NBA

Ο κόσμος αποφάσισε: Σακίλ Ο' Νιλ ο κορυφαίος των Μάτζικ! (vids)

Οι Ορλάντο Μάτζικ ζήτησαν από τους φιλάθλους της ομάδας να ψηφίσουν για τον κορυφαίο παίκτη που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας και το αποτέλεσμα έδειξε Σακίλ Ο' Νιλ! Δείτε τα κατορθώματά του.

Ο βετεράνος σέντερ του ΝΒΑ, επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του draft το 1992 από τους Μάτζικ και επί της ουσίας άρχισαν οι μέρες δόξας και καταξίωσης για το Ορλάντο. Δηλαδή άλλαξαν άρδην τα δεδομένα σε σύγκριση με την προ-Σακίλ εποχή, όταν η ομάδα επιχειρούσε να βρει τα πατήματα της, χωρίς αποτέλεσμα. Το 1993 αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς έχοντας μέσο όρο 23.4 πόντους, 13.9 ριμπάουντ και 3.5 κοψίματα !




Τη σεζόν 1993-1994 οδήγησε το Ορλάντο στα πλέι οφς για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του (συμμετείχε στο ΝΒΑ για πρώτη φορά τη σεζόν 1989/1990), ενώ την επόμενη χρονιά σαν δεύτερος σκόρερ του ΝΒΑ με 29.3 πόντους οδήγησε τους Μάτζικ στους τελικούς πρωταθλήματος απέναντι στους Ρόκετς, όμως η σειρά έληξε άδοξα με 4-0 και δεν κατάφερε να κατακτήσει το «δακτυλίδι». Την επόμενη σεζόν κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τα τελικά της Ανατολής, όπου ηττήθηκε με 4-0 από τους Μπουλς, που επέστρεψαν στην κορυφή.



Αργότερα ο Σακίλ Ο' Νιλ κατέκτησε 4 πρωταθλήματα ΝΒΑ, όμως το… νερό είχε μπει στο αυλάκι από το Ορλάντο, που το βοήθησε να υπάγεται σαν μια υπολογίσιμη δύναμη πλέον, αλλά επωφελήθηκε και ο ίδιος από την παρουσία του στους Ματζικ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x