Ελλάδα

Ο Πανιώνιος δεν παραδίνεται!

Ανάσα για τον Πανιώνιο. Ύστερα από... θρίλερ, οι Νεοσμυρνιώτες, με κορυφαίο τον Κράβιτς, επικράτησαν 72-71 του Λαυρίου και έβαλαν σημαντικό δίποντο στο σακούλι στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή.

Ο Πανιώνιος είναι εδώ και θέλει να μείνει για πολύ ακόμα!

Ζωντανοί στην υπόθεση παραμονή έμειναν οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι έδωσαν «μάχη»… σώμα με σώμα με το Λαύριο και στο τέλος χαμογέλασαν, επικρατώντας 72-71 στο κλειστό της Αρτάκης για την 21η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ. Έτσι, μπορεί να διατηρήθηκαν στην προτελευταία θέση, αλλά έφτασαν τους 27 βαθμούς. Όσους έχει δηλαδή και ο Άρης, που έχει παιχνίδι μπροστά τους και θα βρεθεί πάνω από τους Νεοσμυρνιώτες, λογικά στο +1, αφού παίζει με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, το Λαύριο πήγε στους 34 και αν χάσει η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό την Κυριακή θα συνεχίσουν… αγκαζέ.

Ο κορυφαίος της ομάδας του, Κράβιτς, με 1/2 βολές στα 40’’ πριν το τέλος, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, που έδειξαν νευρικότητα στην προτελευταία επίθεσή τους, αλλά έβγαλαν την άμυνα στο τέλος, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κακή επίθεση με τον Νίξον στο φινάλε.

Πέραν του Σέρβου σέντερ, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 πόντους και 4 ριμπάουντ, πολύ καλοί ήταν Σαρικόπουλος (16 πόντους/5 ριμπάουντ) και Κάμινγκς (10 πόντους) για τον Πανιώνιο, που πήρε γενικότερα αρκετή βοήθεια από τους παίκτες που έδωσαν ανάσα από τον πάγκο. Μελανό σημείο τα 19/43 δίποντα που είχε η ομάδα του Ζιάγκου. Μουρ και Λαμπ με 21 και 20 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους.

Ο Πανιώνιος, ο οποίος είχε μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχε δικό του το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισε 24-17 υπέρ του και θα μπορούσε να είχε αποκτήσει μεγαλύτερο μαξιλαράκι ασφαλείας. Αφού στα περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος βρέθηκε ακόμα και στο +11 με το τρίποντο του Κουακουμενσά. Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου όπου η διαφορά ήταν ανάμεσα στους έξι και οκτώ πόντους, αλλά σταδιακά «ανέβηκε» το Λαύριο και με όπλο την άμυνά του έκανε… ντέρμπι το παιχνίδι και με τον Μουρ να παίρνει τα πάνω του, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο καλάθι (39-37) έπειτα από αρκετή ώρα λίγο πριν την ανάπαυλα.

Τα επόμενα δύο δεκάλεπτα ήταν πραγματικό ντέρμπι και το παιχνίδι πήγαινε καλάθι-καλάθι, δίχως καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρει να πάρει διαφορά, πλην του 41-48 του Λαυρίου στα 06:31’’ με τις βολές του Λαμπ. Μετά από εκείνο το σημείο, έγινε ξανά μάχη σώμα με σώμα. Ήταν φανερό ότι η αναμέτρηση θα κυλήσει έτσι μέχρι το φινάλε και ότι ο πιο ψύχραιμος και πιο τυχερός θα πάρει τη νίκη. Παρά το γεγονός ότι στο 4ο δεκάλεπτο, βρέθηκε ο Πανιώνιος δύο φορές στο +6 (67-61 και 69-63), στα πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ο Κράβιτς από ωραίος παραλίγο να γίνει μοιραίος, αλλά έβαλε τη δεύτερη βολή στα 40’’ και όπως προαναφέραμε η άμυνα των γηπεδούχων στο τέλος και η ανεπιτυχής προσπάθεια του Νίξον έδωσαν τη νίκη στον Πανιώνιο.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 39-37, 56-54, 72-71.

Πανιώνιος (Ζιάγκος): Μπράζελτον 6, Σακελλαρίου 2, Κράβιτς 25, Νταλό 5, Κουακομένσα 6 (2), Δίπλαρος 2, Καμπερίδης, Σαρικόπουλος 16, Ραλλάτος, Κάμινγκς 10.

Λαύριο (Σερέλης): Τζόνσον 2, Νίξον 7 (1), Λαμπ 20, Μέιερ 11, Μουρ 21 (2), Βεργίνης, Κουζέλογλου 2, Ουίγκινς 2, Περράκης 6, Γιαννακόπουλος.

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x