Euroleague

Μπλατ: «Πρόκληση να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι αμυντικά»

Την ανάγκη να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί στην άμυνα κόντρα στην Αναντολού Εφές επεσήμανε ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα.

Η 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, φέρνει τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με μία εκ των καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης, Αναντολού Εφές, που με ρεκόρ 8-3, είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση της 4ης προνομιούχου θέσης στην κανονική περίοδο.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα στο ΣΕΦ, επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι αμυντικά και να έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του.

Διαβάστε τι είπε για τα όσα δήλωσε ο αντίπαλος προπονητής, Εργκίν Αταμάν, για το ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι από τα φαβορί για το τρόπαιο, αλλά και για την πορεία της αναζήτησες παίκτη.

Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε για:

-το αυριανό παιχνίδι με την Εφές:
«Η Εφές έχει δείξει μέχρι στιγμής πολύ μεγάλη ποιότητα, με «βαθύ» και ταλαντούχο ρόστερ. Παίζουν πολύ καλό μπάσκετ και έχουν πολύ καλό προπονητή. Έχουμε και εμείς όμως ποιότητα και πρέπει να την βγάλουμε στον αυριανό αγώνα. Ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά μπροστά στο κοινό μας και να μας δώσει ώθηση με τον ενθουσιασμό του. Πρέπει να πιάσουμε το καλύτερο επίπεδο απόδοσης που μπορούμε, διότι αυτό χρειάζεται για να νικήσουμε αύριο».

-το αν θα πρέπει η ομάδα να πιάσει αύριο τα υψηλότερα στάνταρ στην αμυντική της απόδοση: «Έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν με πολλούς τρόπους. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση στην άμυνα ατομικά αλλά και ομαδικά. Αυτό είναι μία πρόκληση για μας»

-την δήλωση του κόουτς Αταμάν πως ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο: «Αλήθεια είπε κάτι τέτοιο; Είναι ένας πολύ καλός και έξυπνος προπονητής. Πάντα έχει ενδιαφέροντα πράγματα να πει, αν πράγματι το είπε αυτό για την ομάδα μου, είμαι πολύ χαρούμενος».

-την συμπαράσταση του κόσμου: «Ελπίζω πραγματικά να έρθουν όσο περισσότεροι φίλαθλοί μας στο γήπεδο γίνεται, διότι μας βοηθούν πάρα πολύ. Μας δίνουν ενέργεια και ενθουσιασμό και μας ωθούν στη νίκη. Όμως το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε εμείς καλά. Αν το κάνουμε αυτό, τους βοηθάμε να μας… βοηθήσουν».

-το αν το αυριανό παιχνίδι είναι «κλειδί» για να διατηρήσει ο Ολυμπιακός πιθανότητες κατάκτησης του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ: «Είναι πολύ δύσκολο να πούμε κάτι τέτοιο, γιατί είναι πολύ νωρίς στη σεζόν. Θέλω να σας δώσω μια ειλικρινή, αλλά και μία έξυπνη απάντηση. Το καλύτερο που μπορώ να πω λοιπόν αυτή τη στιγμή, είναι πως κάθε παιχνίδι που κερδίζεις, σου αυξάνει τις πιθανότητες για να τερματίσεις σε μία καλύτερη θέση».

-το γεγονός πως η ομάδα προπονείται με όλους τους παίκτες διαθέσιμους: «Είναι πολύ σημαντικό, διότι απ’ όσο γνωρίζω τα τελευταία χρόνια αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι θετικό και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας».

-την πορεία της μεταγραφικής αναζήτησης για γκαρντ: «Είναι μία κοινή ερώτηση και θα σας απαντήσω με μία κοινή απάντηση (σ.σ. γέλια). Πάντα κοιτάμε την αγορά, είμαστε σε εγρήγορση, αλλά προς το παρών δεν υπάρχει κάτι καινούργιο που μπορώ να σας πω».

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x