Ελλάδα

Μπρατσιάκος: «Πώς μπορεί να υπάρξει ελληνικό μπάσκετ, χωρίς Έλληνες παίκτες;»

«Οι ελληνικές ομάδες θα έχουν ημερομηνία λήξης, χωρίς το ελληνικό στοιχείο» υποστηρίζει ο προπονητής της νεοφώτιστης στην Α1, Κύμης, Βασίλης Μπρατσιάκος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Ξέσπασε» ο Βασίλης Μπρατσιάκος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με το νέο μέτρο του ΕΣΑΚΕ, που θέλει έξι ξένους παίκτες σε κάθε ομάδα.

Ο προπονητής της Κύμης είχε πει πρόσφατα: «Οι έξι ξένοι είναι καλό, δεν είμαι αντίθετος. Όσο για τους Έλληνες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν είναι πανάκεια οι Έλληνες παίκτες. Εμείς θα έχουμε 9-10 στο ρόστερ μας, αλλά το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Έλληνας θέλει να παίξει, να δουλέψει σκληρά, να είναι στο γήπεδο ώρες και όχι να πίνει καφέδες. Δεν γίνεται με χάρες… Δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ αφ' υψηλού, αν είσαι τεμπέλης, ρουφιάνος, γκρινιάρης, τζογαδόρος», και θεώρησε πως παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενα του, οπότε και θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Ο ίδιος, σε σημερινή του ανάρτηση, τονίζει πως δεν εκφράζει αντίθεση στο μέτρο αυτό, αρκεί οι ξένοι παίκτες να είναι «δεδομένης αξίας και ποιότητας» και τόνισε πως ελλοχεύει ο κίνδυνος οι ελληνικές ομάδες να έχουν ημερομηνία λήξης, όταν δεν υπάρχει σε αυτές το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ.

Τέλος, ο κ. Μπρατσιάκος εξέφρασε την απορία του για το πως μπορεί να υπάρξει ελληνικό μπάσκετ χωρίς Έλληνες παίκτες.

Αναλυτικά

«Επειδή κάποιες κουβέντες μου παρερμηνεύτηκαν και προς αποκατάσταση της αλήθειας λέω το εξής: Έξι Αμερικανοί για εμένα είναι ΟΚ, αλλά να είναι δεδομένης αξίας και ποιότητας. Όσο για τους Έλληνες παίκτες, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι με σκυμμένο κεφάλι και ταπεινότητα να δουλέψουν σκληρά με πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, ώστε να ανταγωνιστούν / συναγωνιστούν επάξια τους ξένους, αποδεικνύοντας ότι δίκαια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Γιατί οι ελληνικές ομάδες θα… έχουν ημερομηνία λήξης χωρίς το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους. επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο Έλληνας παίκτης -γιατί έτσι είναι η φύση του- μπαίνει μπροστά στα δύσκολα, στηρίζει την ομάδα του παίζοντας πολλές φορές απλήρωτος (ενώ ο ξένος με την παραμικρή καθυστέρηση θα αφήσει την ομάδα και θα φύγει), κρατάει τα αποδυτήρια ενωμένα και τέλος… δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υπάρξει ελληνικό μπάσκετ… χωρίς Έλληνες παίκτες!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x