Ελλάδα

Ο Σφαιρόπουλος «προδώθηκε» από την επιμονή του

Κανείς δεν αμφισβητεί τα όσα έχει προσφέρει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα του Πειραιά. Γράφει ο Χρ. Ευαγγελάτος.

Η σημερινή μέρα ήταν απογοητευτική για τον Ολυμπιακό, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ. Και είναι μια μέρα στην οποία οφείλει να αναγνωρίσει κάποιος ότι η Ένωση ήταν άξια νικήτρια του τελικού. Ήταν καλύτερη ομάδα και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου .

Κανείς δεν αμφισβητεί τα όσα έχει προσφέρει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα του Πειραιά. Και έγιναν τόσο δύσκολα λόγω μιας απόφασης του Έλληνα τεχνικού, που έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Ο Σφαιρόπουλος δεν είναι προπονητής που «ανακατεύει την τράπουλα» σε ό,τι αφορά το ρόστερ και κυρίως τους Αμερικανούς. Η λέξη ρίσκο δεν υπάρχει στην φιλοσοφία του. Σεβαστό και κατανοητό. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Έλληνα κόουτς για τις αρχές του. Αυτός είναι ο προπονητής κι αυτός αποφασίζει. Είναι αυτός που θα κάνει τις επιλογές και η απόφαση του ήταν ξεκάθαρη. Αποφάσισε να πάει μέχρι τέλους με τον Ρόμπερτς και τον Τόμπσον.

Ήταν πασιφανές (με εξαίρεση λίγα παιχνίδια) ότι ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα με τον Ρόμπερτς και τον Τόμπσον. «Φώναζε» το πράγμα και αυτό μπορούσαν να το καταλάβουν και όσοι δεν είναι ειδικοί στο μπάσκετ. Μη νομίζετε πως και ο Σφαιρόπουλος δεν έβλεπε πως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση στην ομάδα του. Ο πρώτος που είχε αντιληφθεί το πρόβλημα ήταν ο προπονητής των ερυθρόλευκων. Αυτός άλλωστε βλέπει κάθε μέρα την ομάδα του, αυτός ζει τους παίκτες του σε κάθε προπόνηση σε κάθε ματς.

Αποφάσισε να πολεμήσει με τις αρχές του. Καμιά αλλαγή, κανένα ρίσκο. Καμιά διάθεση αναδιάρθρωσης του αρχικού πλάνου έστω και αν τα αποτελέσματα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός πάει σε «τοίχο». Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέμεινε με τους δύο συγκεκριμένους παίκτες, στηρίζοντας μέχρι το τέλος τις επιλογές του. Είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει αλλά θα κριθεί γι’ αυτό και πλέον το κλίμα είναι πολύ βαρύ.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία συζήτησης αναφορικά με το αν πρέπει να μείνει ή να φύγει ο Έλληνας προπονητής. Ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέψει κάποιος πως ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική τοπ ομάδα της Ευρωλίγκας που έχει ρολίστες Αμερικανούς στην περιφέρεια. Και με ρολίστες Αμερικανούς είναι δύσκολο να κατακτήσεις τίτλους. Κι αυτό το ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x