Ευρώπη

Νίκησε για την… τιμή των όπλων ο Άρης

Την δεύτερη νίκη στο Fiba Europe Cup πέτυχε ο αποκλεισμένος από τη συνέχεια, Άρης, 86-61 τη Ντνίπρο στη Θεσσαλονίκη για την 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Αγωνία για Σλαφτσάκη ο οποίος τραυματίστηκε.

Με ψηλά το… κεφάλι θέλει να φύγει από το Fiba Europe Cup ο Άρης και σήμερα έκανε την αρχή στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα δώσει στον 7ο όμιλο μέχρι να ολοκληρωθούν οι φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Οι «κίτρινοι», με κορυφαίο τον Λάκι Τζόουνς ο οποίος πέτυχε 19 πόντους, επικράτησαν 86-61 της ουραγού και χωρίς νίκη στον όμιλο ουκρανική Ντνίπρο για την 5η αγωνιστική.

Καλή απόδοση είχαν για τους γηπεδούχους και οι Νταλό-ΜακΓκι οι οποίοι πέτυχαν 15 αμφότεροι, ξεχώρισε από τους φιλοξενούμενους ο Τιμοφεγένκο με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην κατάσταση του τραυματισμού του Διαμαντή Σλαφτσάκη, ο οποίος χτύπησε προς το τέλος του αγώνα και υπάρχουν φόβοι για «βαρύ» διάστρεμμα, μέχρι και κάταγμα στον δεξί αστράγαλο!

To ματς:

Ο Άρης μπήκε δυναμικά στο παρκέ και αποφασισμένος να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση νίκη. Προηγήθηκε 24-12 στο πρώτο δεκάλεπτο με πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα (7/10), ενώ έπαιξε καλή άμυνα, αναγκάζοντας σε βεβιασμένες επιλογές τους φιλοξενούμενους. Με μόλις 1/9 τρίποντα στο ημίχρονο οι Ουκρανοί δε θα μπορούσαν παρά να φύγουν για τα αποδυτήρια με το -17 (43-26) καθώς η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είχε πολλές λύσεις στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι, δεν σταμάτησαν να παίζουν με φουλ ρυθμούς και στο τρίτο δεκάλεπτο και παρά την χαλάρωσή τους στην άμυνα διατήρησαν προβάδισμα μεγάλης ασφάλειας (75-72). Στην τελευταία περίοδο, και οι δύο ομάδες έκαναν ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων και παρακολουθήσαμε το χειρότερο θέαμα σε σχέση με τα άλλα τρία, καθώς το επί μέρους σκορ ήταν 11-9 υπέρ του Άρη, ο οποίος πήρε μία καλή ψυχολογική «ένεση» ενόψει του αγώνα με το Περιστέρι το Σάββατο για το πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 43-26, 75-52, 86-61

Άρης (Αγγέλου): Αγγέλου 11 (3), Μποχωρίδης 8 (1), Χρηστίδης 1, Φλιώνης 4, Βουλγαρόπουλος, Νταλό 15 (3), Χάρις 3 (1), Τζόουνς 19 (4), Κάιζερ 2, ΜακΓκί 15, Σλαφτσάκης 4, Βεργίνης 4.

Ντνίπρο (Αγκάποφ): Μισούλα 6, Νατιάζκο, Σούντελ 8 (2), Τιμοφεγένκο 14, Ζακουρντάγεφ 14 (1), Φεζένκο 2, Κοζεμιάκιν, Κουσνίροφ 2, Προκοπένκο, Ρέβζιν 12, Σιζόφ 3 (1), Βιλχοβέτσκι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x