Ελλάδα

«Να βγει ο Σπανούλης να μπω εγώ;»

Ρεαλιστής και καθόλου εγωιστής ο Κώστας Βασιλειάδης για τις πιθανότητές του να είναι στην Εθνική αυτό το καλοκαίρι. «Να βγει ο Σπανούλης να μπω εγώ; Αν κληθώ, θα πάω. Μπορούμε μετάλλιο», δηλώνει.

Η αυτογνωσία δεν λείπει από τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος δείχνει να αντιλαμβάνεται πλήρως πως με την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική οι πιθανότητες να πάει στο Ευρωμπάσκετ λιγοστεύουν και με το χιούμορ που τον διακρίνει σχολιάζει την κατάσταση, αλλά εκφράζει και την αισιοδοξία του για μετάλλιο.

Ο 30χρονος σούτινγκ γκαρντ της Μάλαγα μιλά για τη ζωή στην Ανδαλουσία, τους συμπαίκτες του, τις συνήθειές του, τους «αιώνιους» και τις προοπτικές τους στην Ευρωλίγκα, όπως επίσης και για την επιθυμία να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ για να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Αναλυτικά, ο 30χρονος άσος μίλησε στο «ΑΡΤ»:

…για το πώς έχει λύσει το θέμα με τον φραπέ: «Έχω φέρει ένα κουτί, από αυτά τα μεγάλα για να κρατήσει όλο τον χρόνο, έχω πάρει και μηχανάκι και… εντάξει! Έχει και πολύ καλό καιρό, έχω και μπαλκόνι και βγαίνω έξω.. «

… για το τι του αρέσει να τρώει στην Μάλαγα: «Ψάρια. Πολλά μικρά ψαράκια»

…για το ποιος είναι ο πιο άσχημος παίχτης στην Μάλαγα: «Ο Φραν. Ο Φραν Βάσκεθ, εννοείται αλλά ξέρεις πως πάνε αυτά; Είσαι άσχημος αλλά είσαι το καλύτερο παιδί του κόσμου. Έτσι πάει… Είναι το καλύτερο παιδί που έχω γνωρίσει».

…για το πιο είναι ο πιο όμορφος: «Ο Στέφανσον. Είναι από τις χώρες τις ξανθές! Ο Στέφανσον είναι αντικειμενικά από τους ωραίους άντρες. Το λέει άντρας, φαντάσου… Είναι δύσκολο να πεις «αυτός είναι ωραίος, αυτός είναι άσχημος». Είναι από τους ωραίους…»

…για το τι αποτελεί για τον ίδιο μπασκετική είδηση: «Να κάνω lay up γιατί είναι πολύ δύσκολο να μπω μέχρι μέσα. Είναι σπάνιο».

…για την πρώτη φορά που κάρφωσε: «Ή 15 ή 14 ήμουν και τελευταία από πέρυσι. Ξέρεις μόλις πατάς τα 30, από τον Μάρτη και μετά, το έκοψα».

..για το γεγονός πως δεν παίζει στο ΝΒΑ: «Μάλλον δεν δούλεψα το ένα σκαλοπάτι παραπάνω για να μπορέσω να είμαι εκεί. Φαντάζομαι… Αλλά γενικά το ότι βρίσκομαι σε Top ομάδα της Ευρώπης και παλεύω να είμαι εκεί κάθε χρόνο, είναι θέμα δουλειάς, ότι πλέον ξέρω τι έχω να δώσω, δουλεύω πάνω σε αυτό συν κάποια μικρά πραγματάκια που μπορώ να κάνω και βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι».

…για το αν θα το επιχειρήσει του χρόνου: «Αν υπάρχει πρόταση όπως είχα το περασμένο καλοκαίρι, εννοείται θα το κάνω. Ξέρεις και που λέει ο λόγος κάτσω στον πάγκο είναι κάτι ξεχωριστό».

…για το ποιος παίκτης από αυτούς που είναι τώρα στο ΝΒΑ του δίνουν ελπίδα πως μπορεί και ο ίδιος να παίξει: «Να σου πω κάτι, επειδή από τους περισσότερους που βρίσκονται εκεί είναι στο πάγκο και παίζουν μόνο τα αστέρια, δεν τους ξέρω όλους. Βλέπω κάτι άσχετους που μπαινοβγαίνουν με δεκαήμερα συμβόλαια… Τώρα τι να σου πω…».

…για το twitter και την φανέλα με την Μπιλμπάο: «Μπορεί να είναι επειδή ήμουν στην ομάδα της Μάλαγα που κέρδισε το πρωτάθλημα, μπορεί να σκέφτονται έτσι «να ήταν αυτός…». Πάντως το Μπιλμπάο που έχει μείνει στην καριέρα μου και γι’ αυτό το κρατάω».

…για το «δάνειο» που έκανε η Μάλαγα για να τον αποκτήσει και αν έχει βγάλει τα λεφτά του: «Όχι! Δεν δόθηκε το δάνειο γιατί οι τράπεζες δίνουν ένα ποσό και αυτό είναι όλο. Δεν έχει περαιτέρω έξοδα».

…για το πόσο διαφέρει η Μάλαγα της ACB με την Μάλαγα της Euroleague: «Απ’ ότι φαίνεται αρκετά, πάρα πολύ. Μάλλον η διαφορά δυναμικότητας, η διαφορά επιπέδου ομάδων ACB με ομάδων Ευρωλίγκας… Πάντως αυτό το βλέπουμε πως μας δυσκολεύει πάρα πολύ στα παιχνίδια όταν ξεκινάνε που παίζουμε «ξύλο» με ομάδες Ευρωλίγκας, χάνουμε διαφορές δέκα και 15 πόντων όπως το κάναμε στην Εφές και χάνουμε τα παιχνίδια».

…για την πορεία στην ισπανική λίγκα: «Σίγουρα στην Ευρωλίγκα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσες πιο πολλές νίκες μπορούμε γιατί είναι σημαντικό για την ομάδα και την ψυχολογία της. Από κει και πέρα, απ’ όσο έχουμε δείξει με την πορεία μας στο πρωτάθλημα, μπορούμε και παίρνουμε όσες πιο πολλές νίκες μπορούμε και καθαρές. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα έχει ένα επίπεδο καλό, μπορεί να κερδίσει οποιανδήποτε, όπως το έχουμε κάνει με την Ρεάλ Μαδρίτης, με την Βαλένθια, με την Μπαρτσελόνα χάσαμε στην παράταση από ένα τρίποντο από την σέντρα. Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο και νομίζω πως μπορούμε να είμαστε πρώτοι στο φινάλε της σεζόν».

…για το αν η Ευρωλίγκα έχει τελειώσει για την Μάλαγα: «Όχι! Όχι γιατί γενικότερα τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως με εφτά νίκες μπαίνεις σαν τέταρτος. Εμείς έχουμε μία μένουν άλλα έξι παιχνίδια. Λάθος δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα και αυτό είναι πολύ καλό γιατί με μία πίεση Α δίνεις παραπάνω από τον καλό σου εαυτό, δουλεύεις καλύτερα και πιο συγκεντρωμένα και μπορεί να μας βοηθήσει αυτό».

…για το ποιος από τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό είναι πιο ικανός για να βρεθεί στην Μαδρίτη: «Απ’ ότι φαίνεται ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή. Είναι πρώτος και θα έχει και το αβαντάζ της έδρας του στα playoffs που είναι σημαντικό. Δεν λέω πως δεν μπορεί και ο Παναθηναϊκός απλά το λέω επειδή ο Ολυμπιακός είναι πρώτος».

…για το αν θα πήγαινε σε ομάδα EuroCup: «Ναι, γιατί όχι; Δεν είναι το θέμα μόνο χρημάτων, είναι και το αν η ομάδα έχει βλέψεις να κερδίσει το EuroCup και να παίξει την επόμενη χρονιά στην Euroleague, να έχει καλούς παίκτες, καλό προπονητή…».

…για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Μια χαρά πάει. Χάσαμε τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, το γήπεδο είχε αρκετό κόσμο που είναι σημαντικό για την ομάδα γιατί τόσα χρόνια το γήπεδο ήταν άδειο. Απ’ ότι φαίνεται ο κόσμος γυρίζει στο μπάσκετ και αυτό είναι πολύ καλό, αφήνει το ποδόσφαιρο με όλα αυτά που γίνονται και είναι ευκαιρία να ακολουθήσουν λίγο το μπάσκετ γιατί έχει ένα μείγμα καλών Ελλήνων παικτών, καλών ξένων, καλό προγραμματισμό, πολύ καλό προπονητή. Αν είναι ο κόσμος μαζί μπορούν να κάνουν και κάτι παραπάνω».

…για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ: «Τίποτα, η Παναγιά μας άφησε στο έλεος της. Κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες χάνεις. Τι να κάνεις δηλαδή; Αθλητισμός είναι, δεν μπορείς να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια. Το θέμα είναι πως χάνει;».

…για το αν θα γυρνούσε στο ελληνικό πρωτάθλημα να αγωνιστεί: «Γενικότερα, δεν υπάρχει τίποτα, άρα δεν μπορώ να πω πως «ναι θα γυρνούσε». Αν θα γυρνούσα θα το έκανα μετά από κάποια χρόνια Στον ΠΑΟΚ για να κλείσω την καριέρα μου. Να παίζω κάποια χρόνια, να βοηθήσω την ομάδα. Αυτό είναι που θέλω».

…για την Εθνική ομάδα: «Φαπ… η σφαλιάρα εκεί που δεν έπρεπε! Κοίτα… οι ομάδες, όπως λένε όλοι, χτίζονται κάθε χρόνο. Ένας προπονητής να μείνει κάποια χρόνια, έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, έχουμε παίκτες μεγάλης αξίας… Βλέπεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον περσινό με τον φετινό, δεν έχει καμία σχέση. Δηλαδή φαντάσου τον τώρα συν τον Κώστα Παπανικολάου με την δουλειά που κάνει στην Αμερική πως θα γυρίσει, ο Νικ, ο Κουφός… Όλα αυτά τα παιδιά συν αυτά που παίζουν στην Ευρώπη, να γίνει μια καλή ομάδα και είμαι σίγουρος 100% ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλύτερα φέτος».

…για το προσεχές Ευρωμπάσκετ: «Εγώ πιστεύω πως έχουμε ελπίδες. Βλέπω τα παιδιά σε αγώνες που είναι πολύ καλύτεροι από πέρυσι, διαφορά τους φαίνεται, νομίζω πως είναι η ευκαιρία μας. Με αυτή την ομάδα που έχουμε είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε ένα μετάλλιο».

…για το ενδεχόμενο να μην είναι στην 12αδα του Ευρωμπάσκετ: «Αν κληθώ φυσικά θα πάω να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ. Από κει και πέρα ξέρουμε όλοι το επίπεδο του Σπανούλη, τι να πω δηλαδή; Να βγει ο Σπανούλης να μπω εγώ; Δεν γίνεται! Αν μπορώ, να είναι ο Σπανούλης και να τον βοηθήσω κι εγώ με μερικά λεπτά από πίσω, θα είναι ότι καλύτερο να κάνω για την Εθνική ομάδα. Γιατί η Εθνική ομάδα είναι το καλύτερο για κάθε αθλητή».

…για το αν παίζει με «μέσον» στην Εθνική ομάδα λόγω της κουμπαριάς με τον Φώτη Κατσικάρη: «Επειδή δεν με ξέρουν οι περισσότεροι και θα το πουν, είναι φυσιολογικό, αλλά άμα με γνωρίζανε όλα αυτά τα χρόνια θα ξέρανε ότι με αυτά τα πράγματα εγώ δεν ασχολούμαι. Αν ξέρω πως δεν μπορώ να βοηθήσω και με καλέσει ο κόουτς για τον χ.ψ. λόγο, θα του πω «δεν έρχομαι. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθω»! Και πραγματικά πιστεύω πως όλα αυτά τα χρόνια έχω δείξει αν μπορώ να κάνω κάτι. Και δεν είναι ότι με βοηθάει κάποιος. Και μιλούσαμε όλα αυτά τα χρόνια που δεν ήμουν στην 12αδα της Εθνικής, με άλλους προπονητές, ότι έπρεπε να είμαι. Από ανθρώπους το άκουγα. Τώρα αλλάξανε τα πράγματα επειδή είναι ο Κατσικάρης…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x