Ελλάδα

Ντόρσεϊ: «Καμαρώνω για την καταγωγή μου»

Περήφανος που φορά τη φανέλα με το εθνόσημο και αποφασισμένος να συμβάλει στην πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες δήλωσε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ νιώθει Έλληνας και περήφανος γι’ αυτό. Ο 20χρονος γκαρντ, που μόλις πέρσι εξασφάλισε τα απαραίτητα έγγραφα όταν αποδείχτηκε η εθνικότητα του παππού του, συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής και δηλώνει αποφασισμένος. Όχι μόνο να διεκδικήσει θέση στη δωδεκάδα και να βοηθήσει την ελληνική ομάδα να φτάσει στο Ρίο, αλλά και να μάθει τη γλώσσα γιατί μέχρι τώρα μαθαίνει μόνο τα… «γαλλικά». Όσο για το μέλλον του, σκοπεύει να επιστρέψει για δεύτερη σεζόν στο Oregon, έχει όνειρο το ΝΒΑ, αλλά δεν κλείνει την πόρτα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μίλησε στην Espresso για:

-τη συμμετοχή του στην Εθνική: «Είναι τιμή μου που είμαι εδώ και νιώθω ευλογημένος! Μαθαίνω κάθε μέρα από όλα τα παιδιά που είναι πιο έμπειρα από εμένα. Είμαι ο μικρότερος στο ρόστερ, όμως εδώ υπάρχουν παιδιά από το NBA και πολύ έμπειροι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι μεγάλη ευκαιρία να διδαχθώ πολλά».

-τις ελληνικές ρίζες του: «Καμαρώνω και μπασκετικά για τη μισή καταγωγή μου. Θέλω να μάθω και μερικά ελληνικά, διότι έως τώρα μου μαθαίνουν μόνο τις... κακές λέξεις!».

-την προσαρμογή του: «Μαθαίνω κάθε μέρα στις προπονήσεις στην Ελλάδα. Χρειάζομαι λίγο χρόνο προσαρμογής, όμως, αν δεν πίστευα ότι μπορώ να αντεπεξέλθω, δεν θα ήμουν εδώ. Προσπαθώ σκληρά σε κάθε προπόνηση».

-το ρόλο του στην ομάδα: «Μπορεί να λένε ότι είμαι καλός σουτέρ θέσης, ωστόσο στο παρκέ κάνω ό,τι χρειάζεται από μένα ο προπονητής και είμαι διατεθειμένος να κάνω τη “βρώμικη” δουλειά».

-το Προολυμπιακό Τουρνουά: «Είναι όνειρο ζωής να βρεθώ στη δωδεκάδα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο . Το προολυμπιακό τουρνουά είναι λίγο σαν την “Τρέλα του Μαρτίου” (σ.σ. τα πλέι οφ του NCAA), γιατί κάθε ματς, μετά τον όμιλο, μετρά και πρέπει να το κερδίσεις. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο».

-τις διαφορές μεταξύ ευρωπαϊκού και αμερικάνικου μπάσκετ: «Στην Αμερική υπάρχει πιο γρήγορος ρυθμός και περισσότερο “ένας εναντίον ενός”. Στην Ευρώπη απαιτείται περισσότερη κίνηση της μπάλας.

-το επαγγελματικό του μέλλον: «Το όνειρό μου είναι το NBA, όμως δεν το σκέφτομαι αυτές τις μέρες. Αποφάσισα να αποσύρω τη συμμετοχή μου στο ντραφτ και θα παίξω στο κολέγιο για ακόμη μια χρονιά. Μου είπαν για τις φήμες περί ενδιαφέροντος από ελληνικές ομάδες, αλλά δεν με έχει πλησιάσει κανείς. Αν υπάρξει κάτι θα το κοιτάξω και θα το συζητήσω με την οικογένειά μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x