NBA

Ντόντσιτς: «Έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία λόγω Ευρωλίγκας»

Έτοιμος να απολαύσει την παρουσία του στα παρκέ του ΝΒΑ δήλωσε ο Λούκα Ντόντσιτς.

Ανυπόμονος να αγωνιστεί στο ΝΒΑ και να δείξει τις αρετές του, δήλωσε ο Λούκα Ντόντσιτς.

Ο νεαρός Σλοβένος είπε πως προτιμά να αγωνίζεται στη θέση του πόιντ γκαρντ, ενώ πρόσθεσε πως έχει περισσότερη εμπειρία σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες στο ντραφτ, λόγω της συμμετοχής του στην Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Εάν καρφώσω στο πρόσωπο του ΛεΜπρόν, τότε θα αποσυρθώ από την ενεργό δράση», δήλωσε αρχικά ο Λούκα Ντόντσιτς στο «Yahoo Sports» και πρόσθεσε: «Πλάκα κάνω, αλλά φυσικά θέλω να φέρω το προσωπικό μου στιλ στις ΗΠΑ».

Στη συνέχεια, ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται: «Ειλικρινά, προτιμώ να παίζω ως πόιντ γκαρντ. Να έχω την μπάλα στα χέρια μου και να παίζω για τους άλλους. Πιστεύω ότι η δύναμή μου είναι να παίζω από το “1” μέχρι το “4”. Θέλω να παίζω για τους συμπαίκτες μου και να τους κάνω καλύτερους. Πραγματικά θέλω την μπάλα στα χέρια μου και να παίζω για τους υπόλοιπους. Θα κάνω τα πάντα για τη ομάδα μου. Είναι πιο εύκολο για μένα και μου αρέσει να παίζω ως πόιντ γκαρντ, γιατί μπορώ να παίξω στο ποστ και να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου», είπε και συμπλήρωσε:

«Από τις πρώτες ημέρες μου στη Ρεάλ Μαδρίτης, είδα ότι μου αρέσει να δημιουργώ για τους άλλους. Μου αρέσει να παίζω πικ εν ρολ και να πασάρω. Από την αρχή της καριέρας μου ήθελα να παίζω πόιντ γκαρντ. Επίσης, έχω και ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους. Αγωνίστηκα στην Ευρωλίγκα και αντιμετώπισα πολλούς πρώην NBAers, οπότε έχω κερδίσει αρκετή εμπειρία. Ειδικά φέτος, είχα μία πολύ καλή σεζόν. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστώ στο ΝΒΑ, όχι ότι είναι εύκολο να σκοράρεις, αλλά είναι… διαφορετικό. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη υπάρχει διαφορά με την παράβαση των “3” και δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες αποστάσεις. Στο ΝΒΑ υπάρχει περισσότερη αθλητικότητα, περισσότερος χώρος και αυτό αποτελεί επίσης πλεονέκτημα για μένα».

Για να καταλήξει: «Όταν μπαίνω στο παρκέ, το απολαμβάνω. Είμαι ομαδικός, ενώ απολαμβάνω ακόμη κι όταν πηγαίνω για φαγητό με τους συμπαίκτες μου. Η μητέρα μου αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, η γιαγιά και όλη μου η οικογένεια. Ξέρω ότι έχω σπουδαία οικογένεια και σπουδαίους φίλους, οι οποίοι πάντα θα με βοηθούν στο ταξίδι μου. Θα απολαύσω την πρόκληση του ΝΒΑ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x