Euroleague

Μπογκντάνοβιτς: «Στον τελικό έπρεπε να περιορίσουμε τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη»

Ο περιορισμός των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη ήταν το κλειδί για την επικράτηση της Φενέρμπαχτσε επί του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Μπογκντάν Μπογκντάνοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Σέρβος γκαρντ στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

«Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης! Τι υπέροχο συναίσθημα! Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάω, ανοίγω τα μάτια μου, σκέφτομαι αν όλο αυτό είναι ένα όνειρο ή έχει πραγματικά συμβεί! Δούλεψα πολύ σκληρά για πολλά χρόνια για να φτάσω εκεί που είμαι τώρα. Όταν ήμουν με την Partizan, δεν είχα τόσο μεγάλες πιθανότητες να το κερδίσω, αλλά μόλις έφτασα στη Φενερμπαχτσέ, ακόμα και πριν, ενώ έπαιζα ακόμα για την Partizan, άρχισα να σκέφτομαι πως θα ήταν να κερδίσω τον τίτλο EuroLeague. Είδα μια αλλαγή στις ικανότητές μου και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Είναι απίστευτο. Όπως είπα και πριν, θα χάριζα όλα τα βραβεία που έχω κερδίσει για τον τίτλο της Ευρωλίγκας.

Δεν ήταν εύκολο, βέβαια. Έπρεπε να νικήσουμε δύο καλές ομάδες όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός. Το κλειδί ενάντια στην Ρεάλ ήταν να μην τους επιτρέψουμε να παίζουν γρήγορα. Και είχαν περισσότερα λάθη από ότι ασίστ, κάτι που δείχνει πως κάναμε καλή δουλειά. Προετοιμάσαμε το παιχνίδι σε αυτό το στιλ: κόντρα σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ, χρειάζεται μεγάλη ισορροπία στην άμυνα και να έχεις γρήγορες επιστροφές, ώστε να μην σε χτυπούν στο τρανσίσιον. Έτσι, η μετάβαση στην άμυνα ήταν το κλειδί και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχαμε όλη την χρονιά. Το κάναμε καλά αυτή τη φορά και η άμυνα μας πήγε πολύ καλά. Στον τελικό ξέραμε ότι έπρεπε να σταματήσουμε τους δύο βασικούς παίκτες τους, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γεώργιο Πριντζή. Ακόμα και όταν έπαιξαν χωρίς τον Σπανούλη στο γήπεδο μας ήταν κοντά στο σκορ και πήγαν να μας κερδίσουν, αφού σε ένα παιχνίδι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα από αυτούς σε αυτή την κατάσταση και αυτό ακριβώς κάναμε. Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο εκείνο το Σαββατοκύριακο.

Η εμπειρία της περασμένης σεζόν μας βοήθησε πολύ. Θυμηθείτε, νικήσαμε τη Μπασκόνια στην παράταση στον ημιτελικό και χάσαμε από την ΤΣΣΚΑ, πάλι στην παράταση στον τελικό. Σε αντίθεση με τον περσινό τελικό ξεκινήσαμε να παίζουμε πραγματικά πολύ καλά από την πρώτη φάση. Αφού ήμασταν τόσο επικεντρωμένοι και επιθετικοί στις δύο πλευρές του γηπέδου, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι εμείς ήμασταν πιο έτοιμοι. Και πάλι, είναι δύσκολο να παίξουμε εναντίον τόσο μεγάλων ομάδων όπως ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, μερικές φορές είχαμε προβλήματα στα τρίτα δεκάλεπτα, αλλά όχι αυτή τη φορά. Ήμασταν πραγματικά επιθετικοί, πολύ ενθαρρυντικοί και πήγαμε πολύ καλά, ειδικά ενάντια στον Ολυμπιακό. Παίξαμε μαζί και κερδίσαμε! Με την ευκαιρία, όταν λέω "ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά από το πρώτο παιχνίδι", το εννοώ. Θυμάστε την πρώτη φάση με το κάρφωμα του Γιάν; Ουάου!

Σεβασμός προς τους φιλάθλους μας. Η έδρα μας ήταν γεμάτη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ήξερα ότι δεν θα μας απογοήτευαν ούτε στο Final Four. Η υποστήριξη τους ήταν απίστευτη, ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια που τους χρειαστήκαμε, όταν βρισκόμασταν πίσω στο σκορ ή όταν δεν παίζαμε όσο καλά μπορούσαμε. Φώναζαν υπέρ μας σε όλο το παιχνίδι και μας έδωσε την ενέργεια που χρειαζόμασταν. Πάνω από όλα, ο τίτλος της Ευρωλίγκας είναι για όλους τους φίλους της ομάδας και κυρίως για όσους ήταν δίπλα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x