Ελλάδα

«Περάσαμε δύσκολα, αλλά όλα έγιναν για καλό»

Για τις εμπειρίες του στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, τον αδερφό του, αλλά και τα όνειρά του για τη συνέχεια μίλησε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος βρέθηκε στα στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στον ΣΠΟΡ FM 94,6, όπως βρέθηκε για μια ώρα καλεσμένος της εκπομπής «Solo Basket» με τον Τόλη Κοτζιά.

Ο 23χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα εικόνα που έχει, αποκαλύπτει την ομάδα του, αλλά και ποιος... Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος παίκτης.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Solo Basket» και στον Τόλη Κοτζιά:

Για την πορεία του τα δύο τελευταία χρόνια: «Έχουν αλλάξει πολλά αυτά τα δύο χρόνια. Ευχαριστώ τον θεό γι’ αυτό».

Για την πορεία του στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ: «Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Δούλεψα πάρα πολύ. Θέλω να μπω στο αμερικάνικο τρόπο παιχνιδιού και να καταλάβω την φιλοσοφία που υπάρχει».

Για το επίπεδο της αναπτυξιακής λίγκας: «Είναι κατηγορία που έχουν παίξει πολλοί μεγάλοι παίκτες. Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Όλοι παλεύουν για μια ευκαιρία, να πάνε στο ΝΒΑ. Γι’ αυτό πέφτουν κορμιά. Είναι ένας τρόπος να πας στο ΝΒΑ».

Για το αν πηγαίνει κόσμος στα παιχνίδια: «Έρχεται πάρα πολύς κόσμος. Έρχονται σκάουτς, γίνεται χαμός».

Για το ότι δεν ήρθε στην Ευρώπη το καλοκαίρι: «Είμαι επαγγελματίας. Η Ευρώπη ήταν μια επιλογή. Υπήρχαν κάποιες προτάσεις. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για δύο χρόνια και αποφάσισα να μείνω εδώ».

Για τη θέση που θέλει να παίζει: «Στο ΝΒΑ δεν υπάρχει θέση. Το θέμα πλέον είναι ποιον μπορείς να μαρκάρεις. Μπορώ να παίξω σε οποιαδήποτε, εκτός απ’ το 5. Αν έχεις, για παράδειγμα, ένα καλό δυάρι, αλλά δεν μπορεί να μαρκάρει, είναι μαύρη τρύπα στην άμυνα».

Για τον Φίσερ: «Πολύ καλός παίκτης και προπονητής. Δεν είναι τυχαία η καριέρα που έχει κάνει. Ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι είναι ξεχωριστός, ήταν πολύ καλός παίκτης. Είναι παράδειγμα για το ΝΒΑ. Με δοκιμάζει σε διάφορα πράγματα».

Για τον Κώστα Αντεντοκούνμπο: «Πιστεύω ότι σουτάρει καλύτερα και από εμένα και τον Γιάννη. Ξεκίνησε μικρότερος. Είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά».

Για την συνέχεια: «Μακάρι να μπορούμε να δουλέψουμε κάθε μέρα, να γινόμαστε καλύτεροι και να μείνουμε καλά παιδιά. Περάσαμε δύσκολα, όμως όλα έγιναν για καλό»

Για το τι πιστεύει για το μέλλον: «Είμαι πάντα αισιόδοξος. Όπως όταν έφυγα απ’ τον Φιλαθλητικό, τις ίδιες σκέψεις κάνω και τώρα. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Άσχετα απ’ το αν με βλέπουν οι Νικς, πάντα θα πηγαίνω για το καλύτερο. Ακόμα και αν δεν πάνε όλα όπως τα θες, έχεις γίνει σίγουρα καλύτερος παίκτης».

Για τον παίκτη που του έκανε εντύπωση στην αναπτυξιακή λίγκα: «Δύσκολος παίκτης που έπρεπε να μαρκάρω ήταν ο Ντε Κολό. Φαινόταν τρομερός. Προσπαθούσα σε κάθε φάση να τον πιέσω, όμως δεν μπορούσα να τον διαβάσω καλά. Όπως και τον Καρμέλο».

Για το Summer League: «Έκανα μια καλή εμφάνιση, αλλά θα μπορούσα να κάνω περισσότερα. Σκεφτόμουν ότι με έβλεπαν όλο το χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπω τόσο επιθετικά όσο έπρεπε».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Είναι μια επιλογή, αλλά θέλω να συνεχίσω στο ΝΒΑ».

Για το αν είναι Ολυμπιακός: «Η πρώτη ερώτηση που μου κάνουν όλοι είναι τι ομάδα είμαι. Είμαι Φιλαθλητικός. Έχω πάει στο Καραϊσκάκη, αλλά και στο ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό, και να δω την ΑΕΚ».

Για την Εθνική: «Είμαι παίκτης, δεν είμαι προπονητής. Ό,τι άποψη κι αν έχεις, δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη. Βλέπω όμως ότι γίνεται τρομερή προσπάθεια απ’ όλους. Οι παίκτες δουλεύούν πολύ, έχουν δεθεί οι παίκτες. Πάμε για το καλύτερο, όπως πάντα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x