρόμος να αντιδράς. Ανυπομονούμε για καλύτερες ημέρες».

- Για τη στήριξη των φιλάθλων: «Ήταν συγκινητικός ο τρόπος με τον οποίο μας στήριξαν οι φίλαθλοί μας. Μας δίνει κίνητρο. Η ήττα στην έδρα της Νταρουσάφακα κόστισε, αλλά υπήρχαν και άλλα ματς που δεν κάναμε την δουλειά που έπρεπε. Είχαμε το τελευταίο σουτ με τη Φενέρ εδώ, δεν τα καταφέραμε. Μείναμε ένα play μακριά από το να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα. Με τη Ζαλγκίρις ήταν ένα ματς δύο φάσεων και δεν τα καταφέραμε. Δεν θα ήμασταν εδώ να μιλάμε γι’ αυτά, αν σε ακόμα 2-3 παιχνίδια είχαμε καλές φάσεις στο τέλος. Δεν το κάναμε όμως. Είναι απογοητευτικό για εμάς, για τους φιλάθλους μας. Τους καταλαβαίνω και εκτιμώ τον τρόπο με τον οποίον μας υποστήριξαν απόψε».

- Για το τι είπε στην ομάδα του: «Είπα στην ομάδα να είναι περήφανοι για τους εαυτούς τους και για τον σύλλογο. Να παίξουν για την περηφάνια τους. Να μην είναι διαφορετικοί σε σχέση με την άλλη σεζόν. Ήθελα να είναι επαγγελματίες και να είναι πάντα οι ίδιοι παίκτες, να δείξουν την ίδια εικόνα ανεξάρτητα από την βαθμολογία και τα αποτελέσματα. Δεχτήκαμε ένα χτύπημα και αυτό φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, που ήμασταν στο σκοτάδι. Στη συνέχεια παίξαμε εξαιρετικά. Η Νταρουσάφακα έπαιξε μερικά καλά παιχνίδια φέτος, ήταν σκληρή σε πολλές περιπτώσεις. Έπρεπε να παίξουμε, δεν ήμασταν βέβαια στην καλύτερη πνευματική κατάσταση αλλά παίξαμε καλά και κάναμε αυτό που έπρεπε. Κανένας δεν θα μας λυπηθεί και δεν περιμένω κάτι τέτοιο. Αλλά παίξαμε με μερικές κομβικές απουσίες. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το ξεπεράσουμε αυτό το γεγονός».

- Για το κίνητρο που είχαν οι παίκτες του στο ματς με την Νταρουσάφακα: «Κάποια στιγμή η Ευρωλίγκα τελειώνει, είτε πιο νωρίς είτε αργότερα. Το να βρεις το κίνητρο δεν είναι θέμα. Πρέπει να προσεγγίσουμε τη συνέχεια με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

- Για το αν η ομάδα του έπαιξε το μπάσκετ που ήθελε και αν θα έπρεπε να υπάρχει ένας αθλητικός σέντερ στο ρόστερ: «Όχι. Δεν παίξαμε το μπάσκετ που ήλπιζα να παρουσιάζουμε, ειδικά μετά το μέσο της σεζόν. Είναι ευθύνη μου. Δεν κατάφερα να φέρω την ομάδα εκεί που θέλω. Έχουμε έναν από τους καλύτερους σέντερ της διοργάνωσης. Δεν είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές, αλλά είναι ένας φοβερός σέντερ. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αν θα έπρεπε να έχουμε άλλον έναν».

- Για τη συνέχεια και την πιθανότητα να μην διεκδικήσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός: «Αυτή την στιγμή περιμένω την κατάληξη της υπόθεσης. Θεωρώ πως η διοίκηση είναι ξεκάθαρη σχετικά με όσα θέλει να κάνει. Δουλεύω για αυτό το κλαμπ και το αγαπώ. Θα κάνω αυτό που πρέπει μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή».

- Για το αν ενισχυθεί ο Ολυμπιακός: «Το σκέφτομαι συνέχεια, αλλά δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό. Έχουμε έξι ξένους, δεν έχω πρόβλημα με τους παίκτες που έχουμε. Είναι η δουλειά μου να βρούμε αυτό που μας λείπει και να ενώσουμε τα κομμάτια, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάτι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x