Ευρώπη

Νίκη για Λιέτουβος, «γκέλα» για Νεπτούνας

Παρέα στη Ζαλγκίρις Κάουνας στην κορυφή του λιθουανικού πρωταθλήματος κάνει η Λιέτουβος Ρίτας, καθώς επιβλήθηκε της Λιετκαμπέλις με 101-79. Την ήττα με 71-69 από τη Γιουβέντους γνώρισε η Νεπτούνας.

Στην πρώτη θέση του λιθουανικού πρωταθλήματος επέστρεψε η Λιέτουβος Ρίτας. Η ομάδα του Βίλνιους επικράτησε εκτός έδρας της Λιετκαμπέλις με 101-79 και ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, έχοντας αμφότερες ρεκόρ 29-4.

Η πολυφωνία στην επίθεση ήταν το μεγάλο όπλο των φιλοξενούμενων, καθώς έξι παίκτες της έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο τον Γκετσεβίτσιους που είχε 14, ενώ για τη Λιετκαμπέλις ξεχώρισαν ο Λαμπούτσκας με 20 πόντους και ο Ζάμπας με 19, αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι.

Αντίθετα, "θύμα" έκπληξης έπεσε η Νεπτούνας. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας ηττήθηκε στην έδρα της από τη Γιουβέντους με 71-69 και απομακρύνθηκε σε απόσταση δύο βαθμών από τις πρωτοπόρους στην κατάταξη.

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Γκαΐλιους με 14 πόντους και ακολούθησε ο Νελιούμπονφ με 13, ενώ από τους νικητές πρωταγωνιστές ήταν ο Μπουτερλεβίτσιους και ο Μπρόαντους, που σημείωσαν από 14.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x