Ελλάδα

Ντίξον από άλλο πλανήτη, οδηγεί την ΑΕΚ

Απίθανος Μάικ Ντίξον, πέτυχε 34 πόντους και το νικητήριο καλάθι στο 96-95 της ΑΕΚ απέναντι στη Γαλατάσαραϊ στο ΟΑΚΑ. Εντυπωσιακή για ένα ημίχρονο η «Ένωση», έφτασε μέχρι και το +25.

Πού το βρήκε τέτοιο λαβράκι η ΑΕΚ; Ο Μάικ Ντίξον έκανε όργια στο ΟΑΚΑ και με 34 πόντους, ανάμεσά τους και το καλάθι της νίκης 3,9’’ πριν το τέλος, οδήγησε την ομάδα του στο 96-95 επί της Γαλατάσαραϊ στο φιλικό-πρόβα τζενεράλε για τη νέα σεζόν.

Εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος η «Ένωση», προηγήθηκε ακόμη και με 25 πόντους (50-25), αλλά κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο και κρατήθηκε από τον απίθανο Αμερικανό γκαρντ. Πολύ καλός και ο Μιλόσεβιτς, λίγα πράγματα ξανά οι ψηλοί Γουίλιαμς και Όουενς.

Μοναδικός απών ο ακόμη ανέτοιμος (μετά τον τραυματισμό του στο χέρι) Νίκολα Ιβάνοβιτς.

Προβληματικό πρόσωπο η Γαλατάσαραϊ, που έπαιξε χωρίς Μίτσοβ, Σιλμπ και Τάιους, ενώ θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη και το Σάββατο τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

inner

Το ματς

Ούκιτς, Λαρεντζάκης, Βασιλειάδης, Γουίλιαμς και Όουενς άρχισαν το ματς για την ΑΕΚ απέναντι στους Σμιθ, Ντίμπλερ, Πρέλτζιτς, Ντέι και Πλάις. Παρά την αστοχία από μακριά, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν καλή εκκίνηση (8-2). Ο Ζντοβτς δεν δίστασε να ρίξει νωρίς στη μάχη Τσαλμπούρη και Σκουλίδα, αλλά ο ρυθμός της «Ένωσης» δεν έπεσε κι έφτασε στο +10 (16-6) με τρίποντο του Ντίξον. Ο Αμερικανός ήταν «καυτός» και οδήγησε την ομάδα του ακόμη και στο +17 (28-11), την ώρα που ο Ντέι φορτωνόταν γρήγορα με το τρίτο του φάουλ για τη Γαλατά. Ο επίσης «ζεστός» Μιλόσεβιτς διατηρούσε το μεγάλο προβάδισμα των γηπεδούχων (34-16). Μωραΐτης και Άτιτς πήραν επίσης χρόνο στο παρκέ και ο Σάκοτα με τρίποντο έκανε το 41-21 πριν καν συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα, αλλά η ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί και με τον αφηνιασμένο Ντίξον να φτάνει τους 15π. εκτοξεύτηκε στο 50-25. Οι φιλοξενούμενοι απλώς συμμάζεψαν την κατάσταση μειώνοντας στους 19 (52-33) πριν βγει το ημίχρονο.

inner

Ο Ζντοβτς δοκίμασε ψηλό σχήμα με Μιλόσεβιτς, Γουίλιαμς και Όουενς, πλαισιωμένους από Ούκιτς και Ντίξον στα γκαρντ, μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος. Αυτό δεν λειτούργησε καλά και η Γαλατά, που συνήλθε από τις φωνές του Αταμάν, με αιχμές τους Σμιθ και Πλάις πλησίασε στους δώδεκα (57-45), αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε και βρήκε λύσεις από μακριά με Τσαλμπούρη, Ούκιτς και Μιλόσεβιτς φτάνοντας στο +18 (70-52). Μόνο προσωρινά όμως, καθώς οι Τούρκοι με πίεση σε όλο το γήπεδο οδήγησαν τους γηπεδούχους σε λάθη και μείωσαν ξανά (70-59), πριν το απίθανο τρίποντο του Βασιλειάδη από τα 10 μέτρα κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 75-61. Οι κάτοχοι του Eurocup δεν κατέθεσαν τα όπλα και έριξαν τη διαφορά μετά από ώρα σε μονοψήφια τιμή (79-71) περίπου εξίμισι λεπτά πριν το τέλος. Οι προσωπικοί πόντοι του Ντίξον δεν αρκούσαν και η Γαλατά με Σμιθ και Τόμπσον πλησίαζε όλο και περισσότερο φτάνοντας στο καλάθι (81-79), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Ο απίθανος Ντίξον κρατούσε μόνος του όρθια την ΑΕΚ (87-80), αλλά το πέμπτο φάουλ του Ούκιτς στέρησε την εμπειρία του στο φινάλε. Ο Αμερικανός γκαρντ όμως δεν καταλάβαινε τίποτα και έπαιζε μόνος του τη Γαλατά (94-88), που όμως αντεπιτέθηκε και μετά το άστοχο σουτ του Γουίλιαμς ο Κοκσάλ με τρίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του (94-95), στα 11,4’’ πριν το τέλος. Ο Ντίξον όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με προσωπική προσπάθεια και απίθανο ντράιβ έκανε το 96-95 στα 3,9’’ πριν το τέλος. Ο Σμιθ επιχείρησε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά απέτυχε να τα καταφέρει χάρη στην καλή άμυνα του Μιλόσεβιτς και η ΑΕΚ κράτησε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 28-13, 52-33, 75-61, 96-95.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 9, Σάκοτα 12, Βασιλειάδης 7, Μιλόσεβιτς 14, Ντίξον 34, Λαρεντζάκης 4, Όουενς 4, Άτιτς 2, Μωραΐτης, Μαυροειδής, Σκουλίδας, Γουίλιαμς 5, Τσαλμπούρης 6.

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Σμιθ 29, Πρέλτζιτς 12, Χατσίγεβα, Κορκμάζ 8, Τόμπσον 11, Αράρ 2, Πλάις 12, Ντέι 9, Ντίμπλερ 3, Γκιουλέρ, Κοκσάλ 9.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Ανδρικόπουλος.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x