NBA

Ο Γιάνγκ στα χνάρια των Άιβερσον και Κιντ (video)

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι αθλητές του ΝΒΑ έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά την σεζόν και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί ο Τρέι Γιάνγκ.

Οι Ατλάντα Χοκς (3-14 νίκες/ήττες) μπορεί να πραγματοποιούν ακόμη μια απογοητευτική σεζόν, όντας στην 14η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, ωστόσο ένας από τους παίκτες που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει είναι ο «rookie» Τρέι Γιάνγκ.

Ο 20χρονος πλέι μέικερ, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς, στην εντός έδρας ήττα με σκορ 127 – 119, καθώς πέτυχε 25 πόντους (8/9 β, 8/22 σουτ και 1/5 τριπ), μοίρασε 17 ασίστ και κατέβασε 3 ριμπάουντ, στα περίπου 37 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ.

Με την συγκεκριμένη εμφάνιση, ο Γιάνγκ έγινε ο πρώτος ρούκι με τουλάχιστον 25 πόντους και 15 ασίστ σε μια αναμέτρηση, κάτι που είχε να συμβεί από τις 18 Απριλίου 1997, από τον Άλεν Άιβερσον κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς. Τότε ο παλαίμαχος πλέον άσος, είχε καταγράψει στην στατιστική του 32 πόντους, 15 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Στις 25 τελευταίες σεζόν του ΝΒΑ, μόνο ο Τζέισον Κιντ έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο, καθώς στις 13 Μαρτίου 1995 με αντίπαλο τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, είχε καταγράψει 30 πόντους, 17 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, Άιβερσον και Κιντ είχαν αμφότεροι κερδίσει το βραβείο του καλύτερου «rookie» της χρονιάς.

Δείτε το βίντεο:







Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x