NBA

Ο Γκασόλ φοβάται να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Ο ιός Ζίκα, που μαστίζει στη Βραζιλία, έχει βάλει σε σκέψεις τον Πάου Γκασόλ, για το εάν θα λάβει μέρος ή όχι στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν από λίγες μέρες, ο Πάου Γκασόλ βρέθηκε στη Μαδρίτη και δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που θα διεξαχθούν στο Ρίο. Ο λόγος είναι ο ιός Ζίκα, μια ασθένεια που μαστίζει στη Βραζιλία και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο που να την αντιμετωπίζει.

Ήδη υπάρχουν ιατρικοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει τη συχνότητα εμφάνισής του, κάτι το οποίο έχει θορυβήσει αρκετούς αθλητές.

«Το σκέφτομαι ακόμη», ήταν η απάντηση του Πάου Γκασόλ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανή παραίτησή του. «Ελπίζω ότι και η Ολυμπιακή Επιτροπή και οι οργανισμοί υγείας να αναφέρουν το 100% των κινδύνων που υπάρχουν στη Βραζιλία, έτσι ώστε οι αθλητές να έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να αναλογιστούν τους κινδύνους. Αισθάνομαι υπεύθυνος για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, αφού δεν έχουν μιλήσει αρκετά γι αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ.

Στη συνέχεια, ο Γκασόλ πρόσθεσε ότι «το σημαντικό είναι να μιλήσουμε για το θέμα, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για την υγεία των αθλητών και του κοινού. Επίσης, έχω ενημερωθεί ότι μέχρι στιγμής το ποσοστό μόλυνσης έχει αυξηθεί κατά 320%. Είναι σοβαρά τα πράγματα. Δεν θα με εξέπληττε ότι κάποιοι αθλητές σκέφτονται να μην συμμετάσχουν, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν την υγεία τους. Πρόκειται για μια ευαίσθητη κατάσταση». Τέλος, επανέλαβε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και η άγνοια μεγάλη».

Πάντως, μέσα από τη δήλωση του Γκασόλ σίγουρα και άλλοι αθλητές θα αναθεωρήσουν εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως.

Επιμέλεια: Βίλλυ Κεφαλά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x