Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός… ρυθμιστής για τις θέσεις στο BCL

Η θέση του Ολυμπιακού στη regular season μπορεί να ρυθμίσει και ποιες ομάδες θα βγουν στο Basketball Champions League.

Μετά την αφαίρεση οκτώ βαθμών και ενός μηδενισμού στον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υποχωρήσει αρκετά στη βαθμολογία. Η θέση που θα καταλάβουν στην κανονική περίοδο μπορεί να παίξει ρυθμιστικό ρόλο ακόμη και για τα εισιτήρια της Ελλάδας στο Basketball Champions League.

Αυτή τη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην όγδοη θέση με 34 βαθμούς, πίσω από Χολαργό (35) και Ήφαιστο (36), ωστόσο «χρωστούν» το αναβληθέν ματς με τον Κολοσσό Ρόδου στο ΣΕΦ κι εφόσον το πάρουν θα σκαρφαλώσουν στην έκτη θέση.

Στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές οι Πειραιώτες έχουν να αντιμετωπίσουν ΑΕΚ (εκτός) και Προμηθέα (εντός), ενώ ο Ήφαιστος παίζει με Άρη (εντός) και Λαύριο (εκτός) κι ο Χολαργός με Παναθηναϊκό (εκτός) και Πανιώνιο (εκτός).

Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει έκτος ή έβδομος. Στην δεύτερη περίπτωση θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την ΑΕΚ, ενώ αν είναι έκτος θα βρει στο δρόμο του έναν εκ των Περιστερίου, ΠΑΟΚ ή Προμηθέα. Και παρά τα αγωνιστικά προβλήματα των «ερυθρόλευκων» και το μειονέκτημα έδρας που θα έχουν, είναι σαφές πως μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει όποιος τους αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των playoffs.

Πώς επηρεάζει τώρα αυτό τα ευρωπαϊκά εισιτήρια; Εκτός απροόπτου η Ελλάδα θα έχει για το Basketball Champions League της επόμενης περιόδου δύο ομάδες απευθείας στους ομίλους και μία θα λάβει μέρος στα προκριματικά, βάσει της κατάταξής τους μετά τα playoffs. Τη φετινή σεζόν (2018/19) έπαιξαν τρεις ομάδες στους ομίλους λόγω της ΑΕΚ που ήταν κάτοχος, καθώς από το πρωτάθλημα τις θέσεις πήραν ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας. Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός αποκλείσει κάποια εκ των ΑΕΚ, Περιστερίου, ΠΑΟΚ ή Προμηθέα, πιθανώς να του στερήσει και τη συμμετοχή στην Ευρώπη, κάτι που ασφαλώς δεν θα είχε τις ίδιες πιθανότητες να συμβεί αν οι παραπάνω τέσσερις ομάδες αντιμετώπιζαν τον Ήφαιστο ή τον Χολαργό. Εκτός κι αν το BCL αποφασίσει να απονείμει δικαιοσύνη και δώσει κάποια wild card, έστω και για τα προκριματικά… Αν, για παράδειγμα, αποκλειστούν ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ (ακόμη και το Περιστέρι) από τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των playoffs, δύσκολα η FIBA θα δεχτεί να χάσει δύο τέτοια brand names με τέτοια λαϊκή βάση από τη διοργάνωσή της.

Πρέπει να σημειωθεί πως αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει στα playoffs μέχρι τους τελικούς εκεί θα βρει πιθανότατα τον Παναθηναϊκό και τότε εφόσον δεν προβλέπεται ο ορισμός ξένων διαιτητών και οι «ερυθρόλευκοι» τηρήσουν την απόφαση να μην κατέβουν στα ματς, θα μηδενιστούν και στη δεύτερη φορά θα υποβιβαστούν στην Α2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x