Ελλάδα

Ο έλεγχος της ΑΕΚ στο τουρνουά της Προύσας

Καλά δείγματα, αρκετά προβλήματα και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης έδειξε η ΑΕΚ στο τουρνουά της Προύσας. Το sport-fm.gr «ακτινογραφεί» την παρουσία των παικτών του Ζντοβτς.

Άλλοτε εντυπωσιακά κι άλλοτε προβληματικά διαστήματα παρουσίασε η ΑΕΚ στο τουρνουά της Προύσας όπου κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Ο Γιούρε Ζντοβτς είναι σαφές πως χρειάζεται χρόνο για να περάσει τη φιλοσοφία του, ειδικά με τόσα νέα πρόσωπα στο ρόστερ και με κομβικούς παίκτες να ενσωματώνονται καθυστερημένα.

Το sport-fm.gr «ακτινογραφεί» την παρουσία των παικτών. Από τον εντυπωσιακό Ντίξον, τους αναβαθμισμένους Μιλόσεβιτς και Σάκοτα, τον έμπειρο Ούκιτς, μέχρι και τους κατώτερους των περιστάσεων Γουίλιαμς και Όουενς.

inner

Ρόκο Λένι Ούκιτς (4,3π., 4,3 ασίστ, 1,6 ριμπ.): Η εμπειρία του είναι πολύτιμη. Είναι ο καλύτερος δημιουργικά γκαρντ της ΑΕΚ, αλλά ίσως χρειάζεται να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση. Μπορεί να «κουμπώσει» πολύ καλά δίπλα στον Ντίξον.

Ντούσαν Σάκοτα (11,3π., 3 ασίστ, 2,3 ριμπ.): Ανεβασμένος σε σχέση με πέρσι. Παίρνει περισσότερες επιθέσεις πάνω του, βοηθά και δημιουργικά, ενώ το μακρινό του σουτ είναι σταθερή αξία. Το γεγονός ότι δεν νιώθει «απειλή» για τη θέση του τον έχει απελευθερώσει ψυχολογικά.

Κώστας Βασιλειάδης (10,3π., 2,3 ριμπ., 0,6 ασίστ): Παίκτης ρυθμού. Στα καλά του διαστήματα είναι εξαιρετικός, για το «φαρμακερό» του σουτ ούτε λόγος, αλλά θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του και να συμμετέχει περισσότερο σε αυτό της ομάδας. Παίζοντας στο «3» δυσκολεύεται, κυρίως αμυντικά.

Μίλαν Μιλόσεβιτς (14,6π., 6,3 ριμπ., 0,3 ασίστ): Πολύτιμος από όλες τις απόψεις. Μετά την αποχώρηση του Μαυροκεφαλίδη δείχνει έτοιμος και ικανός να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, κυρίως επιθετικά. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα έρχεται από τον πάγκο, αλλά θα είναι βασικό «4άρι» της ομάδας.

Μάικ Ντίξον (21,6π., 3 ασίστ, 1 ριμπ.): Εντυπωσιακός, με μία λέξη. Πριν κλείσει μία εβδομάδα στην ΑΕΚ, παρουσίασε δείγματα ηγέτη. Τρομερή επαφή με το καλάθι, ικανότατος τόσο σε ντράιβ όσο και σε σουτ, κυκλοφορεί με ασφάλεια την μπάλα κι αν προσαρμοστεί μπορεί να βοηθήσει περισσότερο και δημιουργικά. Στο κομμάτι της άμυνας μπορεί να βελτιωθεί, αν και δεν τον βοηθά το σώμα του.

inner

Γιαννούλης Λαρεντζάκης (1,6π., 2 ασίστ, 1,3 ριμπ.): Χρειάζεται χρόνο. Το ταλέντο δεν του λείπει, ο Ζντοβτς τον πιστεύει και του δίνει λεπτά στο παρκέ, αλλά ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί στο ρόλο του και τις απαιτήσεις του υψηλότερου επιπέδου. Θα χρειαστεί, συν τοις άλλοις, να ελέγχει περισσότερο τα νεύρα του.

Τζος Όουενς (2,6π., 3,3 ριμπ., 1,3 ασίστ): Δεν ικανοποίησε με την παρουσία του. Επιθετικά ήταν άτολμος και σχετικά άστοχος, ενώ αμυντικά παρότι έχει προσόντα δεν δείχνει να έχει συγχρονιστεί ακόμη καλά με την υπόλοιπη ομάδα και φορτώνεται εύκολα με φάουλ. Θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του για να πείσει πως αξίζει να είναι ο βασικός σέντερ της ΑΕΚ.

Δημήτρης Μαυροειδής (7,3π., 6 ριμπ., 0,6 ασίστ): Πολύ πιο ουσιαστικός από τον Όουενς. Γεμίζει τη ρακέτα στο «5», τελειώνει καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι και βοηθά πολύ με την εμπειρία του. Έστω κι αν χρειάστηκε να προηγηθεί η φυγή του Μαυροκεφαλίδη για να παραμείνει, διορθώθηκε το λάθος που πήγε να γίνει.

Τζαουάντ Γουίλιαμς (6,3π., 3,3 ριμπ., 0,6 ασίστ): Πολύ «φτωχή» παρουσία, για την ποιότητα και την εμπειρία του. Αντιμετώπισε προβλήματα με τα φάουλ στην άμυνα και στην επίθεση απειλούσε μόνο με πρόσωπο και από μακριά. Αν δεν ανεβάσει στροφές, ο Μιλόσεβιτς θα παίζει πολύ περισσότερο στο «4».

*Μωραΐτης, Σκουλίδας, Άτιτς και Χαριτόπουλος έπαιξαν ελάχιστα για να κριθούν, ενώ ο Τσαλμπούρης καθόλου. Ο Ιβάνοβιτς δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x