NBA

Νογκέιρα: «Παλεύω με την κατάθλιψη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω»

Ανοιχτά για την κατάθλιψη που βιώνει και το πρόβλημα με το αλκοόλ μίλησε ο Λούκας Νογκέιρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN.

Ακόμα ένας αθλητής και εν προκειμένω από το NBA αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για προσωπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, που αφορούν την κατάθλιψη και το αλκοόλ.

Μετά τους ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Κέβιν Λοβ που παραδέχθηκαν ότι παλεύουν με την κατάθλιψη και ο άλλοτε σέντερ των Τορόντο Ράπτορς, Λούκας Νογκέιρα αποκάλυψε τη μάχη που δίνει ώστε να επιστρέφει σε μια φυσιολογική ζωή.

«Ο κόσμος σου κάνει πλάκα όταν μιλάς για αυτό και σε κοροϊδεύει. Όλοι πιστεύουν ότι επειδή έχεις λεφτά και είσαι γνωστός δεν σε αγγίζει τίποτα, δεν είσαι άνθρωπος. Τα λεφτά και η αναγνωρισιμότητα όμως δεν μετράνε. Η κατάθλιψη μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν μπορείς να δραπετεύσεις από αυτή επειδή είσαι διάσημος. Η αντιμετώπιση που είχα από την κόσμο με έκανε να σταματήσω να μιλάω για το πρόβλημά μου. Μίλησα με πολλούς ανθρώπους που δεν έπρεπε εκείνο το διάστημα. Νόμιζα ότι θα με βοηθούσαν, αλλά δεν το έκαναν. Έχω ευθύνες πλέον. Έχω μία κόρη και μία οικογένεια να θρέψω. Κόσμος εξαρτάται από μένα. Αυτό με βοήθησε να προχωρήσω. Είμαι νέος, δεν μπορώ να τα παρατήσω. Πρέπει να χρησιμοποιήσω όλα αυτά που έγιναν για να παίξω το καλύτερο μπάσκετ που μπορώ πάλι», είπε ο Βραζιλιάνος σέντερ που έχει παίξει τόσο στην Εστουντιάντες, όσο και στη Φουενλαμπράδα.

Παράλληλα, όμως, μίλησε και για την κάκιστη νοοτροπία που είχε ως αθλητής, με αποτέλεσμα να φτάσει έως τον αλκοολισμό, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο: «Μπορούσα να έχω περισσότερες ευκαιρίες στο ΝΒΑ; Πιθανόν, αλλά δεν τις άξιζα. Όλοι βγαίνουν για να πιουν ένα ποτό, αλλά εγώ το έκανα ξανά και ξανά, ακόμα και όταν τα πράγματα πηγαίναν καλά στην ζωή μου. Και δεν βρέθηκε κανένας να μου πει κάτι, να με σταματήσει. Στην Ισπανία όταν ήμουν μικρότερος έβγαινα συνέχεια. Όταν είσαι νέος και έχεις λεφτά δεν έχεις όρια. Κάποια στιγμή θα βρεις ένα πάρτι. Έτσι είναι η Ευρώπη.

Έμαθα από την ζωή, ειδικά τώρα που είμαι άνεργος και κατάλαβα το λάθος μου. Αυτή η ζωή που έκανα, το γεγονός ότι δεν δούλευα αρκετά μου στοίχισε την παρουσία μου στο ΝΒΑ. Για αυτό οι δικοί μου άνθρωποι αποφάσισαν να μου μιλήσουν για το ποτό. Δεν ήξερα αν θα καταφέρω να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Τώρα όμως λέω ότι θα επιστρέψω. Αυτό που με κάνει τόσο αισιόδοξο είναι ο τρόπος που δουλεύω και η νέα νοοτροπία που έχω. Είμαι πιο έτοιμος από ποτέ για αυτή την πρόκληση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x